10/12/15

ΣΥΡΙΑ: «Πολεμικό Συμβούλιο» των «μετριοπαθών» στο Ριάντ

Διεθνής Φαρσοκωμωδία! Η Σαουδική Αραβία, που οργάνωσε την σαλαφιστική εξέγερση στη Συρία και δημιούργησε το «Ισλαμικό Κράτος» οργάνωσε μια τριήμερη συνάντηση στο Ριάντ της «μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης» πριν από τις πιθανές συνομιλίες για την επίλυση της Συριακής Κρίσης, με στόχο να υπάρχει «μία φωνή» και να παρουσιαστεί «ένα κοινό (Ισλαμικό) όραμα για το μέλλον της Συρίας».

Η Σαουδική Αραβία απέκλεισε από τη διάσκεψη τη μεγαλύτερη κουρδική οργάνωση, το «Ενιαίο Δημοκρατικό Κόμμα», (PYD) , και το ένοπλο τμήμα του, το YPG, τους οποίους η Τουρκία , ένας βασικός υποστηρικτής της «αντιπολίτευσης», τους θεωρεί τρομοκράτες. Δεν προσκλήθηκε και το μέτωπο αλ-Νούσρα ,μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στη Συρία, διότι έχει ήδη χαρακτηριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον ΟΗΕ ως τρομοκρατική οργάνωση και οι «πολιτικοί της αντιπολίτευσης της Συρίας τους κάλεσε να διαχωρίσουν την οργάνωση από την Αλ Κάιντα, χωρίς να το κάνουν μέχρι τώρα. Δεν προσκλήθηκαν και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που συνομιλούν με την κυβέρνηση της Δαμασκού, ενώ κλήθηκε και παραβρέθηκε  η «Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για τη Δημοκρατική Αλλαγή» της Συρίας, για την οποία οι «μετριοπαθείς» πιστεύουν ότι τα μέλη της, «είναι όμηροι της κυβέρνησης Ασσαντ».

Στόχος της διάσκεψης ήταν να δοθεί το «χρίσμα» του Βαχάμπ στην «Χαρακάτ Aχράρ αλ-Σαμ», οπότε οι διάφοροι υπαρχηγοί θα αποστασιοποιηθούν από την τρομοκρατική αλ-Νούσρα και θα ενταχθούν στην Aχράρ αλ-Σαμ, την οποία όμως οι Ρώσοι θεωρούν επίσης τρομοκρατική οργάνωση όπως και την αδελφή της Γιαίς αλ-Ισλάμ.
Oι μετριοπαθείς της Aχράρ αλ-Σαμ» μετά τη διάσκεψη ανακοίνωσαν το κοινό Ισλαμικό όραμα για το μέλλον της Συρίας. Θέλουν «Ισλαμικό Κράτος»
Η δήλωση, της οργάνωσης μετά την «ειρηνευτική διάσκεψη» του Ριάντ περίλαβε ένα πρόγραμμα 8 σημείων που προβλέπει.

1. Όλο το στρατιωτικό προσωπικό από το Ιράν και τη Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει τη Συρία.
2. Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) θα πρέπει να διαλυθεί, καθώς και οι παραστρατιωτικές μονάδες και η υπηρεσία ασφάλειας «Σαμπιχά».
3. Η Συρία πρέπει να παραμείνει ενιαία .
4.Η Συρία θα γίνει ισλαμικό κράτος.
5.Δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Συρίας.
6.Η Αντιμετώπιση του «Ισλαμικού Κράτους» είναι δευτερεύουσας σημασίας.
7. Η κοσμική Συρία θα ενδυναμώσει το «Ισλαμικό Κράτος».
8. Κάθε συμφωνία χωρίς την έγκριση της Harakat Ahrar Al-Sham δεν ισχύει.

Οι Κούρδοι μαζί με διάφορες χριστιανικές ομάδες μαζεύτηκαν στην δική τους Επαρχία, (Hasakah), και αποφάσισαν ότι το «μελλοντικό πολιτικό σύστημα της Συρίας, θα πρέπει να είναι αποκεντρωμένο», και ότι πρέπει «να δοθούν συνταγματικές εγγυήσεις για τα εθνικά δικαιώματα του κουρδικού λαού».

Στο έδαφος, στα Νοτιοανατολικά, ο Συριακός Αραβικός Στρατός σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στις οδομαχίες στην Νταράα, και βρίσκεται κοντά στην ανάκτηση των συνοριακών διαβάσεων με την Ιορδανία.
Ο εθνικός δρόμος ήδη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του συριακού πυροβολικού. Στον Βορρά , οι μονάδες του στρατού, σε συνεργασία με τις ομάδες αυτοάμυνας, συνέχισαν την προέλαση τους στην ύπαιθρο της Λατάκια, πλησιάζοντας τα σύνορα με την Τουρκία, και κατέλαβε δυο στραηγικής σημασίας υψώματα. Επίσης ο στρατός της Συρίας απώθησε τους ισλαμιστές από μεγάλες περιοχές κατά μήκος της εθνικής οδού Δαμασκού-Χόμς στην κεντρική Συρία.
Σε επιχειρήσεις στην Χάμα και την Ιτλίμπ σκοτώθηκαν σήμερα περισσότεροι από 100 τρομοκράτες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ANEKDOTO


εισαι κρατος και φτιαχνεις νομο

φτιαχνεις ενα συμβουλιο που θα ασκει πολιτικες με στοχο την καταργηση και μεταλλαξη του ελληνικου εθνους


και πως ονομαζεις αυτο το συμβουλιο λοιπον;


EΘΝΙΚΟ !!!


οι τυποι ειτε εχουν μαυρο σαδιστικο χιουμορ ειτε ειναι τελειως μπετονοτουβλα!





Παράλληλα τιμωρούνται αυστηρότερα τα ρατσιστικά εγκλήματα, τα «γεύματα μίσους», ενώ ιδρύεται και Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας για να χαράξει τη σχετική πολιτική.





Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται παράλληλα διατάξεις που επιτρέπουν σε περισσότερους κρατούμενους να αποφυλακιστούν με βραχιολάκι

Με το σύμφωνο συμβίωσης τα ομόφυλα και τα ετερόφυλα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να διεκδικούν (όπως και σύζυγοι) το δικαίωμα συνυπηρέτησης που υπάρχει στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα

θα δοθούν δικαιώματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δυνατότητα σύνταξης χηρείας και μελετάται το ενδεχόμενο αναγνώρισης οικογενειακού επιδόματος (όπως ισχύει για τον γάμο), υποβολής κοινής φορολογικής δήλωσης κ.λπ.


Η αναγνώριση από το νομοσχέδιο των οικογενειακών σχέσεων και δεσμών που συνδέουν τα δύο μέρη (όπως στον γάμο) επιτρέπει την αντίστοιχη εφαρμογή διατάξεων για το επώνυμο των συμβιούντων και των παιδιών τους, τη γονική τους επιμέλεια, την αναγνώριση της πατρότητας


Το σύμφωνο θα μπορεί να δώσει τη δυνατότητα απόκτησης άδειας παραμονής και ιθαγένειας ,

δικαίωμα να αρνηθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο ένας σύντροφος κατά του άλλου, αλλά και αναγνώριση του συντρόφου ως οικείου για ιατρικά θέματα, όπως π.χ. αυτά που προέκυψαν με τη νοσηλεία και τον θάνατο του Μ. Χατζησάββα.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...