23/3/16

Θέλει γνώση και πολύ προσοχή η Πολιτική και η Ιστορία

Το μπλoγκ, (http://vinyl-djs.blogspot.gr/2016/03/1821.html  ), ισχυρίζεται ότι είναι πατριωτικό και θέλησε να διαμαρτυρηθεί επειδή ο Ιουδαίος Τσιπρά και ο αλκοολικός Πάνος μετέτρεψαν τον Ελληνικό Στρατό σε χορεύτριες του σουλτάνου και έκανε μια ανάρτηση ρωτώντας, «τι έκανες στον στρατό Πατέρα;».

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ξεκινάει από το 1821 και βάζει μαζί, δίπλα-δίπλα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με τον ρουφιάνο των Άγγλων, τον προδότη τοκογλύφο Μακρυγιάννη.

Λάθος , που εξηγεί και αποδεικνύει πολλά για τις υποκειμενικές αδυναμίες του πατριωτικού κινήματος.
Η προπαγάνδα των πρακτόρων έχει πείσει και τους «καλούς» έλληνες ότι ο ντενεκές και τοκογλύφος Μακρυγιάννης, ο ρουφιάνος των Αγγλων και συνεργάτης στη δολοφονία του Καποδίστρια είναι «καλός Πατριώτης» και ο πατριώτης Μπλόγκερ, τον βάζει δίπλα στον Κολοκοτρώνη και τον ονομάζει και «άξιο στρατηγό» από πάνω.
Πούστηδες και Παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια δηλαδή.
Για αυτό φωνάζω ότι η γνώση της πραγματικής ιστορίας μας είναι προϋπόθεση της Εθνικής Αναγέννησης.
Οσο υπάρχουν Ελληνες που νομίζουν ότι οι ρουφιάνοι των Άγγλων και οι πράκτορες είναι «Πατριωτές», δεν γίνεται τίποτα. 
 Στου Κουφού την Πόρτα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτο και ονοματησαν "εμφυλιες" τις διενεξεις μεταξυ των Ελληνων, η επιμενουν στην διαιρεση Αγγλικο Γαλλικο Ρωσσικο κομμα, για να καλυψουν τους αργυρωνητους πρακτορες της αποικιοκρατικης Αγγλιας.
Και οι συγχρονοι πηραν την σκυταλη και κραυγαζουν για αρχαιοθεν γονιδιακη ταση της φυλης σε διχονοιες και φουμαρα.
Παντως κρινοντας απο οτι τα πρωτα δανεια της ανεξαρτησιας συνηφθηκαν στους αγγλοσαξωνικους τοκογλυφους ηδη απο το 1823, φαινεται η εγκαταλειψη απο συμμαχους της χωρας και η προσδεση στο αρμα της δυσης.
Ο μεγαλοφυης Καποδιστριας λετε να μην το ειδε;

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Στο σχολειο τους εμαθαν οτι οι Εγγλεζοι ειναι συμαχοι μας πολιτισμενοι και καλοι ανθρωποι...
Ειχαμε μια καθηγητρια (καπου στο '80) οπου μας εκανε μαθημα για την επτανησιακη σχολη (λογοτεχνια).
Ε, και ειχε αναψει η συζητηση γυρω απ το πως ηταν η Αγγλικη κατοχη στα επτανησα.
Η καριολα μας ελεγε οτι οι Αγγλοι εφεραν το φως και τον πολιτισμο εκει και δεν ηταν κατακτητες βιαιοι.
Σημειωτεον οτι ηταν και αριστερη καργα, η παλιοφωλα !
Οταν εγω της ειπα οτι ειχα διαβασει ενα αρθρο που ελεγε οτι οποιος κουνιοτανε τον πισαρανε και τον κρεμαγανε σε ενα κλουβι να αργοπεθαινει για να βλεπουν οι αλλοι να παραδειγματιζονται. Επισης οσους επτανησιους κατεβηκαν στην επαναστατημενη πελοποννησο τους επικυρηξαν και κατεσχεσαν τις περιουσιες τους κ.α.π. ... Γενικα οτι οι Αγγλοι ειναι ο κακος μας δαιμονας συνεχως και αδιαλειπτως εως και σημερα. Ειναι αδικο να τους μακαριζουμε κιολας ...
Τοτε με συνετισε λεγοντας μου πως το εχω συστημα να της χαλαω το μαθημα και πως αυτα που διαβαζω με βλαπτουν .... ''Αν δεν το βουλωσω με λιγα λογια θα με περιμενει στην γωνια'' .
Η ταξη ηταν απαθης κανενας δεν επαιρνε στα σοβαρα την διενεξη και ολοι ταχθηκαν με την ''εξουσια'' χρηζοντας με τον σπασαρχιδη της ταξης. Τα ιδια παιδια σημερα ειναι 45-50 αρηδες και ομως το ιδιο σκηνικο επαναλαμβανεται. Αδιαφοροι ασυγκινητοι και κυνικοι κοιταζουν απλα να συμπαραταχθουν με την δασκαλα ...

Ανώνυμος είπε...

Κατα βαση ανιστορητοι φιλε.
Τα ιδια περασα εγω με την ιστορια του Πολυτεχνειου.

Πρεπει να καταλαβουμε οτι οι ανθρωποι αρκουνται πολυ συχνα σε πληροφοριες που λαμβανουν ακριτα απο θεσμους ισχυος-κυρους, δηλαδη κρατος, σχολεια, πανεπιστημια, υπουργεια, μμε κλπ.
Αν καταληφθει το κεντρο εξουσιας τοτε αλλοιωνει κατα βουληση του τον ξενιστη.
Αντιδοτο ειναι η καλοπροαιρετη κριτικη σκεψη και η εμβαθυνση στο αντικειμενο ερευνας.
Και φυσικα χρησιμοποιωντας τις τεχνικες προπαγανδας τους, η συνεχης εκθεση της ιστορικης αληθειας παντου, μπλογκ, παρεες, συζητησεις, οικογενεια, εκδηλωσεις, αποδομει τα ψευδη τους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο χιλιοτραυματισμένος Μακρυγιάννης ήταν πράκτορας των Άγγλων; Επειδή πολέμησε σε δεκάδες μάχες; Επειδή τα βαλε με τον Ιμπραήμ όταν όλοι έτρεχαν να σωθούν; Μήπως επειδή έφερε Σύνταγμα το 1844;
Ο Βερέμης το λέει ή ο Σιμόπουλος;
Πιθανόν, εξαιτίας του Μακρυγιάννη οι μανάδες τους δεν φοράνε φερετζέ.

Ανώνυμος είπε...

οποιος διαβασει τα απομνημονευαματα των κολοκοτρωνη και μακρυγιανη θα βρει κατι κοινο που εχουν
και οι δυο γεννηθηκανε στα βουνα διγμενοι , ο ενας της αρκαδιας ο αλλος της φωκιδας εξαιτιας των αλβανωνν επιδρομεων, των ορλωφικων ο ενας , του αλη πασα ο αλλος...για να μην ξεχναμε το ρολο καποιων, που σημερα ζητανε ολη την ηπειρο και τη δυτικη μακεδονια και την κερκυρα..δυθστθυχως τα ιδια χαλια παραμεινανε ψς λαος αρκετοι εξ αυτων.. λιγοι ,οσοι εχουν εξελληνιστει στη νοοτροπια ειναι αυτο που λεμε ,''μα υπαρχουν και καλοι'''...οι αλλοι ασ τα να πανε

Ανώνυμος είπε...

Η στοά θέλει τον μαυραγορίτη Μακρυγιάννη ήρωα κτλ.
Δε μασάμε!

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...