12/12/15

Πέστα Χρυσόστομε

Ο Πρόεδρος Άσαντ στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.(EFE).

"Ποιο επικίνδυνη από το Χαλιφάτο στο Ιράκ και το Λεβάντε ,(Daesh) ως οργάνωση, είναι η μαύρη ιδεολογία τους.
Ο Ουαχαμπιτισμός. (Βαχαμπιτισμός)".
Ακούει κανείς;

Ο Άσαντ είπε ακόμα στο EFE:

Πριν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συνάντηση με την αντιπολίτευση, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ποιες είναι τρομοκρατικές ομάδες και ποιές δεν είναι, διότι ορισμένες χώρες της περιοχής και η Δύση θέλουν να μας βάλουν να διαπραγματευτούμε με τρομοκρατικές οργανώσεις. Το Ισλαμικό Κράτος, το μετωπο αλ-Νούσρα και η αλ-Κάιντα είναι το ίδιο πράγμα.Η μόνη δυνατή διευθέτηση για τους ένοπλους αντάρτες είναι να καταθέσουν τα όπλα τους και να λάβουν αμνηστία. Τα πιο σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία είναι να σταματήσει η εισροή των τρομοκρατών και να διακόψουν τη χρηματοδότηση . Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι η Daesh πουλάει το πετρέλαιο της Συρίας στην Τουρκία.

Στα πεδία των μαχών: Στο Χαλέπι, η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού μαζί με τη Χεζμπολάχ, διέσπασαν την άμυνα των ενόπλων της Harakat Ahrar Al-Sham και της Jabhat Al-Nusra στη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ-Ζορμπά στο νότιο Χαλέπι και ήδη διεξάγονται οδομαχίες για τον έλεγχο της πόλης. Εφόσον καταληφθεί ο έλεγχος της Εθνικής οδού Χαλεπίου-Δαμασκού Μ-5 θα περάσει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.
Πριν λίγο στη Χάμα η 66η Ταξιαρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού σε συντονισμό με τα Τάγματα Αλ-Μπάαθ επέβαλε πλήρη έλεγχο πάνω στο χωριό Ζενούβια μετά από μια σφοδρή μάχη με τον Ισλαμικό Κράτος και απώθησε του τρομοκράτες από τον οδικό άξονα Salamiyah-Ithriyah που κατείχαν από τον Οκτώβριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΑΝΤ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ.

ΠΑΟΚ ΣΕΠΟΛΙΑ

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...