31/1/15

Τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη των ΟΥΚ

Αυτούς η Ευρώπη τους χρηματοδοτεί και στη Handelsblatt τρώνε τα λυσσακά, επειδή ο Κοτζιάς «εξασθένησε» το «έως τώρα κοινό μέτωπο της ΕΕ κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με πληροφορίες της Cia οι εικονιζόμενοι είναι Ρώσοι πράκτορες της FSB που υποδύονται τους Ουκρανούς για να εκθέσουν την μανδάμ Μέρκελ.

Πατριωτική στάση του κ. Βύρωνα Πολύδωρα

Συνεπής στην πολιτική του ιστορία ο κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε ότι συστρατευεται με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διεξάγει «διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης» και χαρακτηρίζει ουσιαστικά ως πέμπτη φάλαγγα τη ΝΔ του Α.Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ.
  Ολόκληρη η δήλωση του κ. Πολύδωρα: «Ο κατά φαντασίαν νικητής των εκλογών κ. Σαμαράς δίνει ακρίτως μάχη οπισθοφυλακών. Καλό θα ήταν να διάβαζε στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος. «Ήκεν ὁ Ἀριστείδης ἐπὶ τὴν σκηνὴν τοῦ Θεμιστοκλέους καὶ καλέσας αὐτὸν ἔξω μόνον, ᾿ἡμεῖς᾿ εἶπεν ᾿ὦ Θεμιστόκλεις, εἰ σωφρονοῦμεν, ἀρξώμεθα σωτηρίου καὶ καλῆς φιλονικίας πρὸς ἀλλήλους, ἁμιλλώμενοι σῶσαι τὴν Ἑλλάδα, σὺ μὲν ἄρχων καὶ στρατηγῶν, ἐγὼ δ᾿ ὑπουργῶν καὶ συμβουλεύων». Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση. Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.».

Επικεφαλής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης

Ο κ. Ρουμπάτης 67 ετών, είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας "Το Βήμα" στην Ουάσινγκτον και στην συνέχεια πολιτικός της συντάκτης. Ειδικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου για θέματα Διεθνών ΜΜΕ και κυβερνητικός εκπροσώπος, Από τον Μάρτιο του 1987 μέχρι τον Ιούνιο του 1988. Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Gypsy River 2

Ένας ηλίθιος, που είναι «στέλεχος» του κόμματος των «Ρούφι» του «Εμπόλα» έγραψε στο Tweeter για τον …Μπλούμ ότι « ο Ολλανδός δεν μάσησε», επειδή έχει περάσει από «διαφωτισμό». Έχει περάσει και από τσες-που ο λιγδωμένος ποντικός που δεν είναι Ολλανδός αλλά Εβραίος. Αλλά που να τα εξηγούμε στο μακάκα.

ΥΓ. Ας όψονται οι 300.000 ηλίθιοι που τους ψήφισαν.

Gypsy River

Και καμάρωνε σα γύφτικο σκερπάνι ….(που λέει ο λόγος).

30/1/15

Nοβορωσία

Η Χούντα του Κιέβου δεν εμφανίστηκε στο Μίνσκ οπότε οι εκπρόσωποι του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ τους περίμεναν μάταια. Στο μέτωπο , έκλεισε η λαβίδα στο Ντομπάλτσεβο. 8000 ουκρανοί έχουν περικυκλωθεί. Οι φίλοι της ΕΕ Ουκρανοί χτύπησαν με ρουκέτες στο Ντόνετσκ το Κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και σκότωσαν επτά αμάχους ως συνήθως το «Κέντρο παρα-πληροφόρησης» της Σια κατηγορεί την πολιτοφυλακή.

Ρε αέι στον αγυριστο Τσιφούτη!

Ο Βαρουφάκης  για τα Οικονομικά, μιλάει για όλους μας με τους Ευρω-παίους ανεξάρτητα από το ότι δεν έβαλε το χέρι στο Ευαγγέλιο και από το ότι δεν τους ψηφίσαμε .
Στο κόλπο της ύφεσης είμαστε και εμείς επιβάτες.
Και στη κουβέντα με τον Εβραίο ομοφυλόφιλο τα πήγε σχετικά καλά. «Τρόικα» καπούτ.
Η εποχή του Αβάπτιστου και των Σαμαρέλων που οι υπάλληλοι της τρόικα μπαινόβγαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολές τελείωσαν.
«Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση αποπληθωρισμού και μη βιώσιμου χρέους, και η Ελλάδα θέλει να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με ένα πιο μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στο διηνεκές», είπε ο Βαρουφάκης στον Εβραίο που έγινε έξω φρενών.
Το ζήτημα πια είναι η επόμενη φάση.

Οι «μεταρρυθμίσεις», η «ανταγωνιστικότητα» , οι «ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί» και το «πρωτογενές πλεόνασμα», που σήμερα επανέλαβε και ο Βαρουφάκης είναι «κωλοτούμπα» συμβιβασμού. 

Το πρόβλημα από εδώ και μπρος δεν είναι μόνο δικό μας αλλά και δικό τους. Αλγεινή εντύπωση μου κάνουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Τρόικα που κάνουν αντιπολίτευση στους υπουργούς της κυβέρνησης της δημοκρατικής πλειοψηφίας και τρομοκρατούν τον κόσμο. Αυτό πια είναι κανονική Πέμπτη φάλαγγα. Και το λέω εγώ που είμαι αντικομουνιστής και αντι-Συριζαίος. Και στην καρδιά της Πέμπτης φάλαγγας οι μαυραγορίτες δωσίλογοι της Συγγρού με την κουκούλα. Η Κατοχή επαναλαμβάνεται. Τώρα ξεχωρίζουν οι Εθνικιστές από τους προδότες μαυραγορίτες, όπως ο Θαμαράς με την παρέα του που κάνουν αβάντες στους …έξωθεν. 

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σχολιάζοντας τη συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Εβραίο ομοφυλόφιλο ανέφερε ότι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η κατάργηση του Μνημονίου και η οριστική αποπομπή της τρόικα και πρόσθεσε: «Η Χώρα χρειάζεται σοβαρή εθνική πολιτική κατά των τοκογλύφων δανειστών και όχι πυροτεχνήματα που μετατρέπονται σε κωλοτούμπες, όπως στην περίπτωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας». Εκ μέρους του κυβερνητικού Εταίρου των ΑΝΕΛ, η κ. Χρυσοβελώνη, ζήτησε την άμεση σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου με «στόχο τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου μέρους του δημόσιου χρέους».

Σπύρος Χατζάρας

Αξιοπιστία διαδίκτυο και υπηρεσίες

Αγαπητοί Σαγιανίμ επειδή εγώ είμαι και ανεξάρτητος και αξιόπιστος και δεν λαμβάνω «πουρμπουάρ» από τις «υπηρεσίες» , τις «φωτογραφίες» του δαίμονα Ντούγκιν, τις γράφω στα… αρχεία του foto-shop, εάν δεν πουν τα πρόσωπα που εικονίζονται ότι είναι πραγματικές και δεν επιβεβαιώσουν πότε τραβήχτηκαν.

Σπύρος Χατζάρας

Ρουφιαέξ -πρακτορέξ

Η «κουφαλίτσα» ο Κασουλίδης έμεινε στην Κύπρο και δεν πήγε στις Βρυξέλλλες για το Συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών. Στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, τον χαρακτήρισε «διακομιστή των αμερικανικών θέσεων», και «ανεπαρκή και ανίκανο να θέσει τα εθνικά συμφέροντα πάνω από τις αμερικανικές και νατοϊκές ιδεοληψίες του».
Ο Κασουλίδης απάντησε ότι , «η ιδιαίτερη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, σε σχέση με τη διαχείριση του εθνικού μας θέματος, αλλά και άλλων επιμέρους ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, απαιτεί τη διατύπωση ψύχραιμων θέσεων και ισορροπημένων προσεγγίσεων. Απαιτεί υπευθυνότητα, ορθή ανάγνωση των δεδομένων, κατανόηση και αντίληψη της πλήρους εικόνας και προσεκτική αντιμετώπιση ευαίσθητων πτυχών».
Επιβεβαίωσε δηλαδή απόλυτα τον Λιλίκα, το «πατριωτάκι»

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

Κάθε Υπουργός Ανάπτυξης που αναλαμβάνει υπόσχεται να «τσακίσει τα καρτέλ». Κατά σύμπτωση όσοι «τσακίζουν» τα καρτέλ τόσα χρόνια είναι πρωτοκλασάτοι Βουλευτές Β’ Αθήνας, της δυσκολότερης περιφέρειας δηλαδή που για να εκλεγείς χρειάζεσαι τεράστια προβολή στα ΜΜΕ.
Και φυσικά τα καρτέλ έκαναν και κάνουν πάρτι εις υγεία αυτών που τα «τσακίζουν» εδώ και χρόνια.
Αποτέλεσμα πρώτο: οι τιμές των προϊόντων εξαιρετικά δυσανάλογες με τα εισοδήματα, οι πολυεθνικές μας ληστεύουν κανονικά, τα καύσιμα πανάκριβα, τα σούπερ μάρκετ χορεύουν στις πλάτες μας και τόσα άλλα.
Αποτέλεσμα δεύτερο: καταστρέφονται οι ελληνικές ΜμΕ, δεν μπορούν να μπούνε στην αγορά άρα περιθώρια Ανάπτυξης μηδενικά.
Θα αναρωτηθεί η πλειοψηφία του κόσμου, που δεν γνωρίζει: μα καλά τόσο δύσκολο είναι να «τσακιστούν» τα καρτέλ;
Η λύση είναι έτοιμη και ήδη κατατεθειμένη στην Βουλή των Ελλήνων.
Πρόταση νόμου για τον Ελεύθερο Ανταγωνισμό που με την εφαρμογή της πραγματικά τσακίζει άμεσα τα καρτέλ.
Αναρωτηθείτε μόνο γιατί ενώ είναι κατατεθειμένη η πρόταση στην Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2013, ουδείς την άγγιξε (βλ. Χρυσοχοίδης, Δένδιας, Γιακουμάτος κλπ).
Η πρόταση συνετάχθη από εμένα ύστερα από πολυετή πικρή εμπειρία με τα καρτέλ και τους προστάτες τους, προστάτες από πολλά επίπεδα.
Σημειώνω ιδιαιτέρως σχετικά με τις Ενδοομιλικές Συναλλαγές, επειδή πολλές φορές άνθρωποι που είτε δεν γνωρίζουν είτε εσκεμμένα παραπληροφορούν, αυτές δεν αφορούν την ακρίβεια των προϊόντων.
Το θέμα των Ενδοομιλικών Συναλλαγών είναι καθαρά φορολογικό αδίκημα και για αυτό πλέον (κατόπιν παρέμβασης της Τρόικας και όχι επειδή το ήθελαν οι περίφημοι Υπ. Ανάπτυξης) ανήκει στο Υπ. Οικονομικών.
Όσο ακριβά και να παρουσιάσει την τιμή αγοράς του προϊόντος της η πολυεθνική, αν υπάρχει ανταγωνισμός στο ράφι θα αναγκαστεί να πουλήσει φθηνότερα. Δείτε παρακάτω συνοπτικά τα άρθρα της πρότασης και επισκεφθείτε την Βουλή στον ακόλουθο σύνδεσμο για να δείτε την αιτιολογική πρόταση, την πρόταση Νόμου καθώς και την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=e237b360-741a-4eac-b615-f6903f086bb0

Φλωράς Γιώργος
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα

29/1/15

«Σκοτώνονται» στο Σαράι

Ο Σουλτάνος Salman bin Abdulaziz Al Saud απέλυσε από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Σαουντικής Αραβίας τον ανιψιό του, και τέως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και δημιουργο της κρίσης σε Συρία και Ιράκ πρίγκιπα, Bandar bin Sultan. Απομάκρυνε επίσης τον ως τωρα επικεφαλής της αντικατασκοπείας  πρίγκηπα Haled bin Bandar.
O Σουλτάνος Σαλμάν, (Σολομών), κράτησε στις θέσεις τους τους υπουργούς πετρελαίου, εξωτερικών, Οικονομιας, Εξωτερικών, Άμυνας και Αστυνομίας.

Ένα βήμα πίσω και δυο εμπρός έκανε ο Κοτζιάς

Τα ΜΜΕ των εργολάβων έθαψαν το θέμα και κάνουν αντιπολίτευση στην Ελλάδα

Η πρεμιέρα του Κοτζιά στο Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ ήταν θετική. Όχι μόνοι δεν μάσησε με τα ρεπορτάζ περί Ντούγκιν αλλά κατάφερε να μην απομονωθεί, ζήτησε «διάλογος» αντι για «κυρώσεις» και με την υποστήριξη, Αυστρίας , Σλοβενίας, και Φινλανδίας δέχθηκε έναν «καλό συμβιβασμό», και «αφαιρέθηκε η πρόταση για πρόσθετες κυρώσεις, και αποφασίστηκε η παράταση των νυν κυρώσεων μέχρι το Σεπτέμβριο αντί για ένα επιπλέον έτος που πρότεινε η Επιτροπή. «Οι διαπραγματεύσεις έληξαν με έναν καλό συμβιβασμό ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελλάδα», δήλωσε ο Κοτζιάς.

ΥΓ. Οι Κύπριες κουφαλίτσες πήγαν πάσο

Η Ρωσία αποχώρησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Έτσι κι αλλιώς η απόλυτη πλειοψηφία των Ρώσων είναι ξένοι προς τις «ευρωπαϊκές αξίες», τις παρελάσεις ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας, και τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων και τη καταστροφή του θεσμού της οικογένειας.

EAM-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΝΑ E-mail ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ deltio11@gmail.com

Η Αλήθεια δεν έχει χορηγό 27-01-2015


Νοβορωσία: Σκληρές και πολύνεκρες μάχες

Ο στρατός της ΛΔ. Λουγκάνσκ που προελαύνει έχει μπει στο Ντομπάλτσεβο όπου διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα και οι πολιτοφύλακες της ΛΔ Ντόνετσκ ολοκληρώνουν την περικύκλωση των δυνάμεων του Κιέβου στην Γκορλόβκα. Ήδη έχουν καταληφτεί το Uglegorsk επι της οδού Ντόνετσκ-Γκορλόβκα και το χωριό Верхнеторецкое που είναι μετά το Κράσνι Παρτίζαν. Η κατάρρευση της γραμμής άμυνας του Κιέβου είναι ζήτημα ωρών.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ (ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)

Ρουφιάνοι και Πρακτόρια

Άρχισαν τα δημοσιεύματα των πηγών του Λάγκλει

Οι Financial Times «έμαθαν» ότι ο κ. Νίκος Κοτζιάς ως καθηγητής είχε προσκαλέσει τον Ρώσο καθηγητή κοινωνιολογίας κ. Αλεξάντρ Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά και ότι μετέβη και στη Μόσχα για να τον συναντήσει. Το υπουργείο των εξωτερικών χαρακτήρισε ψευδείς τις «πληροφορίες» και τόνισε πως, « ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν σε διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει».

Αιωνία η μνήμη του Ιωάννη Μεταξά

Ο Ιωάννης Μεταξάς ασθένησε ξαφνικά στις 18 Ιανουαρίου 1941 από παραμυγδαλικό απόστημα που του προκάλεσε υψηλό πυρετό. Αποδήμησε στις 29 Ιανουαρίου σε ηλικία 70 ετών. Το πιστοποιητικό θανάτου του που υπέγραψε ο «μέγας γιατρός» Γερουλάνος, ανέφερε: «Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως ενεφάνισε προ δέκα ημερών, ήτοι το προπαρελθόν Σάββατον, φλεγμονήν του φάρυγγος, ήτις κατέληξεν εις απόστημα παραμυγδαλικόν. Παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του, ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν, και απέθανεν σήμερον, 6 π.μ.».
  Εμφάνισε «τοξιναιμικά φαινόμενα», δηλαδή τον δηλητηρίασαν.Το δηλητήριο του χορηγήθηκε εις την οικεία Λαμπράκη από το δίκτυο του Μπάλφουρ

28/1/15

Ο θείος Σαμ μενει ακόμα εδώ

«ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ UNCLE SAM Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ»

Ο Θείος του ALEXIS μένει πάντα εδώ. Ήταν, είναι και θα είναι ο άνθρωπος μας. Και το φάντασμα τους ARIS δεν τον τρόμαξε. O «πλανητάρχης», πήρε τηλέφωνο από τα «Κεντρικά» τον Αlexis απόψε και του είπε ότι τον στηρίζει, στις προσπάθειες του για να ξεφύγει η Ευρώπη από τις πολιτικές της λιτότητας και να ύπαρξη «ανάπτυξη». Ανάπτυξη έβελπε και ο φον Αντωνάκης που πηγαινοερχόταν στο AMERICA. Και ο επόμενος πρόεδρος που ήταν ειδικός επί των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.....

ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ/ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Όσοι φίλοι θέλετε μπορείτε να παραγγείλετε από τώρα το βιβλίο.

Όλα παίζονται με τις κυρώσεις

Το έγραφα και το έλεγα. Υπάρχουν και τα φθηνά μέτρα που στοιχίζουν πολύ στον αντίπαλο.
Η περιορισμένη ρήξη διαδικασίας με την Φεντερίκα των Βρυξελλών, δείχνει τι αντίκτυπο θα είχε η πρόσκληση της Ματβιένκα, την οποία και τους πρότεινα.

Η Τασία (ΑΚΟΑ) πήρε το όπλο της

Αυτό ψήφισαν αυτό θα πάρουν

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, εξήγγειλε η Τασία μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», και είπε ότι, πρέπει να γίνει αποκατάσταση όλων αυτών των παιδιών που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, «ακόμη και αυτών που δεν γεννήθηκαν, αλλά ήρθαν πολύ μικρά στην Ελλάδα, μεγάλωσαν εδώ, πήγαν και τελείωσαν το σχολείο τους, εδώ».

Ένα (δεξιό) μήνυμα από το Βελιγράδι για τον ALEXIS

Αγαπητέ Κύριε Τσίπρα,

Σας στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πειστική νίκη του «ΣΥΡΙΖΑ» στις βουλευτικές εκλογές και εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να πραγματοποιήσετε με επιτυχία τις υποσχέσεις στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα.

Η πολιτική σας, όπως διατυπώθηκε μεταξύ άλλων με τη φράση ότι «οι περικοπές δεν αποτελούν μέρος των ευρωπαϊκών συνθηκών, αλλά η δημοκρατία και η αρχή της κυριαρχίας είναι» δείχνει ότι σε κάποιο βαθμό έχει ξεπεραστεί η διαίρεση των κομμάτων σε Αριστερά και Δεξιά.

Τα κόμματα στην πολιτική σκηνή της σημερινής Ευρώπης, χωρίζονται κυρίως σε εκείνα που τάσσονται υπέρ της «Λαϊκής Κυριαρχίας» και υπέρ της «Εθνικής Ανεξαρτησίας», και τα οποία προτάσσουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών τους, και να κόμματα των «Βρυξελλών», που καθοδηγούνται από τα συμφέροντα της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των διεθνών πιστωτών.

Πιστεύω ότι η νίκη σας θα συμβάλει, εκτός από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας στην περαιτέρω ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, δεδομένου ότι είστε αποδεδειγμένος φίλος της Σερβίας.

Δρ Σάντα Ράσκοβιτς -Ιβιτς
Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας

Μνήμη Ιμίων 2015

Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος,
 Έκτορας Γιαλοψός. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

-28 Ιανουαρίου 1996 , ναύτες από το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζουν την τουρκική σημαία που είχαν υψώσει στα Ίμια Τούρκοι δημοσιογράφοι και υψώνει την ελληνική.

Η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης οργανώνει το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 , στις επτά το βράδυ, συγκέντρωση στο Μνημείο των Ιμίων, στην πλατεία Ρηγίλης μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, για να τιμήσουμε την μνήμη των τριών ηρώων, του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, που περιέσωσαν την Τιμή του Έθνους, και να καταδικάσουμε για μια ακόμη φορά την προδοσία του Σημίτη και του Πάγκαλου.
Στον καιρό των απάτριδων, των δειλών και των προσκυνημένων δίνουμε το παρόν. Ψηλά τη Σημαία! Μπροστά πηγαίνουν οι ψυχές των Ηρώων και Μαρτύρων μας και πίσω μας ακολουθούν οι Αγέννητοι Νεκροί!

ΚΥΠΡΟΣ- Β. ΗΠΕΙΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

27/1/15

Σε λίγες μέρες διαθέσιμο


                          Τιμή διάθεσης 16 ευρώ +έξοδα αποστολής

Αλλαγές

Το πρόσωπο και η εκπροσώπηση της Εξουσίας άλλαξαν. Σε λίγο θα φύγει και ο Κάρολος. Οι διαχρονικοί ρουφιανοπαπαγάλοι δεν θα αλλάξουν;
Ο διαχρονικός και ψευδός Σαραντάκος φορ έβερ;

«Χοντρή» διπλωματική προβοκάτσια των απερχόμενων στις Βρυξέλλες

Η κοινή δήλωση των 28 για τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν είχε την έγκριση της Αθήνας αλλά είχε την έγκριση των ανθρώπων του απερχόμενου χοντρού στην Μόνιμη αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Θα δούμε τι θα κάνει το παιδί με την υποτροφία του Χάρβαρντ, και τέως συνεργάτης του Αβάπτιστου που θα πάει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Στην Κοινή τους δήλωση οι 28 ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν τους υποουργούς εξωτερικών της Ένωσης εξετάσουν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας «in view of the worsening situation we ask the upcoming Foreign Affairs Council to assess the situation and to consider any appropriate action, in particular on further restrictive measures», αναφέρεται στην δήλωση στην οποία προστίθεται ότι οι ηγέτες «had noted evidence of growing support by Moscow for the pro-Russia forces, “which underlines Russia’s responsibility», και ότι εκφράζουν «concern about the deteriorating security and humanitarian situation in eastern Ukraine» και καταδικάζουν τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης.
Στην Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου , Δημήτρης Τζανακόπουλος , ανακοίνωσε ότι ,«η δήλωση των «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας», ενώ ο ALEXIS επικοινώνησε με την επίτροπο Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Μογκερίνι, και της τόνισε ότι η Ελλάδα δεν συναινεί στην ανακοίνωση περί νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και σε επόμενη ανακοίνωση της ΕΕ για το θέμα αυτό και για άλλα εξωτερικά ζητήματα θα πρέπει να ερωτάται ξεχωριστά και ειδικά η Αθήνα πριν ανακοινωθεί κάτι εξ ονόματος της Ελλάδος»!

Λιτό και ευέλικτο το σχήμα των «αλειτούργητων»

Κυβέρνηση των 41. Οι εννέα έβαλαν το χέρι στο Ευαγγέλιο. Οι 32 «αλειτούργητοι».

Να αποφυλακιστούν ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας σε εκλογές που έγιναν χωρίς ισονομία και ισοπολιτεία , μέσα σε συνθήκες πολιτικού διωγμού των απόψεων των στελεχών του κόμματος και ενώ η Χρυσή Αυγή ήταν παράνομα παντελώς αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και χωρίς να έχει κρατική χρηματοδότηση, όπως τα άλλα κόμματα αποτελεί έναν πραγματικό πολιτικό θρίαμβο και των διωκόμενων και των Ελληνίδων και των Ελλήνων πατριωτών που τους ψήφισαν.
Η νωπή έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας έδωσε, «ισχυρή λαϊκή εντολή για να πάψει ο παράνομος διωγμός του τρίτου κόμματος της Ελλάδος» και για να αποφυλακιστούν ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να εκπροσωπούν τον Ελληνικό Λαό όπως ορίζει το Σύνταγμα και απαιτεί η Λαϊκή Κυριαρχία.

26/1/15

Βλαντίμιρ Πούτιν: «NATOική Λεγεώνα» ο Ουκρανικός Στρατός

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σήμερα σε φοιτητές στην αγία Πετρούπολη χαρακτήρισε τον ουκρανικό στρατό ως «μια λεγεώνα των Ξένων του ΝΑΤΟ » που έχει γεωπολιτικούς στόχους σε βάρος της Ρωσίας που είναι απολύτως ασυμβίβαστοι με τα εθνικά συμφέροντα του λαού της Ουκρανίας.

Μαρίν Λεπέν: Άρχισε η δίκη της ευρω- λιτότητας

Η επικεφαλής του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL: « Ο ελληνικός λαός έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ένα ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι .Το αποτέλεσμα έδειξε πως στην Ελλάδα ξεκίνησε η αντιπαράθεση για την πολιτική της λιτότητας .Είναι γεγονός πως, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η έναρξη της δίκης της ευρω-λιτότητας».

Μαρίν Λεπέν: «Ζητώ την αναστολή της συνθήκης Σένγκεν»,

Η επικεφαλής του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν μετά την επικράτηση των μεταναστολάγνων και της Τασίας ΑΚΟΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Το να είσαι ελεύθερος, δεν έχει να κάνει ούτε με την Αριστερά ούτε με την Δεξιά. Ο καθένας μπορεί να διαχειριστεί όπως θέλει την ελευθερία του. Εάν οι Έλληνες θέλουν να επιλέξουν την πολιτική της Ακροαριστεράς, με το ολοκληρωτικό άνοιγμα στους λσθρομετανάστες , αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Εγώ, αυτό που θέλω είναι να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε μένα. Για το λόγο αυτό ζητώ την αναστολή της συνθήκης Σένγκεν».

ΗΠΑ: Εύγε ALEXIS TEXAS

The United States has expressed hope to closely work with Greece's new government after Syriza party swept to victory .
“We congratulate Greece on successfully completing its parliamentary elections and we look forward to working closely with its next government”, said Mark Stroh, a spokesman for the White House's National Security Council.

Ζωή σε λόγου μας

Η Επόμενη μέρα (2)

Τα έγκυρα ήσαν περίπου όσα και το 2012. 6.177.480 τώρα και 6.155.464 τότε. Το ποιοι ακριβώς ψήφισαν είναι ένα ζήτημα.
Το ΚΚΕ σταθερό. 337.000 τώρα, 349.255 στις ευρωεκλογές. Άνοδος γιοκ.
 Ο Συνασπισμός ΠΟΤΑΜΙ-Δράση του κ. Μπόμπολα με τις 373.000, έχασε μεν55.000 σε σχέση με τις ευρωεκλογές, αλλά τώρα τα πράγματα ήταν σοβαρά και όχι ευρώ-χαβαλές. Οπότε μετράει διαφορετικά.
Η συνεργασία του κ. Πάνου με τους κ.κ Πολύδωρα και Νικολόπουλο απεδείχθη επιτυχής αφού οι 55.000 οπαδοί τους, τους ακλούθησαν, και διαμόρφωσαν το τελικό των 240.000 ψήφων που έλαβε ο συνασπισμός.

Η επόμενη μέρα

Οι δεξιοί πιάστηκαν στη φάκα του von Murutis

Πήδηξαν από την Ακρόπολη και στάθηκαν όρθιοι. Το παράρτημα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επισείοντας το σκιάχτρο του ALEXIS TEXAS κατάφερε να «σουφρώσει» χοντρικά, 150.000 ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και 90.000 ψήφους από τον ΛΑΟΣ και να διασωθεί εισπράττοντας 1.717.800 ψήφους.
Είμαι βέβαιος ότι οι δεξιοί που ψήφισαν Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-ΝΔ βλέποντας τις 500.000 ψήφους διαφορά από το πρώτο κόμμα , θα καταλάβουν πόσο τους κορόιδεψαν και θα μετάνιωσαν για την επιλογή τους , αλλά πια είναι πολύ αργά. Οι δωσίλογοι του ΕΛΚ-ΝΔ «διασώθηκαν», και αυτό δεν είναι καλό. Ούτε για την πατρίδα, ούτε για τους πολίτες.

Σπύρος Χατζάρας  

25/1/15

Στην απάτη μέχρι και την τελευταία στιγμή…..

Το «νέο» αίμα της πολιτικής ,ο υποψήφιος της ΝΔ στην Αχαΐα Ανδρέας Κατσανιώτης , όπως υποστηρίζει ο συνυποψήφιος του Θανάσης Νταβλούρος, παραβίασε την εκλογική νομοθεσία και απέστειλε σε ψηφοφόρους σήμερα Κυριακή μηνύματα sms για την υποψηφιότητά του. Ο κ. Νταβλούρος, κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Κατσανιώτη στην Ασφάλεια Πατρών. Πιθανό είναι να κάνει τον ίδιο και έτερος υποψήφιος ο κ.Τριανταφυλλόπουλος.

Μαύρο στους Δημοσκόπους και στους Ρουφιάνους

Ακόμα και τώρα «Δημοσκοπήσεις»!

Σήμερα είναι η ώρα των ανθρώπων και όχι των ρουφιάνων. Σήμερα δεν υπάρχουν προβλέψεις αλλά πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα. Οπότε μην ακούτε και μη δίνετε σημασία στους Ρουφιάνους. Το αποτέλεσμα στις γενικές του γραμμές και την απάτη των δημοσκόπων σας τα έχω πει από το Σάββατο. Πρώτος μακράν και εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη, πολύ πίσω η ΝΔ, και τρίτη η Χρυσή Αυγή. Στα ίδια περίπου ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και το κόμμα Μπόμπολα, και μέσα οι Ημι-ανεξάρτητοι.
Για τα ποσοστά θα περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα.

Το βράδυ τα καλά νέα

Η εκδίκηση της Αλήθειας και του Έλληνα θα είναι πολύ σκληρή! 

Fashion Victim;

Το μαύρο, σήμερα θα φορεθεί πολύ!

Όλοι στην Κάλπη

-Ψηφίζουμε Πατριωτικά!
-Ψηφίζουμε Δημοκρατικά!
-Ψηφίζουμε Ελληνικά!

ΥΓ1. Καλό βόλι μάγκες!
ΥΓ2. Και τη Δευτέρα τα παιδιά λεύτερα...

24/1/15

Από σήμερα χωρίς δολάρια οι συναλλαγές του Ιραν

Ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιραν Χολάμ Αλί Καμιάμπ ανακοίνωσε ότι από σήμερα το Ιραν σταματήει να χρησιμοποιεί δολάρια ΗΠΑ και στις συναλλαγές του «εξωτερικού εμπορίου», θα χρησιμοποιούνται το κινέζικο Γουάν, το ευρώ, η τουρκική λίρα , το ρωσικό ρούβλι και το νοτιοκορεατικό γουόν.
«Το Ιράν διεξάγει διαπραγματεύσεις με αρκετές άλλες χώρες σχετικά με τη χρήση στο εγγύς μέλλον και άλλων νομισμάτων μετά από σχετικές διμερείς συμφωνίες».

Ρουφιανέξ-πουστρέξ και βλακέξ-βλακέξ

Και όμως υπάρχουν, και είναι πολλοί

Όσο και να φαίνεται περίεργο υπάρχουν επαρκείς ηλίθιοι, βλογιοκομμένοι, διεφθαρμένοι και ρουφιάνοι για να συγκροτήσουν το σώμα των υποστηρικτών του τηλέ-Οχετού και του Αβάπτιστου. Και ο μεν Αβάπτιστος ελπίζω να βρεί μόνο 150.000 -160.000 αλλά ο τηλε-αρχηγός θα βρει τουλάχιστον 300.000.
Βάλτε και την πελατεία του συνταγματολόγου και της ορφανής πριγκίπισσας και τους «θαυμαστές» του Καλαματιανού και τη λύσατε την εξίσωση.
Όπως λέει και το ανέκδοτο. Ποιός ένας; Χιλιάδες!

Αυτοκριτική:

Ο υπάλληλος μιας χρήσης του Eμπόλα έφα:
«Μια εγκληματική οργάνωση δεν πρέπει να γίνει τρίτη δύναμη»

ΥΓ. Για αυτό οι βλογιοκομμένοι ψηφοφόροι του θα τον στείλουν πεμπτοέκτο

Σκοτώνονται στα «Κεντρικά»

Παραιτήθηκε εν μέσω διαφωνιών με τον επικεφαλής της «Υπηρεσίας» John Brennan, ο αρχηγός του επιχειρησιακού κλάδου της CIA , Frank Archibald.

To "εθνικό" Νταβαντζή-liki

Πως γεννήθηκε η δυναστεία του Mr «Εμπόλα» ιδιοκτήτου του
"τηλε-Οχετού"

του  ΒΑΣΙΛΗ Π. ΚΟΥΤΟΥΖΗ

Ο Πειραιάς, σαν λιμάνι, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σύστασης της πόλης, είχε τις κοινωνικές πληγές του. Στις από κάθε τόπο της Ελλάδας αφικνούμενες γυναίκες ήταν φυσικό, ανάμεσά τους, να βρίσκονται και εκείνες που ασχολούνταν με το πρώτο γυναικείο επάγγελ­μα, της πόρνης.
Το πρώτο επίσημο «σπίτι», ο πρώτος με άδεια της Αστυνομίας οίκος ασωτίας, λειτούργησε λίγο πριν την Αγγλογαλλική Κατοχή, το 1852, μετά τον αποκλεισμό του Πειραιά από τους Άγγλους το 1850, για την εξυπηρέτηση των στρατιωτών και των πληρωμάτων των ξένων στόλων. Αλλά και μετά την Αγγλογαλλική Κατοχή δημιουργήθηκαν άλλοι δύο. Δηλαδή στα 1862 τρία ήταν τα «επίσημα» αμαρτωλά σπίτια στην πόλη του Πειραιά και σε περιοχές όπου ο κόσμος έκανε τον περίπατό του ή οι εργάτες και οι εργάτριες περνούσαν για να πάνε ή να γυρίσουν από τη δουλειά τους.
Οι διαμαρτυρίες των δημοτών γι αυτή την κατάσταση ανάγκασαν το τότε Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα της ανέγερσης οικήματος για τη συγκέντρωση όλων των κοινών γυναικών που συνεχώς αυξάνονταν.
Η άποψη του Δήμου βρήκε απήχηση στο Ιατροσυνέδριο που έδωσε την έγκρισή του, διότι δια του μέτρου αυτού θα ήταν δυνατή η παρακολούθηση και περιστολή των αφροδισίων ασθενειών. Αυτά συνέβαιναν τα χρόνια 1867 – 1870.
Τον Μάρτιο του 1873, η Κυβέρνηση παραχώρησε τα υπ αριθ. 5-6 τεμάχια των εθνικών γαιών στη θέση που λεγόταν «Βούρλα», και που απείχε 80 μέτρα δυτικά του Αγίου Διονυσίου για την ανέγερση «καταστημάτων» κοινών γυναικών.
Μετά την υπογραφή του παραχω­ρητηρίου, ο Δήμος προέβη σε διακήρυξη για την ανέγερση, σε έκταση οκτώ στρεμμάτων, συνοικισμού κοινών γυναικών, που θα περιλάμβανε τέσσερα κτίσματα, χωριστά μεταξύ τους, τα οποία θα βρίσκονταν μέσα σε μάντρα, με του ακόλουθους όρους: « Ο ανεγείρων ιδίαις δαπάναις τα βάσει εγκεκριμένου σχεδίου οικήματα, θα καταβάλλη εις τον Δήμον μετά τριετίαν από της ιδρύσεως δρχ. 500 ετησίως δι’ έκαστον τμήμα, μετά 5ετίαν δρχ 1.000 και μετά εικοσαετίαν δρχ. 2.500 δι’ έκαστον τμήμα ετησίως.
Μετά δε πεντηκονταετίαν η περιοχή του κτήματος μετά των εν αυτώ κτηρίων, θα περιέρχεται εις τον Δήμον».
Κι ενώ αρχικά παρουσιάστηκαν πολλοί εργολάβοι, τελικά έμεινε μόνο ο εργολάβος Ν. Μπόμπολας , (ΝΑΙ! Ο Προ-προ-προ πάππος του γνωστού σε όλους μας αγωνιστή της εθνικής αντίστασης – αλήθεια πόσων ετών – και εθνικού εργολάβου μας) ο οποίος αξίωσε ότι : 1. Ο χώρος και τα κτίρια που θα ανεγερθούν θα είναι υπό την πλήρη και τέλεια ιδιοκτησία αυτού και των απογόνων του. 2. Θα έπρεπε να μην επιτρέπεται από τις τότε αστυνομικές αρχές, εκτός των Βούρλων, να λειτουργεί, εντός της πόλης, άλλος οίκος ανοχής, και σε καμιά γυναίκα του συνοικισμού να μην εργάζεται εκτός αυτού.
Φαίνεται πως είχε λαδώσει τους άλλους εργολάβους και αποχώρησαν.
Ο Δήμος αναγκάστηκε να δεχτεί τους όρους αυτούς με την προϋπόθεση ότι εάν τα κτίρια αυτά χρησιμοποιηθούν κάποτε για άλλο σκοπό, τότε θα περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου. Κι έτσι υπογράφτηκε το συμβόλαιο.
Φαίνεται όμως ότι το συμμάζεμα ήταν δύσκολο, αν λάβουμε υπ όψη μας τις κατά καιρούς έγγραφες διαμαρτυρίες του Μπόμπολα, προς το Δήμο και την Αστυνομία, αφού τα αστυνομικά όργανα δεν ενεργούσαν προθύμως και αποτελεσματικά ώστε να συγκεντρώσουν εντός των «Βούρλων» όλες τις ιερόδουλες και να εκλείψει ο ανταγωνισμός για την επιχείρηση του κου Μπόμπολα!
Παρά τις δυσχέρειες η «επιχείρηση» είχε μπει σε καλό δρόμο, αφού το «κατάστημα» δεν εστερείτο πελατείας και λειτούργησε αδιάλειπτα για 60 χρόνια, ακόμα κα την περίοδο της γερμανικής κατοχής , που ένας νεαρός Μπόμπολας όργωνε τα βουνά και τα λαγκάδια πολεμώντας τους γερμανούς καταχτητές.
Αυτά…….

Τους πήρε στο λαιμό του

H Ουκρανική Κρίση ξανά στα χαρακώματα

Χθες οι Ρώσοι διάβηκαν τον Ρουβίκωνα. Ο ηγέτης της ΛΔ.Ντονέτσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο ανακοίνωσε πως δεν ισχύουν πλέον, ούτε το Πρωτόκολλο του Μινσκ της 5ης Σεπτεμβρίου, ούτε το μνημόνιο της 19ης Σεπτεμβρίου 2014, και ότι η απόφαση των ΛΔ.Ντόνετσκ και ΛΔ.Λουγκάνσκ να αποσχιστούν από την Ουκρανία είναι οριστική και αμετάκλητη.
Ο Ζαχαρτσένκο είπε ότι από εδώ και μπρός «δεν θα υπάρχουν εκεχειρίες» και περιστροφή», και δεν θα γίνουν προσπάθειες για για κατάπαυση του πυρός», και ότι ο στόχος πλέον είναι η απελευθέρωση του συνόλου του εδάφους της ΛΔ Ντόνετσκ, και της ΛΔ. Λουγκάνσκ.
Οι εξελίξεις συζητήθηκαν στο Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό τον Πούτιν ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πούτιν του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στο «επίσημο Κίεβο» και την «ουκρανική πλευρά», και στις «εγκληματικές εντολές» τους, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην «ουκρανική κυβέρνηση» και τις «Ουκρανικές Αρχές», ενώ αναφέρθηκε στις Λαικές Δημοκρατίες «Ντόνετσκ» Λαϊκή Δημοκρατία» και «Λουγκάνσκ».
Οι ουκρανοί εμφανίζουν σημάδια κατάρρευσης.
Το βράδυ απελευθερώθηκε το Κράσνι Παρτίζαν που βρίσκεται ανάμεσα στο Ντόνετσκ και την Γκορλόβκα.

23/1/15

Τετέλεσται! Ζωή σ' ελόγου μας .

Ο ομιλών νεκρός φον Θαμαράς θα ταφεί μεγαλοπρεπώς την Κυριακή

Η παράσταση έλαβε τέλος. Ο Κεντροαριστερός Alexis και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι στο 34%, η ΝΔ κάτω από 25%. 8-9 μονάδες η διαφορά. Μακράν τρίτη η Χρυσή Αυγή. Σίγουρα επτακομματική η Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ τέταρτο. Το «Ποτάμι» κάτω από 5%. Πιέζονται τα ποσοστά του ΚΚΕ. Μέσα και οι Ημι-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Ψήφο –ψηφο, μεσα-έξω θα δώσουν τη μάχη ΚΙΔΗΣΟ και ΛΑΟΣ, που είναι γύρω στις 150.000 ψήφους. Η ψήφος της τελευταίας στιγμής των 500.000 «αναποφασίστων» θα κρίνει την τύχη τους.

Νέα Ρωσία. Επίθεση της πολιτοφυλακής σε όλο το μέτωπο

Η προσπάθειες για ειρήνευση στην Ανατολική Ουκρανία κατέρρευσαν και η πολιτοφυλακή των ρωσόφωνων εξαπέλυσε επίθεση σε όλο το μέτωπο. Στην Αβντέεφκα, το Ντομπάλτσεβο, την Μαρίινκα αλλά και στο μέτωπο της Μαριούπολης. Τα τεθωρακισμένα των Ουκρανών υποχώρησαν από το Τζερζινσκ,το Κρίμσκογιε, την Παπάσναγια και το Τροίτσκογιε.
Στην περιφέρεια της Γκορλόβκα η πολιτοφυλακή κατέλαβε τα χωριά Shuma, Krasniy Parnizan και Verhnetroitskoe.
Το υπουργείο άμυνας της Λ.Δ Ντονιέτσκ ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις είχαν 752 νεκρούς και απώλεσαν 59 άρματα μάχης και 51 ΤΟΜΠ. Ο Ζαχαρτσένκο έδωσε εντολή στις μονάδες της πολιτοφυλακής να μην πιάνουν αιχμάλωτους.

O Στρέλκοφ εξηγεί επί χάρτου τις επιχειρήσεις

ΥΓ.Ουκρανοί δολιοφθορείς δολοφόνησαν στην Λ.Δ Λουγκάνσκ τον δήμαρχο της Πριβομάισκα Γιεβγιένι Ίσενκο και τρείς εθελοντές, που μοίραζαν βοήθεια.

Σύννεφα πολέμου από το Νταβός

O αποκλεισμός των ρωσικών τραπεζών από τις διεθνείς τραπεζικές συναλλαγές SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), με το πρόσχημα των περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας θα οδηγήσει τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον στο «χείλος του πολέμου», είπε στο Νταβός ο επικεφαλής της κορυφαίας ρωσικής τράπεζας VTB Bank, ο Αντρέι Kόστιν, και τόνισε ότι «αν δεν υπάρχει διατραπεζική σχέση, αυτό σημαίνει ότι οι χώρες μας θα βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου. Και σίγουρα στον ψυχρό πόλεμο. Θα είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα διακοπούν. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση μετά από αυτό », είπε ο Κόστιν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σήμερα.

Τα άσπρα πρόβατα βρήκαν τον δρόμο τους

Τα μαύρα πρόβατα από αύριο.....

Και τώρα πάλι Αβρούρι (Σιμίτης)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ευρύτερη «κεντροαριστερά». Γκε-γκε;

Alexis Texas: «Δεν θέλουμε να κάνουμε συμψηφισμούς της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος με τη διεκδίκηση του ανεκπλήρωτου χρέους της Γερμανίας».

Ένας Πόντιος που τα είπε σωστά

Ο υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης επισκέφτηκε το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και διατύπωσε την πάγια θέση του για την άρση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που υπέγραψε η απερχόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Τα τίναξε ο Αμπντουλάχ στα 90 και κάτι

Η Σαουντική Αραβία σε νέα εποχή;
Στο θρόνο ανέρχεται ο 79χρονος αδελφός του, Σαλμάν.

Για να έχουμε καλό ρώτημα (2)

Τι θα γίνει με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ρε ΣΥΡΙΖΟπαιδες;
Τζάμπα φώναζαν οι εργατοϋπάλληλοι για την αργία της Κυριακής;

H αλήθεια δεν έχει χορηγό 20-01-2015


Για να έχουμε καλό ρώτημα

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο κ. Alexis που συναντήθηκε στη Μόσχα με την Βαλεντίνα Ματβιένκα, οφείλει να την καλέσει να επισκεφτεί την Αθήνα και μάλιστα να την υποδεχτεί ο ίδιος στο αεροδρόμιο. 
Να θυμίσω ότι στις 24 Ιουνίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη κατέθεσε ερώτηση προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών με τίτλο, «Άρση απαγόρευσης επίσκεψης Ρωσίδας αξιωματούχου στην Ελλάδα».

22/1/15

Όπα έρχεται η Ελπίδα!

Ο Αλέξης Samoupravljanje (Μητρόπουλος) την έριξε τη "μολότοφ". Είπε στο RIA Novosti , που τον ρώτησε , στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας»; απάντησε: «Προτιθέμεθα να ζητήσουμε την κατάργηση των κυρώσεων». Προσοχή επαναλαμβάνω.«Προτιθέμεθα να ζητήσουμε την κατάργηση των κυρώσεων». Τόσο πολύ και τόσο επαναστατικά.
Τουλάχιστον στην γειτονική μπανανία την Βουλγαρία, οι σοσιαλιστές που Εφάρμοζαν τις κυρώσεις ως κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση κατέθεσαν πρόταση στη Βουλή για την κατάργηση τους, που απορρίφτηκε από την «δεξιά» πλειοψηφία του Μπορίσοφ. 
  Τι εμποδίζει άραγε τον Alexis Texas και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν από την βουλή να εγκρίνει την άρση των κυρώσεων; Οεο;

Ο Ημιανεξάρτητος Mr Πάνος Καημένος και η λαθραία Οικογένεια

Βρήκε τη λύση. Δεν μπορούμε να γίνουμε διώκτες παιδιών και γυναικών. Οπότε………….

ΥΓ. Φτου ρε να μη σας ματιάσω.

Ουκρανός λαγός τη φτέρη κούναγε….

Ντόνετσκ: Αιματηρό τέλος και με τη βούλα στη μάχη του αεροδρομίου. 36 οι τελευταίοι νεκροί που τους έστειλε ο Πορόσενκο για να πεθάνουν

21/1/15

Παίζουν και πάλι τις τύχες μας, στο Νταβός

Με στόχο «έναν καλύτερο» γι' αυτούς κόσμο

Πηγή www.styx.gr  

Περισσότεροι από 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμμετέχουν στο 45ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 24 Ιανουαρίου.
Το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις οικονομικών παραγόντων, πολιτικών και οικονομολόγων. Στόχος τους είναι –όπως λένε- «ένας καλύτερος κόσμος».Για τους ίδιους, φυσικά... Χωρίς να λείπει όμως και η κριτική για τη «μυστική διπλωματία» που διεξάγεται με φόντο τις ελβετικές Άλπεις.
«Ο ανασχεδιασμός του κόσμου: επιπτώσεις για την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία», είναι το μότο του φετινού φόρουμ. Η ατζέντα περιλαμβάνει 250 συνεδριάσεις και workshops. Η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, οι νέες τεχνολογίες και οι τάσεις στα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης είναι τα κεντρικά θέματα του φόρουμ. Δεν λείπουν επίσης οι θεματικές ενότητες για την ανακατανομή εισοδήματος και την προστασία του περιβάλλοντος. Στις ηχηρές επιχειρηματικές παρουσίας ανήκουν οι ιδρυτές της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και Πoλ Άλεν. Το παρόν θα δώσουν επίσης ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιντ, η επικεφαλής της Yahoo Μαρίσα Μάιερ, ο επικεφαλής της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον και άλλοι εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Στο 45ο Φόρουμ του Νταβός αναμένονται μεταξύ άλλων η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Το «παρών» δίνουν επίσης, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Πολλοί αναφέρονται στο ενδεχόμενο να συνομιλήσουν ο πρόεδρος της Ουκρανίας με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης. Επειδή σε προηγούμενες συνόδους, στις κορυφές των ελβετικών Άλπεων, είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις από ανθρώπους που δύσκολα μιλούν μεταξύ τους. Αυτό ισχύει για την ελίτ της πολιτικής αλλά και της διεθνούς οικονομίας.
Όπως επισημαίνει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Μίχαελ Τσιρν, «είναι σίγουρα ένα έργο ζωής για τον κ.Σβαμπ. Μπορεί να επικρίνουμε πολλά σε αυτό το Νταβός, αλλά είναι γεγονός ότι πρόκειται για χώρο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων. Είναι μία ευκαιρία για να συναντηθούν οι παγκόσμιες ελίτ και να κάνουν αυτό που κατά τα άλλα μάλλον σπάνια κάνουν: να ακούσουν. Καλό είναι να υπάρχει και αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, έστω κι αν δεν είναι επαρκής».
Πάντως οι συμμετέχοντες στις «παγκόσμιες ελίτ» δεν συνομιλούν παρά μόνο μεταξύ τους και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ειδικά εφέτος, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τα μέτρα είναι ακόμη πιο αυστηρά.
Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δεν θέλει να αποκαλύψει ούτε καν τον αριθμό των αστυνομικών και των στρατιωτών που έχουν έρθει στο Νταβός απ’ όλη την Ελβετία αλλά και το Λιχτενστάιν. Κλάους Σβαμπ Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum, WEF) ιδρύθηκε από τον γερμανό ειδικό σε οικονομικά ζητήματα Κλάους Σβαμπ, γιο Ελβετού εργοστασιάρχη.
Το 1971 ο Σβαμπ οργάνωσε το πρώτο διεθνές οικονομικό συμπόσιο για ευρωπαίους επιχειρηματίες, καλύπτοντας όλα τα έξοδα από την τσέπη του! Έτσι έθεσε τα θεμέλια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μεταθέτοντας αργότερα το κέντρο βάρος των συζητήσεων σε διεθνή οικονομικά και πολιτικά ζητήματα. Αισιοδοξία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας Έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης πολλά κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων αισιοδοξούν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Σύμφωνα με διεθνή δημοσκόπηση της εταιρίας συμβούλων «Pricewaterhouse Coopers» με τη συμμετοχή 1.344 στελεχών από 68 χώρες, το 44% των ερωτηθέντων αναμένει μέσα στους επόμενους μήνες αναζωογόνηση της οικονομίας.
Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των αισιόδοξων διπλασιάστηκε φέτος σε σχέση με το 2013. Τα στελέχη «οδήγησαν τις επιχειρήσεις επιτυχώς εκτός κρίσης και επομένως εγκαταλείπουν πλέον τα προγράμματα επιβίωσης ή αναδιάρθρωσης των εταιριώντους, για να θέσουν σε εφαρμογή αναπτυξιακά προγράμματα», λέει ο εκπρόσωπος της «PwC» Γερμανίας Νόρμπερτ Βίνκελγιοχαν σχετικά με την έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την παραμονή του 45ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Νταβός: ένα «παγκόσμιο» χωριό Ένα είναι σίγουρο: για μία ακόμη χρονιά τους συμμετέχοντες περιμένουν άφθονο χιόνι, αλλά και αστρονομικές τιμές στο γραφικό χωριό της Ελβετίας, που αυτοπροβάλλεται ως «η πόλη με το μεγαλύτερο υψόμετρο στις Άλπεις».
 Τα 78 ξενοδοχεία του Νταβός είναι ήδη κλεισμένα, ενώ στους επισκέπτες διατίθενται επιπλέον 9.300 κρεβάτια σε εξοχικές κατοικίες και άλλα 2.648 κρεβάτια σε κατασκηνώσεις και ξενώνες νεότητας. Ένα μικροσκοπικό δωμάτιο σε πρώην νοσοκομείο που έχει μετασκευαστεί σε ξενώνα κοστίζει εύκολα 300 ευρώ- και αυτό, με ελάχιστη και υποχρεωτική διάρκεια παραμονής επτά ημερών κατά τη διάρκεια του Φόρουμ.
Για να ανταποκριθούν στη ζήτηση και να την αξιοποιήσουν βεβαίως, οι κάτοικοι του Νταβός δεν αφήνουν ελεύθερο ούτε τετραγωνικό. Ακόμα και το μουσείο προς τιμήν του γερμανού εξπρεσιονιστή Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ στο κέντρο του Νταβός μετατρέπεται προσωρινά σε χώρο εκδηλώσεων «Εμπιστευτική» ή «μυστική» διπλωματία;
Ο γερμανός καθηγητής Μίχαελ Τσιρν θεωρεί ότι η «αυτοαπομόνωση» στις ελβετικές Άλπεις έχει σχεδόν συμβολικό χαρακτήρα: «Έχουμε ένα φαινόμενο που το βλέπουμε και αλλού στις δυτικές κοινωνίες, τουλάχιστον στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η διαχωριστική γραμμή δεν κινείται πλέον μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Κινείται μεταξύ των ελίτ -που έχουν διεθνείς παραστάσεις, δραστηριοποιούνται εκτός συνόρων, θέλουν μία κοινωνία εξωστρεφή- και στον ευρύτερο πληθυσμό που αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την όλη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης. Από τη στιγμή που έτσι έχουν τα πράγματα, σίγουρα δεν αρκεί να συναντώνται οι ελίτ αυτές και να συνομιλούν μεταξύ τους» τονίζει ο καθηγητής Τσιρν.
Παλαιότερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της παγκοσμιοποίησης είχαν διαλυθεί από την ελβετική αστυνομία, όχι μόνο στο Νταβός αλλά ακόμα και στην πρωτεύουσα Βέρνη, που απέχει 270 χιλιόμετρα από τον χώρο του Φόρουμ. Παραδοσιακά οι ακτιβιστές διοργανώνουν πλέον κάθε χρόνο το δικό τους «Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ», που κάποιοι χαρακτηρίζουν «αντι-Νταβός». Όπως λέει ο καθηγητής Μίχαελ Τσιρν, «πιστεύω ότι δεν βλάπτει να υπάρχει κι αυτό, δεν υπάρχει λόγος να μην οργανώνονται σε υπερεθνικά δίκτυα επικοινωνίας και εκείνοι που δεν ανήκουν στις παγκόσμιες ελίτ.
Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να δω ένα Νταβός πιο ʻανοιχτόʼ υπό την έννοια ότι δεν θα φιλοξενεί μόνο εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις, αλλά και εκείνους που εκπροσωπούν τον ευρύτερο πληθυσμό». Ηγέτες και επιχειρηματίες στο Νταβός Μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα συμμετάσχουν είναι ο Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καθώς και η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους ομιλητές:
Τετάρτη 21 Ιαν. «Κλιματικές αλλαγές» Ομιλητής: Νομπελίστας Αλ Γκορ Ιταλός πρωθυπουργός MatteoRenziμε θέμα: «Μετασχηματισμός στην ηγεσία».
Ο π. πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ: «Ο ρόλος της θρησκείας στον Κόσμο». «Ποιο είναι το μέλλον της Ουκρανίας;» πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο Κλάους Σβαμπ: Το μέλλον των σχέσεων με τη Ρωσία Πέμπτη22 Ιαν. «Πως θα αντιδράσουν οι αγορές στην προοπτική υψηλότερων επιτοκίων;» Christine Lagarde επικεφαλής IMF Angela Merkel «Για τις παγκόσμιες ευθύνες στην εποχή Digital», μετά τον Mario Draghi που αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για νομισματική σταθεροποίηση της ευρωζώνης. Παρασκευή 23 Ιαν. «Επαναφορτίζοντας την Ευρώπη- οικονομικές και νομισματικές προοπτικές» George Osborne, υπ. Οικονομικών Βρετανίας; Wolfgang Schäuble, υπ. Οικονομικών Γερμανίας; George Soros, πρόεδρος του ιδρύματος Soros, Luis de Guindos Jurado, υπ. Οικονομικών Ισπανίας. «Ειρήνη στη Μέση ανατολή» με ομιλητή τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ Ibn Al Hussein. Σάββατο 24 Ιαν. Η ώρα των Κεντρικών Τραπεζιτών… για την παγκόσμια Οικονομία με ομιλητές τους Mark Carney, της Bank of England και Haruhiko Kuroda, της Japan Bank.

Οστά και αρχαιολογία

Ο ανθρώπινος σκελετός αποτελείται από 206 οστά. Επομένως οι 5 της Αμφίπολης μας άφησαν προς μελέτη 1030 οστά , αλλά εντός του τάφου βρέθηκαν μόνο τα 550.

Ο Θαμαράς μας τελείωσε. Πάμε για άλλα!

Όλεθρος της ΝΔ σε Α και Β Αθηνών. Είναι 11 μονάδες πίσω. Από τους 21 βουλευτές θα βγάλει 10. (7 στη Β και τρείς στην Α).

 Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε 30,4% τον Ιούνιο του 2012 εμφανίζει μια άνοδο περίπου 15% και ανεβαίνει στο 35%, ενώ η ΝΔ χάνει 80.000 ψήφους και πέφτει περίπου στο 22-23%. Η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ από 3,5 μονάδες τον Ιούνιο του 2012 εκτινάσσεται στις 11+ μονάδες. Αυτό δεν αλλάζει πλέον.
Από εκεί και μετά. Η Χρυσή Αυγή σε Α και Β Αθηνών, βρίσκεται στο 9-10% Το ΚΚΕ κρατάει το 5%. ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, είναι μεταξύ 3,2-4,3 % .
Ο ΛΑΟΣ είναι πολύ κοντά στους 32.000 ψήφους των ευρωεκλογών, και βρίσκεται στο 2%, πάνω από τον Αβάπτιστο που έχει ναυαγήσει μαζί με τον κυρ Φώτη στο 1,5%.
Οι αναποφάσιστοι -ανεξακρίβωτοι λιγότεροι από 10%.
Άντε και καλή αντιπολωτική ψήφο.

Τα εκ των ων ουκ άνευ

Καλά με τις επαναπροσλήψεις και το άνοιγμα της ΕΡΤ. Είμαι σύμφωνος. Αλλά δεν είναι Αλλαγή.
Το πρώτο βήμα Αλλαγής Πολιτικής θα γίνει όταν η νέα ελληνική Βουλή, να αποφασίσει ότι το Συμβούλιο της ΕΕ και η Κομισιόν δεν έχουν καμιά εξουσιοδότηση από τις συνθήκες για να λαμβάνουν μέτρα κατά της ελευθερίας του Εμπορίου που βλάπτουν την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό και να διατάξει την άμεση διακοπή της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας της Συρίας και του Ιράν. Αυτή είναι «ανέξοδη» αλλαγή πολιτικής. Εκ των ων ουκ άνευ.
Και το λέω προς όλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη Χρυσή Αυγή. Ο ελληνικός λαός θα είναι ελεύθερος και κυρίαρχος εφόσον αμφισβητήσει τα πλαίσια της «παγκόσμιας πολιτικής» της Χούντας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα.
Το δεύτερο είναι η αναγκαστική άμεση απομάκρυνση από τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, του Στουρνάρα και η τοποθέτηση ενός πολιτικού όπως ο Γιάννης Μπούτος, και όχι ενός «τραπεζίτη».

  Και δεν ακούω κανέναν Συριζαίο να λέει τι θα γίνει με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ. Θα πάει στον διάολο μαζί με τον Χατζηδάκη ή όχι;
Αυτά είναι τα επείγοντα ζητήματα, μαζί με την κάθαρση στο δικαστικό σώμα, για τους νέους αριστερούς διαχειριστές του συστήματος.

Σπύρος Χατζάρας

Τελευταίες ώρες

-Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να οριοθετηθεί από τους Βαρώνους και κλείνει την πόρα συνεργασίας προς τους τηλε-υπαλλήλους και τηλε-χαμαιλέοντες . Είχαν χαρακτηρίσει τον τηλε-πρόεδρο Εμπόλα ως «διάττοντα αστέρα» και «χαμαιλέοντα», και τώρα τον είπαν «ασπόνδυλο» και coca-cola, που «πάει με όλα».
-Ο Θαμαράς θα κάνει τελική συγκέντρωση στο κλειστό του (τέως Tae Kwon Do) του Φαλήρου, που έχει άνετο παρκινγκ και γεμίζει με 3.000 έμμισθους και άμισθους χειροκροτητές.
-Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή. Θα γίνει σήμερα στις 18:00 στο Ξενοδοχείο Dorian Inn (Ομόνοια, Πειραιώς 15 - 19) Κεντρικός ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.

Το νικηφόρο πακέτο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές είναι οι άμεσες δεσμεύσεις τους

-Η επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν αντισυνταγματικά και παράνομα, δηλαδή των δημοτικών αστυνομικών, των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εργαζόμενων της ΕΡΤ, αλλά και όσων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί.
- Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αποκατάσταση των ΣΣΕ και επαναφορά αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
-Χορήγηση 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερη από 700 ευρώ.

-Κατάργηση των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις στο Δημόσιο και την αποκατάσταση όσων απολύθηκαν και δεν έχουν βγει σε σύνταξη εξ αυτού του λόγου. -Επαναφορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας της προστατευτικής από απολύσεις εργατικής νομοθεσίας.
-Ανασύσταση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας σε ενιαίο δημόσιο Οργανισμό, και κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών.

-Χορήγηση της μηνιαίας σύνταξης από τον ΟΓΑ, των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.
-Αποκατάσταση της ΕΡΤ και της επωνυμίας ΕΡΤ, με ταυτόχρονη μεταρρύθμιση ώστε να γίνει πραγματικά δημόσια τηλεόραση.

20/1/15

ΑΜΦΙΠΟΛΗ. Βρέθηκαν οστά από πέντε σκελετούς ανθρώπων και ενός ... αλόγου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων αποδείχτηκε ότι τα περίπου 550 οστά που εντοπίστηκαν στην Αμφίπολη προέρχονται από πέντε σκελετούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού , ο ένας ανήκει σε γυναίκα άνω των 60 ετών, οι δύο σε άνδρες 35 έως 45 ετών, ενώ υπάρχει και ένας σκελετός βρέφους καθώς και ένας καμένος νεκρός (πιθανότατα ενήλικο άτομο).
Όπως επισημαίνει στο πόρισμά της η διεπιστημονική ομάδα των πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκρίτειου, η γυναίκα εκτιμάται ότι είχε ύψος 1,57 μ., ενώ σε εκείνην ανήκαν τα περισσότερα οστά που βρέθηκαν στον κιβωτιόσχημο ταφο. Οι δύο άνδρες ήταν ηλικίας περίπου 35 έως 45 ετών, ενώ από τη μελέτη των οστών του νεαρότερου (ύψους 1,68 μ.) προκύπτει ότι ο θάνατός του προήλθε από δολοφονία και τραυματισμό από αιχμηρό αντικείμενο. Όσο για τον δεύτερο κατά σειρά άνδρα (ύψους 1,62-1,63 μ.), αυτός παρουσιάζει ένα κάταγμα κοντά στον δεξιό καρπό, τραύμα που έχει επουλωθεί. Για το βρέφος που βρέθηκε, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ευκολία το φύλο του, ενώ και ο πέμπτος σκελετός (νεκρός σε πλήρη καύση) εκπροσωπείται από ελάχιστα οστά, μόλις εννέα.
Όπως επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση, η αναμόχλευση των σκελετικών καταλοίπων δείχνει ότι στο μνημείο είχαν έντονη δράση οι τυμβωρύχοι. Στον τάφο της Αμφίπολης, οι ειδικοί αναγνώρισαν και οστά ζώων, κάποια από τα οποία ανήκουν σε ιπποειδές. Μάλιστα τα οστά θα μελετηθούν από ειδικό ζωοαρχαιολόγο.

Μη φοβάσαι ρε Βορίδη

O Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ανηψιός του Θρασύβουλου!

Αύριο η κεντρική προεκλογική ομιλία του Καρατζαφέρη στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γ. Καρατζαφέρης, θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:30, στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC (Αθανασίου Διάκου 28, έναντι στύλων Ολυμπίου Διός). Μετά το τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ θα κόψει την Βασιλόπιτα του κόμματος.

Νοβορωσία: Άρχισαν ξανά οι μάχες

Η αντεπίθεση των Θεοφανίων που διέταξε ο Ποροσένκο απέτυχε και αποκρούστηκε. Από το μπαράζ πυροβολικού σκοτώθηκαν 6 άμαχοι. Η πολιτοφυλακή με τη βοήθεια τους τάγματος των Σέρβων εθελοντών, κατέλαβε το χωριό Ψάκι στην γραμμή αντιπαράθεσης από όπου το Ουκρανικό πυροβολικό κτυπούσε το Ντονέτσκ. Αφού ξανάρχισαν οι μάχες η πολιτοφυλακή άρχισε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και στο μέτωπο της Μαριούπολης. Ο
ι υπουργοί εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας θα συναντηθούν αύριο στο Βερολίνο με τον υπουργό εξωτερικών του Κιέβου και τον Λαβρόφ.

Προεκλογικές εξελίξεις

Χαμός! Φεύγει από τον Θαμαρά ένα 2,5 % και πάει στρέιτ στον ALEXIS.Η φρουφρου ελαφροδεξια νεολαία και οι νοικοκυραίοι της γενιάς του Βορίδη, πάνε ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κουτσή Μαρία κατήγγειλε τον φον Μουρούτη επειδή ,«δεν λένε την αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει ορυμαγδός».
Η Singular Logic που θα βγάλει τα αποτελέσματα λέει ότι υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα που ενδεχομένως θα βρίσκονται κοντά στο 3% το βράδυ της Κυριακής.

Προσοχή:ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

19/1/15

Θα φορεθεί πολύ από τη Δευτέρα

Je suis Malakas. ......

Αποχαιρετισμός στον Κώστα Γερονικολό από τον Δημήτρη Τσαλαπάτη

Που λες Κωστή, θυμάμαι την πρώτη φορά που βρέθηκε η παρέα εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’70 Ο Βασίλης, εσύ, ο Θόδωρος, ο Τάσος, ο Κώστας... Όλοι μας δημοσιογράφοι από τότε.Οι άλλοι φτασμένοι κιόλας στο ρεπορτάζ, εμείς νεότεροι αλλά πάντως όλοι με την ίδια αγωνία γα την επόμενη μέρα. Mε την ίδια κουβέντα.Πόσο θα πάει άλλο αυτή η ιστορία… Και κάποια στιγμή πέσανε… Κι αισθανθήκαμε τη δικαίωση για τη στάση μας τα προηγούμενα χρόνια. Κι ήρθε η ωρα της μεταπολίτευσης. Με το συγκλονιστικό σου ρεπορτάζ - αποκάλυψη, για την ταινία του Πολυτεχνείου. Κανείς δεν την ήξερε. Έτσι έμαθε ο κόσμος για την ταινία-ντοκουμέντο του Πολυτεχνείου. Από τότε το φιλμάκι του Ολλανδού έγινε σημαία, παίζει κάθε χρόνο , δεν ξεκολλάει από το μυαλό η εικόνα με το τεθωρακισμένο να πέφτει πάνω στην πόρτα και τους φοιτητές. Δεν θα ξεχάσω και τη σημαδιακή μας κουβέντα πριν πάρει τα χειρόγραφα ο αρχισυντάκτης.
-Κάτι κάνουμε.. Να μην ξεχνάει ο κόσμος.
Ο Κώστας Γερονικολός γεννήθηκε στις Ράχες Φθιώτιδας και σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Στο καμίνι της δουλειάς μπήκε από φοιτητής πριν κλείσει τα είκοσι στην εφημερίδα «Νεος Ανένδοτος». Και μετά στην παλιά «Ημερησία», την «Αθηναϊκή» και από το 1975 στο ΒΗΜΑ» ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 1981 εργάστηκε στο «ΕΘΝΟΣ» και το 1983 Διευθυντής στην εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη». Το 1984 ήταν η ψυχή και η ιδέα στη «Ρωμιοσύνη» και από το 1986 εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατικός Λόγος».
Συνταξιοδοτήθηκε ως αρχισυντάκτης του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Alpha» και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στη γενέτειρά του τις Ράχες Φθιώτιδας.
Ήταν μέλος-στέλεχος της Νεολαίας της Ενώσεως Κέντρου κι είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη και φυλακίσθηκε. Υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967-74. Το 1966 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Γεωργίου Παπανδρέου ,συνδέθηκε όμως πολιτικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με τον Πρόεδρο απέκτησαν, αργότερα οικογενειακή σχέση, καθώς ο Ανδρέας βάφτισε τον πρώτο του γιο το Χάρη.
Υπηρέτησε με πίστη, πάθος και ανυποχώρητα τις ιδέες του: Την Αλήθεια, τις ανθρώπινες, τις κοινωνικές αξίες, την Δημοκρατία. Και το σπουδαιότερο για μας υπηρέτησε - τίμησε με την πιο υπεύθυνη στάση ζωής, τον σκληρό πυρήνα του ρεπορτάζ. Aυτό, που με καμάρι λέγανε οι παλιοί, «Ζόρικο πράγμα η είδηση».
Καλό ταξίδι Κωστάκη.

18/1/15

Ντόρα, αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

Η Κόρη έριξε μολότοφ σε φον Αντωνάκη και Νικήτα.
«Αυτοί κατέστρεψαν τη χώρα»!

Η Νεολαίοα ΠΑΣΟΚ στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αντρέα το 1985 του φώναζε ,«όταν οι άλλοι θα ψάχνουν για αρχηγό εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό». Το θυμήθηκα τώρα ,που οι «άλλοι» άρχισαν να ψάχνουν για αρχηγό πριν ανοίξει η κάλπη.
Η Ντόρα, στην πρώτη Αθηνών έρχεται τριτοτέταρτη σε σταυρούς, πίσω από την Ολγα και πίσω από τον Κικίλια και δίνει σκληρή μάχη με τον Κακλαμάνη, γιατί ξέρει ότι πολύ δύσκολα η ΝΔ θα βγάλει 3 βουλευτές.
Από τους 14 οι επτά είναι του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερεις θα βγάλουν Χρυσή Αυγή, Πασοκ, Ποταμι, ΚΚΕ και απομένουν τρείς, από τις οποίες η μια παλεύεται από τους ΑΝΕΛ.
Δηλαδή υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η Ντόρα να μείνει εκτός.Έτσι δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να μπει στη βουλή για να γίνει αρχηγός, μετά τον «αποθανόντα» Θαμαρά.
Για αυτό μίλησε για την «κρίση της πολιτικής αντιπροσώπευσης» και την «θεσμική απαξίωση που σαρώνει τα πάντα», διότι θεσμός χωρίς Ντόρα τι αξία έχει. Και έριξε από μια μολότοφ στον Θαμαρά και τον σύντροφό του στην ΠΟΛΑΝ Νικήτα. «Αυτοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 1993 κατέστρεψαν τη χώρα». Καλά.!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέστεψε τη χώρα θα σου πουν οι άλλοι. Ο Σημίτης μας κατέστρεψε θα σου πει ένα άλλος. Ο Κώστας ο Νωθρός μα κατέστρεψε λεέι ο Αβάπτιστος που τον θεωρεί υπεύθυνο η παμψηφία των ψηφοφόρων. Η πολιτική ολιγαρχία που αντιπροσώπευε τα συμφέροντα του φεουδαλισμού κατέστρεψε την Ελλάδα έλεγε ο Μεταξάς.
Και οι Μητσοτάκ, και οι Παπανδρέου,  και οι Καραμαν-αλή, όπως και ο Σιμίτης αποτελούσαν έκφράσεις της πολιτικής Ολιγαρχίας που σιγά-σιγά φεύγει.
Ντόρα, αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις και τον μονόφθαλμο που φεύγετε μαζί.

ΥΓ. Στην απελπισία του ο ημιπαράφρων Θαμαράς για να αρπάξει ψήφους υπόσχεται ... να μην εφαρμόσει τον προϋπολογισμό που ο ίδιος ψήφισε !!!

Η Αλήθεια δε έχει χορηγό (15 Ιανουαρίου).


Αναζητείται σοφός λαός και έξυπνη ψήφος προοπτικής

του Σπύρου Χατζάρα

Το έργο «οι σοσιαλιστές τα βάζουν με τον κακό τραπεζίτη λύκο», παίζεται σε δεύτερη προβολή. Ήταν επιτυχία και το 2009. Τότε που υπήρχαν ακόμη λεφτά και ο Αβάπτιστος έταζε σε όσους δεν είχαν το προνόμιο της σκέψης ότι θα γίνουμε η Δανία του Νότου, αν τον ψήφιζαν.
Τώρα, ο επίσης Αβάπτιστος «charismatic Alexis», που κανείς δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια του, υπόσχεται και αυτός , να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, παίρνοντας από τους «πλούσιους» και δίνοντας στους φτωχούς , αλλά λαθραίους. Μόνο που πλούσιοι πια δεν υπάρχουν, και μάλιστα κόμμα των πλουσίων χωρίς τους οπαδούς του καταρρέει και προσπαθεί μάταια να τρομάξει τους φτωχούς, που δεν φοβούνται χάρο, για να τους ψηφίσουν.
Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του φον Αντωνάκη. Το συνέδριο αλλαγής αρχηγού και ίσως η διάσπαση της ΝΔ είναι δεδομένα. Οπότε η ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος στο χάος.
Ο χαρισμάτικ Alexis, ο δοσάς, ο αντι-μνημονιακός θα πάρει και αυτός από τους φτωχούς για να πληρώσει τα ομόλογα του Μαρτίου, αλλά θα κάνει αντιμνημονιακές ευκολίες πληρωμής. Το αποτέλεσμα της Κυριακής σε γενικές γραμμές έχει κριθεί πριν την κάλπη. Πρώτος θα είναι ο συνασπισμός της Μαρίας, του Κανελλόπουλου του σφαγέα του Μελιγαλά, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ και ο Βελουχιώτης. Οι φλογισμένοι οπαδοί του Alexis, άλλωστε, που είναι έτοιμοι να σφάξουν τη «μαύρη αντίδραση» φώναζαν στην Καλαμάτα, «ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ, ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΛΕΥΤΈΡΩΣΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ».
Στη δεύτερη θέση θα είναι το κόμμα της «πλουτοκρατίας» και των μαυραγοριτών. Όσο και να προσπαθήσουν να συσπειρώσουν τους «δεξιούς» κοντά στη Νόνη Δ., ο φον Αντωνάκης-Μέρκελ και η παρέα του δεν σώνονται με τίποτα. Η έξυπνη επιλογή των «δεξιών» σε αυτές τις εκλογές είναι η «αντιπολωτική» ψήφος. Να στραφούν δηλαδή προς την άλλη  δεξιά. Μόνο έτσι , θα ανακοπεί η φούρια του Alexis.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά το αποτέλεσμα θα κριθεί στη Β. Αθηνών, εκεί όπου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κάτω από το 20%, και δεν έχει καμιά σημασία αν θα πάρει 21%, 22%, ή 23%. Για να κερδίσει τον «charismatic Alexis», o Σαμαράς θα πρέπει να πάρει 35%. Και αυτό ούτε ο Χα-σεμ δεν μπορεί να το κάνει. Από τις ψήφους της Β Αθηνών όμως θα κριθεί σε μεγάλο μέρος η τελική σύνθεση της Βουλής. Τ
α κανάλια της Φαυλοκρατικής διαπλοκής έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ξένο παράγοντα και τους τοκογλύφους για τον Alexis, και ακριβώς όπως η Ιντέλιτζεντ Σέρβις ψήφιζε Τσιριμώκο-Μπακιρτζή στα Δεκεμβριανά, τον πριμοδοτούν με την «πόλωση».
Έξυπνη, δημοκρατική, πατριωτική ψήφος είναι η αντιπολωτική ψήφος. Τα «πρόβατα», οι τηλεθεατές, θα συστοιχηθούν δίπλα και πίσω από τους μαυραγορίτες , τους διεφθαρμένους, και τον τηλε-αρχηγό. Όμως η ψήφος «τιμωρίας» των υπαιτίων της ανθρωπιστικής καταστροφής που βιώνουμε, δεν συνιστά «αλλαγή» και δεν δίνει προοπτική. Από μόνη της η αλλαγή σκηνικού με τους ίδιους «νταβατζήδες» στο παρασκήνιο δεν συνιστά λύση. Όσο οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους τίμιους και τους ηθικούς από τους φαύλους, και τους άξιους απ’ τα ασήμαντα τσογλάν της Ολιγαρχίας, η καταστροφή είναι πάντα δίπλα μας.
Οι σκεπτόμενοι, πρέπει να σταθούμε στο «Θησείο» και στου «Μακρυγιάννη». Εκεί που σταμάτησε πριν 70 χρόνια ο ΕΛΑΣ στον «κόκκινο Δεκέμβρη». Αυτή τη φορά, η μάχη στου Μακρυγιάννη αφορά στο σπάσιμο της πόλωσης. Αυτό σημαίνει υπερασπίζουμε τις Θερμοπύλες.
Ψηφίζουμε Πατριωτικά. Ψηφίζουμε Δημοκρατικά. Ψηφίζουμε Ελληνικά και κλείνουμε τα αυτιά στις σειρήνες της πόλωσης, που καλούν σε συστράτευση με τους μαυραγορίτες της Μέρκελ.
Σιγά μη συμπαραταχθούμε με τη Νιγηριανή πρώην εκπρόσωπο Τύπου της νεολαίας του «Μπλάκ Λέιμπελ», (που την φλέρταρε και η γειτόνισσα της), για να μας σώσει από το «κονσερβοκούτι», και σιγά μη συμπαραταχθούμε με τους φαύλους και τον υιό της αδελφής του.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε και στους άλλους. Ο Alexis, θα είναι πρώτος βρέξει χιονίσει, και ο Σαμαράς δεύτερος. Αυτά δεν αλλάζουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για φανατισμό και πόλωση. Εκείνοι στο δρόμο τους και εμείς στον δικό μας.
Εκτός από την δεξιά Σκύλλα της Νέας Δημοκρατίας και την αριστερή Χάρυβδη, του Αβάπτιστου «charismatic Alexis», υπάρχει και ο πραγματικά προοδευτικός δημοκρατικός πατριωτικός δρόμος, που οδηγεί στην Ελλάδα του μέλλοντος μας. 

Αθανασία


18 Ιανουαρίου. Ο χαμένος χρόνος

1823. Το Ναύπλιο ορίζεται ως έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
1913. Η Ναυμαχία της Λήμνου, (5 Ιανουαρίου με το παλιό).
1923. Καθιερώθηκε στην Ελλάδα το Γρηγοριανό ημερολόγιο, που ίσχυσε από τις 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16 Φεβρουαρίου έγινε 1 Μαρτίου 1923 και οι ενδιάμεσες ημέρες χάθηκαν.

YΓ. Τιμούμε τη μνήμη του  Αθανάση, (Διάκου,Βέγγου κλπ) και ευχόμαστε χρόνια πολλά στους ζώντες.

Έρχεται η Ελπίδα

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Τυροβολάς υποσχέθηκε στους κουκουλοφλώρους ότι το κόμμα «θα καταργήσει τα ΜΑΤ». (Ακριβώς όπως το 1944 ζητούσαν να καταργηθεί το «μηχανοκίνητο»). «Θέλουμε μια αστυνομία στο πλευρό του (μολοτοφόρου) πολίτη σχολίασε η Κουμουνδούρου. Ο Alexis πάντως ζήτησε «αυτοδυναμία» για να έχει «λυμένα χέρια».

Λόγια αέρος-αέρος

Ο Θαμαράς αισιοδοξεί ότι η Ν.Δ. θα είναι η πρώτη δύναμη στις εκλογές επειδή, «ο Έλληνας πολίτης δεν θέλει να γίνει πειραματόζωο»…..

Καρατζαφέρης από τη Θεσσαλονίκη: Κανείς δεν αμφισβητεί την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. είναι «πάρα πολύ μεγάλη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, στη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως, «αυτό απελευθερώνει δυνάμεις για άλλες επιλογές».
«Εμείς υποδεχόμαστε με τον πρέποντα σεβασμό τους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι φεύγουν και έρχονται προς εμάς, και φρενάρω τη διάθεση κάποιων να πάνε στην αντίπερα όχθη, στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο φυσικός χώρος τους είναι ο όμορος χώρος», είπε.
Σε ότι αφορά την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ επισήμανε ότι ,«οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις μας φέρνουν ότι είμαστε στο όριο με ανοδική πορεία, θέλουμε και την τελευταία ψήφο και θα την διεκδικήσουμε σε όλη τη Ελλάδα».

17/1/15

Τελική ευθεία: Τα μικρά και μεγάλα κόμματα με αριθμούς

ΣΥΡΙΖΑ πρώτος. Νέα Δημοκρατία μακράν δεύτερη και Χρυσή Αυγή τρίτη. Αλλά, 100.000 «έξυπνοι» ψήφοι, εάν φύγουν από τη «Νέα Δημοκρατία» και το «Ποτάμι» αντιστοίχως,  μπορεί να κάνουν το «χαζό» εκλογικό σύστημα απλή αναλογική. Και μετά θα κλαίνε οι φαλακρές διαχειρίστριες του Ρότσιλντ, που θα μείνουν μετεξεταστέες στη Β Αθηνών……

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, 5.500.000 ψηφοφόροι έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Οι κρυφοί, οι σιωπηροί , και οι αβέβαιοι είναι περίπου 500-600.000. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ   είναι σίγουρα πάνω από τους 1.800.000 ψήφους ενώ η Νέα Δημοκρατία ενισχυμένη από την τηλε-πόλωση είναι κοντά στο 1.400.000. Και ο Χα-σεμ να κατέβει στη Γη αυτό δεν αλλάζει. Ο θεός απέλυσε τον μαλακαντώνη. Αν μείνουν έτσι τα πράγματα η διαφορά θα είναι γύρω στις 5- 6 μονάδες.

Η Χρυσή Αυγή είναι κοντά στις 450.000, αλλά, ανεβαίνει. Το πιθανότερο είναι να κινηθεί πάνω από 7%. Ο κίνδυνος να μείνει εκτός νυμφώνος το ΠΑΣΟΚ σπρώχνει αρκετούς τηλε-θεατές να φύγουν από το μπομπολέικο «ΠΟΤΑΜΙ», που πιέζεται επίσης και από το κόμμα του Αβάπτιστου, το οποίο βρίσκεται κοντά στις 150.000 και θα δώσει αυτές τις 6 ημέρες την τελική μάχη για τις υπόλοιπες 40-50.000 ψήφους που χρειάζεται για να μπει στο κόλπο. Στο ίδιο επίπεδο είναι και ο ΛΑΟΣ που ψάχνει και αυτός 40 με 50.000 ψήφους.
Το ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ κινούνται μεταξύ 340-400.000 ψήφους, έκαστος. Το που θα κάτσει η μπίλια θα βγάλει και τον τέταρτο.
Ο Συνασπισμός των Καμένου-Νικολόπουλου –Πολύδωρα βρίσκεται κάτω αλλά κοντά από τις 200.000 ψήφους , ενώ περί τις 100.000 θα μαζέψει ο συνασπισμός του κυρ-Φώτη.

Η μεγάλη πλάκα θα γίνει αν, παρά την τηλε-πόλωση, μπουν 9 κόμματα στη Βουλή, οπότε το σύστημα θα λειτουργήσει σχεδόν σαν απλή αναλογική, και το μεν πρώτο κόμμα, παρά το μπόνους, και παρά τη μεγάλη του διαφορά με τον δεύτερο δεν θα έχει περισσότερους από 140 βουλευτές και ο δεύτερος θα βουλιάξει κυριολεκτικά με 60 περίπου βουλευτές.
Θα υπάρξουν περιφέρεις χωρίς Νεοδημοκράτη Βουλευτή. Θα είναι ο «θρίαμβος» του Θαμαρά και του von Murutis.

Ορισμένοι δεν ξέρουν ούτε να μετράνε

Η Νέα Δημοκρατία όταν πήρε τον Ιούνιο του 2012 1.825.000 ψήφους, είχε ποσοστό 29,66 %. Τώρα που είναι ζήτημα αν θα πιάσει τους 1.300.000, τις δίνουν 30,8%.
ΥΓ. Ολίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει κ. Φαναρά.

Οι Εβραίοι Τζιχαντιστές

Χαμός γίνεται στον κόσμο των πρακτόρων. Ο Αζάμ αλ Αμρικί ο προσήλυτος αμερικανός από το Όρεγκον, ο μέγας επικοινωνιακός γκουρού της αλ-Κάιντα, ο Adam Yahiye Gadahn, είναι «εβραιόπουλος» και το πραγματικό οικογενειακό του επώνυμο Pearlmen. Η δε οικογένεια του είχε δράση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
Αφήστε δε που ο αιμοσταγής αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους ο λεγόμενος Μπαγκνταντί , λέγεται Σάιμον Έλιοτ, και οι γονείς του ήσαν Εβραίοι Σιωνιστές. Αυτό το υπογραμμίζω όχι γιατί θέλω να καλλιεργώ την υποψία έναντι των διπλοπρόσωπων, αλλά για να τονίσω ότι εκτός από τους «καλούς Εβραίους» υπάρχουν και μερικοί που είναι «πολύ κακοί άνθρωποι», και οι οποίοι έγιναν μουσουλμάνοι, όπως άλλοι το 1917 είχαν γίνει κομμουνιστές στη Σ.Ενωση.

Έρχεται και η Εβραϊκή ΟΠΛΑ

Μετά τους «Τζιχαντιστές» το Jüdischen Viertes Reich, (η ΕΕ) θα αποκτήσει και «Στενή Αυτοάμυνα», δηλαδή «Ιργκούν», και «Χαγκανά» για την Προστασία των Εβραίων «Αγωνιστών».
Όπως μεταδίδει το Jewish Telegraphic Agency, ο Ραββίνος Μεναχέμ Μαργκολίν, (Margolin) , διευθυντής της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, (EJA), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ζήτησε με επιστολή που απέστειλε την περασμένη Τρίτη στους υπουργούς Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διευκολύνουν την έκδοση αδειών οπλοφορίας για το σώμα φρουρών των εβραϊκών κοινοτήτων.
Η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση δενξ αρκείται στη νομικμη προστασία που παρέχουν τα κράτη αλλά ζητάει αυτοπροστασία από «τους αρμόδιους ανθρώπους» στις εβραϊκές κοινότητες και ιδρύματα ώστε να παρέχουν «ουσιαστική προστασία των κοινοτήτων τους», και ζητάει αυτό να γίνει κατεπειγόντως.
Η επιστολή αναφέρεται στη δολοφονία τεσσάρων πελατών από ισλαμιστική σε ένα εβραϊκό kosher κατάστημα στο Παρίσι, και υποστηρίζει ότι από το 2012, συνολικά 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε παρόμοιες επιθέσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο. Επι τη ευκαιρία . Το Margolin είναι επώνυμο που προέρχεται από την εβραϊκή λέξη מרגליות (margoliyos) του οποίου η έννοια είναι «μαργαριτάρι». «Μαργαρίτης» λοιπόν. Πάρτε και μερικούς Margolin:
Amalia Margolin, Israeli film director Anna Margolin, pen name of Rosa Harning Lebensboym (1887–1952), a Jewish Russian-American, Yiddish language poet. Arnold Margolin, American television producer, screen writer, and director Arnold Davidovich Margolin, (1877-1956), Russian-Ukrainian lawyer and social activist Bessie Margolin, American attorney Bob Margolin, American guitarist Boris Margolin (born 1971), German chess player of Russian origin Bruce Margolin, American criminal defense attorney Carol Margolin, American artist known as Carol Heifetz Neiman David S. Margolin, (1850-1918), Russian-Ukrainian social activist, philanthropist, founder of commercial and industrial enterprises, father of Arnold Davidovich Margolin. Deb Margolin, American performance artist and playwright Efraim Margolin, Israeli-American businessman and philanthropist Howie Margolin, member of The Demensions group Janet Margolin, American actress Jody Margolin Hahn, American television director Julius Margolin, Israeli writer and political activist Malcolm Margolin, American independent publisher, author Moti Margolin, American voice actor Phillip Margolin, American writer and lawyer Quintin Corinne Margolin, American actress known as Quentin Dean Reuben Heyday Margolin, American artist and sculptor Stuart Margolin, American film and television actor Veniamin Margolin, Russian trumpeter William Mitchell Margolin, American Trial Attorney and well known American Actor of Film, Television and Theatre.

Σα σήμερα αθώος ο Αντρέας στη Δίκη του Αιώνα

Οι δημοσιογράφοι είχαμε στηθεί έξω από τη βίλα της Εκάλης και περιμέναμε αν θα ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου. Ο Κόσμος ήταν κολλημένος στις τηλεοράσεις. Εγώ ήμουν τότε Κανάλι 29. Πέρασαν τα μεσάνυχτα και στις δυο το  πρωί της 17ης Ιανουαρίου 1992, το Ειδικό Δικαστήριο, με πρόεδρο τον Βασίλειο Κόκκινο, ύστερα από διάσκεψη 15 ωρών ανακοίνωσε την απόφασή του για τους εναπομείναντες, μετά τον θάνατο του Κουτσόγιωργα, και την ασυλία Ρουμελιώτη, κατηγορούμενους για το Σκάνδαλο Κοσκωτά.
 Μετά την απόφαση ο Αντρέας μας δήλωσε: "Γυρίζουμε σελίδα".

Η απόφαση:

Ανδρέας Παπανδρέου : Για την ηθική αυτουργία σε απιστία κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος (για τις καταθέσεις των ΔΕΚΟ στην Τράπεζα Κρήτης και τη ρύθμιση των χρεών του επιχειρηματία Σωκράτη Καλκάνη): Αθώος με ψήφους 7 υπέρ και 6 κατά. Για την παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος: Αθώος με ψήφους 10 προς 3 .Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος από ιδιοτέλεια σε βαθμό κακουργήματος: Αθώος με ψήφους 8 προς 5 Το δικαστήριο δεν πείσθηκε ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε με οποιονδήποτε τρόπο την απόφαση των διοικητών των ΔΕΚΟ να καταθέσουν τα διαθέσιμα τους στην Τράπεζα Κρήτης ούτε υποβλήθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δώσει εντολές σε διοικητές δημοσίων επιχειρήσεων να καταθέσουν τα διαθέσιμα κεφάλαια αυτών στην Τράπεζα Κρήτης. Επίσης από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε γνώση των υπεξαιρέσεων που διέπραττε ο Γεώργιος Κοσκωτάς κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, από τις 19 Ιανουαρίου 1988 έως τις 19 Οκτωβρίου 1988, όταν υπεξαιρούσε τις καταθέσεις στην Τράπεζα Κρήτης.
Δημήτρης Τσοβόλας : Για την απιστία περί την υπηρεσία και για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τη ρύθμιση των χρεών των Γιώργου Κοσκωτά και Σωκράτη Καλκάνη εκρίθη  ένοχος και του επεβλήθη ποινή φυλάκιση 2 1/2 ετών, εξαγοράσιμη προς 1.000 δραχμές τη μέρα. Του επεβλήθη και τριετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Γιώργος Πέτσος:  Ενοχος για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για παράνομη έκδοση άδειας για την ανέγερση κτηρίων της «Γραμμής Α.Ε.» του Γιώργου Κοσκωτά στην Παλλήνη) και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με διετή αναστολή. Του επεβλήθη και διετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Ο Αγαμέμνων "Μένιος" Κουτσόγιωργας υπέστη εγκεφαλικό και καρτέρευσε μέσα στο δικαστήριο στις 18 Απριλίου 1991. 

Ο «υπεύθυνος» Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Παναγιώτης Ρουμελιώτης , δεν δικάστηκε γιατί είχε διοριστεί Ευρωβουλευτής ώστε να τον καλύπτει η ευρωβουλευτική ασυλία, η οποία δεν άρθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και ο Σημίτης τον διόρισε αργότερα στο ΔΝΤ. Από την Τράπεζα της Ελλάδος που είχε την αυτονόητη υποχρέωση και το πρώτιστο καθήκον να εγγυάται την ομαλή λειτουργία των τραπεζών δεν δικάστηκε ποτέ κανείς.

Τον Ιούνιο του 1991, και ενώ συνεχιζόταν η δίκη Κοσκωτά ξέσπασε το Σκάνδαλο της BC(CIA), της οποίας ανταποκρίτρια τράπεζα ήταν η Τράπεζα Κρήτης, και στην οποία εισέπραξε την επιταγή με την προμήθεια του μεταφραστή για τα Μιράζ ο Λούβαρης.
Η BCCI έκρυβε τα ελλείμματα της με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο Κοσκωτάς. Με τις «εγγραφές δικτύου».
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε πολυάριθμους λογαριασμούς στην BCCI, που είχαν χρησιμοποιηθεί για πολλές «μυστικές επιχειρήσεις, και με το σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας, για τη χρηματοδότηση των Αφγανών «μουτζαχεντίν» και για την νομιμοποίηση των εσόδων από το λαθρεμπόριο ηρωίνης που καλλιεργούνταν στις παραμεθόριες περιοχές Πακιστάν-Αφγανιστάν. Λογαριασμό στην BCCI είχαν και ο Oliver North αλλά και το Τσακάλι ο «Κάρλος».
Μερικές βδομάδες πριν την απόφαση ο αείμνηστος πια Κώστας Γερονικολός είχε δημοσιεύσει στο «Δημοκρατικό Λόγο» ένα ρεπορτάζ μου στο οποίο υποστήριζα ότι η Τράπεζα Κρήτης ήταν τμήμα του τραπεζικού δικτύου ξεπλύματος χρήματος της Cia, το οποίο χρηματοδοτούσε τις παράνομες επιχειρήσεις ,όπως ήταν το « όπλα στα Ιράν χρήματα στους Κόντρας», και ζητούσα τον έλεγχο των συναλλαγών Τράπεζας Κρήτης-BCCI γιατί εκεί κρυβόταν το σκάνδαλο. Αυτό ήταν και το μοναδικό ρεπορτάζ στο απολύτως ελεγχόμενο αθηναϊκό τύπο.

Το 1993 ο Αντρέας ξανάγινε πρωθυπουργός αλλά «είχε γυρίσει σελίδα» και ουδέποτε μου επέτρεψαν, παρόλο που το ζήτησα επιμόνως, να κάνω για «ιστορικούς λόγους», έλεγχο, με συνεργείο της Τραπέζης της Ελλάδος, των συναλλαγών Τράπεζας Κρήτης-BCCI

ΥΓ.«Βασιλικοί Επίτροποι» στο ειδικό δικαστήριο ήσαν οι βουλευτές Νίκος Κατσαρός και Κώστας Κωνσταντινίδης από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και Νίκος Κωνσταντόπουλος από πλευράς του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.(Κυρκοφλωράκηδες).

Σήμερα εορτάζει ο Μέγας Αντώνιος ο Ασκητής


YΓ.Αντε Χρόνια Πολλά και στον Μαλακαντώνη τον μονόφθαλμο

Δημοσκοπήσεων συνέχεια

Μπήκαμε στην τελευταία βδομάδα και οι τάσεις στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται για λογαριασμό των κομμάτων έχουν παγιοποιηθεί. Ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος είναι δεύτερος και ο τρίτος είναι τρίτος. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Τα ποσοστά και οι διαφορές παίζουν, ενώ το «Παρασκήνιο» ανησυχεί για πιθανή κατάρρευση της φούσκας του τηλε-αποκόμματος που διεκδικεί την τέταρτη θέση από το ΚΚΕ. Η ΝΔ εμφανίζει τις ίδιες τάσεις αποσυσπείρωσης που εμφανίζονται πάντα λίγο πριν το τέλος και λίγο πριν το νήμα ο charismatic Alexis ξεπέρασε τον καταλληλότερο στην καταλληλότητα! Στη Β Αθηνών η ΝΔ είναι 10 -11 μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κρατάει κάπου στο 22%. Αν πέσει κάτω από 20% θα μπουν σίγουρα οι ΑΝΕΛ και θα έχει ελπίδες και ο ΛΑΟΣ.
Σε ποσοστά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ 32,5% και 36%. Η ΝΔ είναι μεταξύ 26-28,5%, αλλά είναι πτωτική. Η Χρυσή Αυγή κινείται στο 7-8%, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΚΚΕ είναι γύρω στο 5%, οι ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ, ΠΑΣΟΚ βρίσκονται περί το 3%, ο ΛΑΟΣ γύρω στο 1,7 % και γύρω στο 1%, ο κυρ-Φώτης.
Σε αυτές τις τελευταίες μέρες θα κριθούν η «αυτοδυναμία», η τύχη της Φούσκας, και η τύχη του τριολέ ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ, ΠΑΣΟΚ.

16/1/15

Βλακοκρατία και Φαυλοκρατία

Μέσα σε 24 ώρες οι συστημικοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί απεδείχθητε ότι είναι. αγράμματοι , αστοιχείωτοι και ψεύτες

Η κ. Μακρή, μιλώντας σε κανάλι της Κοζάνης, είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα μπορούσε ενεργοποιηθεί η γραμμή ρευστότητας (ELA) μέχρι του ποσού των 100 δισ. ευρώ, και σε παρατήρηση του άσχετου συνομιλητή της ότι «αυτό είναι πρωτοφανές», του απάντησε ότι «προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης».
Ακολούθησε χαμός δηλώσεων των άσχετων και ιδίως των ΣΥΡΙΖΑ . Ο ευρωγνωστης Παπαδημούλης απηύθυνε θερμή παράκληση προς υποψήφιους που δεν γνωρίζουν ένα θέμα, να μην αυτοσχεδιάζουν, διότι οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα και σαφήνεια, ενώ ο υπεύθυνος ντενεκές Οικονομικής Πολιτικής Γιάννη Μηλιός ζήτησε να προστατευτούν οι κόποι και οι αγώνες των κομματόσκυλων, ενώ η ευρωγνώστης μανδάμ Σπυράκη άφηνε να εννοηθεί ότι ο μηχανισμός ELA δεν υπάρχει.

Αλλά πριν Αλέκτωρ φωνήσει, δυο «πρωταθλήτριες» των «στρες τεστ» η Alpha Bank και η Eurobank ζήτησαν χθες από την Τράπεζα της Ελλάδας, (προληπτικά) χρήματα μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Παροχής Ρευστότητας (ELA) , εξαιτίας της έλλειψης ρευστού. Η μεγάλη αφαίμαξη στη ρευστότητα, που επιτάχυνε την προσφυγή των τραπεζών στον μηχανισμό Ρευστότητας οφείλεται στις αλλεπάλληλες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου για αναχρηματοδότηση των προηγούμενων. Δηλαδή λόγω της "επιτυχημένης" πολιτικής της κοινοπραξίας Θαμαρά-Συνταγματολόγου χάθηκαν οι εγγυημένες καταθέσεις και οι τραπεζες ζητάνε να τυπωθεί χρήμα για να αναχρηματοδοτήσουν το ΚΡΑΤΟΣ, επειδή δεν έχουν «ενέχυρα» ομόλογα να δώσουν στην ΕΚΤ.
Δηλαδή ακριβως όσαν είπε η κ. Μακρή και οι συστημικοί αγράμματοι , αστοιχείωτοι και ψεύτες έλεγαν άλλα αντ’ άλλων.

Από τους ντενεκέδες της ΝΔ στους Ντενεκέδες του Μαρξισμού. Ιδού η Ελπίδα.

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...