10/12/15

Ο κόσμος του δολαρίου και οι παγκόσμιοι μηχανισμοί

Ευκαιρία να μην πληρώσουμε τους ευρωπαίους και το ΔΝΤ

Η απόφαση του ΔΝΤ για το ουκρανικό χρέος σημαίνει πρακτικά ένα πράγμα.
Ο Κόσμος χωρίστηκε στο «Μπλοκ του Δολαρίου» όπου ανήκει και ο δορυφόρος του, το ευρώ, καθως και τα νομίσματα των άλλων συμμάχων των ΗΠΑ, και στις χώρες BRICS και τις λίγες χώρες που δεν ανήκουν στην οικονομική και στρατιωτική τροχιά των ΗΠΑ.
Το ΔΝΤ που είναι ένα όργανο του νέου Ψυχρού Πολέμου που διεξάγει η Αμερική εναντίον της Ρωσίας, με την νέα πολιτική είπε: «Εγγυούμεθα μόνο τα χρέη σε δολάρια ΗΠΑ προς τους συμμάχους των ΗΠΑ».
Για πάνω από μισό χρόνο υπήρξε μια ημι-δημόσια συζήτηση με τους συμβούλους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για το πώς μπορεί να μην εξοφληθούν τα 3 δις. δολάρια που χρωστάει η Ουκρανία στην κρατικά επενδυτικά κεφάλαια της Ρωσίας, αλλά κατέληξαν πως το «απεχθές χρέος» μπορεί να στραφεί και εναντίον τους , και για αυτό πήγαν κατευθείαν στο ψητό. Μια λογική απάντηση θα ήταν αν η νέα Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης ανακοινώσει ότι οι χώρες που δανείστηκαν στη ζώνη ρουβλίου-γιουάν δεν έχουν υποχρέωση να εξοφλήσουν τα δάνεια σε δολάρια ΗΠΑ ή σε ευρώ.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για μισό αιώνα ο κανόνας του ΔΝΤ ήταν πώς να ένα Κράτος είχε καθυστερούμενες οφειλές σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πιστωτική διευκόλυνση του Ταμείου. Τώρα το ΔΝΤ, το παραμάγαζο της Φέντεραλ Ριζέρβ πολύ απλά δανείσει την Ουκρανία παρά το ότι χρωστάει και δεν πληρώνει τη Ρωσία.

Όταν η Κριστίν ανακοίνωσε την άνοιξη, το δάνειο των 17,5 δις δολαρίων του ΔΝΤ προς την Ουκρανία, , εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει ειρήνη. Αλλά ο ιουδαίος Πορόσενκα ανακοίνωσε αμέσως ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να επιταχύνει τον εμφύλιο πόλεμο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ανατολή. Το ΔΝΤ στηρίζει την πολιτική της ιουδαϊκής κλεπτοκρατίας της Ουκρανίας και τις προκλήσεις της όπως η πρόσφατη διακοπή της ηλεκτροδότησης της Κριμαίας.
Η μόνες «προϋπόθεσες», τα «προαπαιτούμενα» στα οποία επιμένει το ΔΝΤ είναι η πολιτική της λιτότητας και η υποτίμηση του νομίσματος της Ουκρανίας, που φέτος έχει χάσεο το 30% της αξίας του
Οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν μειωθεί αλλά η διαφθορά της Κλεπτοκρατίας συνεχίζεται αμείωτη.

Το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι ΗΠΑ αποτελούν έναν ενιαίο μηχανισμό. Ότι είναι καλό για την Ελίτ που κυβερνάει τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι καλό για όλο τον κόσμο.
Αυτή είναι η ουσία της φαινομενικά διεθνιστικής ρητορικής, των τραπεζιτών και των Αθέατων αρχόντων.
Η Παγκόσμια Τράπεζα από το 1947, όταν άρχισε τις εργασίες της , ηταν υποκατάστημα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Σε αυτή πήραν μετάθεση, ο John J. McCloy, ο Robert McNamara, ο Robert Zoellick και ο Paul Wolfowitz.

Από την αρχή, η Παγκόσμια Τράπεζα προωθούσε τις εξαγωγές των ΗΠΑ , ειδικά τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων , καθώς οι σύμβουλοί της έσπρωχναν τις χώρες του Τρίτου Κόσμου όχι στην παραγωγή τροφίμων για να θρέψουν τους πληθυσμούς τους αλλά στην παραγωγή εμπορικών εξαγωγικών προϊόντων όπως ο καπνός, το σακχαροκάλαμο, ο ανανάς, και το βαμβάκι, ενώ συνιστούσαν και χρηματοδοτούσαν την εισαγωγή αμερικανικών σιτηρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...