28/4/16

Επιλεκτική Μνήμη

Οι «Mein Führer» χθες θυμήθηκαν ότι πέθανε ,(με το παλιό), ο σκατόψυχος πράκτορας των Άγγλων, αλλά το ότι μπήκαν στην Αθήνα ,(με το νέο),το 1941, οι άλλοι «Mein Führer» το… ξέχασαν.

  Σαν σήμερα ,28 Απριλίου 1941. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Ναύπλιο, ενώ οι γερμανικές εμπροσθοφυλακές εισέρχονται στην Καλαμάτα. Περίπου 8.000 στρατιώτες από την Κοινοπολιτεία και τη Γιουγκοσλαβία που περίμεναν να εκκενωθούν με πλοία αιχμαλωτίστηκαν.
Τα αγγλικά πλοία μόλις φάνηκαν οι Γερμανοί ανοίχτηκαν στην θάλασσα, έχοντας επιβιβάσει μόνο 322 άνδρες.
Ο λοχίας Τζακ Χίντον της 2ας Νεοζηλανδικής Μεραρχίας ηγήθηκε αντεπίθεσης για την ανακατάληψη της προκυμαίας. Οι Γερμανοί αιφνιδιάστηκαν και είχαν 41 νεκρούς και 60 τραυματίες. Η αντεπίθεση Χίντον, που πυροβολήθηκε στο στομάχι και αιχμαλωτίστηκε έγινε μάταια. Τα αγγλικά πλοία είχαν φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...