3/5/16

H Καρκινογόνος πούδρα της φιλανθρώπου εταιρείας Johnson & Johnson

Μετά από μια δίκη τριών εβδομάδων στο Μισούρι , οι ένορκοι αποφάσισαν να καταβληθεί από την Johnson & Johnson σε μια καταναλώτρια αποζημίωση 55 εκ. δολαρίων διότι η χρήση των προϊόντων ταλκ της εταιρείας για τη γυναικεία υγιεινή της προκάλεσε καρκίνο των ωοθηκών.

Η απόφαση την οποία η εταιρεία θα εφεσιβάλει, ήταν η δεύτερη. Είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο η απόφαση για την αγωγή των κληρονόμων της Τζακι Φοξ, από το Μπέρμινγχαμ της Αλαμπάμα, που πέθανε τον Οκτώβριο του 2015, σε ηλικία 62 ετών, και δύο μόλις χρόνια μετά την αρχική διάγνωση καρκίνου των ωοθηκών, και η οποία καταλόγισε αποζημιώσεις 72 εκ. δολαρίων.

Εκκρεμούν άλλες περίπου 1.200 αγωγές. Η Johnson & Johnson που βρίσκεται στο στόχαστρο για τα επικίνδυνα συστατικά του βρεφικού σαμπουάν «Όχι πια δάκρυα», συμφώνησε το 2012 να μην χρησιμοποιεί στα προϊόντα της, από το 2015, φορμαλδεΰδη και διοξάνιο, που θεωρούνται καρκινογόνα.

Προηγουμένως, το 2013, η "J &J" είχε κερδίσει μια ανάλογη υπόθεση στη Νότια Ντακότα, όπου οι ένορκοι καταλόγισαν στην εταιρεία αμέλεια επειδή για χρόνια δεν προειδοποίησε τους καταναλωτές ότι το ταλκ της έχει αυξημένο κίνδυνο για να προκαλέσει καρκίνο των ωοθηκών, αλλά δεν έδωσαν αποζημίωση στο θύμα επειδή ο καρκίνος της ήταν σε ύφεση κατά το χρόνο της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...