10/12/15

Για τα μάτια της Ουκρανίας και μόνο

On December 8, the IMF’s Chief Spokesman Gerry Rice sent a note saying: “The IMF’s Executive Board met today and agreed to change the current policy on non-toleration of arrears to official creditors. We will provide details on the scope and rationale for this policy change in the next day or so.”




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε προχθές ότι η μη εξόφληση ομολόγων κρατικού χρέους δεν αποτελεί λόγο χρεοκοπίας μιας χώρας και μπορεί να συνεχίζεται η δανειοδότηση της από το Ταμείο.
Η απόφαση του Εκτελεστικού Συμβούλιου του ΔΝΤ της 8ης Δεκεμβρίου, ήρε την απαγόρευση παροχής νέων δανείων από το ΔΝΤ σε χώρες με ληξιπρόθεσμες οφειλές και σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα για την Ουκρανία, ακόμη και αν το Κίεβο δεν πληρώσει το χρέος της προς τη Ρωσία.
Το ΔΝΤ έχει αποφασίσει να δανειοδοτήσει τους Ιουδαίους του Κιέβου με 17,5 δις δολάρια αλλά οι μέχρι τώρα κανονισμοί δεν επέτρεπαν την εφαρμογή του προγράμματος διότι υπήρχαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Ρωσία.
Η απόφαση αυτή θα πρέπει επίσης να επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου οι χώρες με τα δημόσια χρέη, εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη στήριξη του Ταμείου.
Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο μπορεί να εφαρμόζει το πρόγραμμα για την Ελλάδα ακόμα και αν δεν πληρωθούν ομόλογα που διακρατούν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που μας δάνεισαν.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας μετά την πολιτική απόφαση της παγκόσμιας διακυβέρνησης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία δεν θεωρεί απαραίτητο να αποχωρήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , λόγω «ειδικής απόφασης» για την Ουκρανία.
Προηγουμένως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αναδιαρθρώσει το χρέος των 3 δις δολαρίων της Ουκρανίας, εάν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και ένα σημαντικό διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δώσουν εγγυήσεις στη Ρωσία. Αλλά εγγυήσεις δεν δόθηκαν.
Η Ρωσία πλέον μπορεί να μηνύσει την Ουκρανία για τα οφειλόμενα αρχής γενομένης από τις 30 Δεκεμβρίου.

Η «Ουκρανική απόφαση» για μια ακόμα φορά αποδεικνύει αυτό που λέω, ότι δεν υπάρχουν «κανόνες» και «κανονισμοί» στην Οικονομία, και ότι όλα τα «τεχνοκρατικά» είναι φούμαρα .Η ουσία είναι μόνο πολιτική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυριε μουζαλα

συνεχιζεις να μιλας για ταχα δικαιωματα των λαθρομετανστων που μαζευεις και περιφερεις σαν τσιρκουλο απο χωριου εις χωριον ανα την ελλαδα ψαχνοντας κοροιδα να τους φορτωσεις και να τους πληρωσουν σε φορους .

σε πληροφορουμε οτι αυτοι λοιπον δεν εχουν κανενα δικαιωμα οπως το λες αλλο πλην της προστασιας της ζωης τους στην ελλαδα

το μονο δικαιωμα επιλεον που εχουν ειναι να αναχωρησουν εκτος της ελλαδικης επικρατειας.

αντι λοιπον να μας βιδωνετε τα λαμπακια κανοντας τσαρκες απο πολη σε πολη τα τσορκουλα που στελνει η τουρκικη μαφια και βγαζει και η εγχωρια μεροκαματα

καλα θα κανεις να τους πεταξεις στον αγυριστο αν οχι στη θαλλασα να γευματισουν τα σκυλοψαρα

αυτη η ιστορια με τον καθε πικραμενο οπου γης να κοβει βολτες στην ελλαδα εχει πλεον καταντησει αηδια και ενοχλητικη

οφειλεται να ασχοληθειτε με τους ελληνες και οχι με τον καθε τυχαρπαστο ξενο που κοβει βολτες απροσκλητος

διωξτε τους ολους και ασχοληθειτε επιτελους με τα προβληματα της χωρας και οχι με τριχες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ


οι φορολογουμενοι πληρωνουν φορους

το κρατος παιρνει τους φορους και τους δινει σε ανθρωπιστικες συμμοριες του λευκου κολλαρου

αυτοι παιρνουν κοπριτες αλλοδαπους και τους βαζουν στα σπιτια των ελληνων τζαμπα με ολα τα εξοδα πληρωμενα και για τους προθυμους συνεργους ελληνες!


Πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Αρσις» για τη φιλοξενία μεταναστών στη Θεσσαλονίκη


Στέγη σε μετανάστες και πρόσφυγες φιλοδοξεί να δώσει η η ΜΚΟ «Αρσις» απευθύνοντας έκκληση σε ιδιοκτήτες αναξιοποίητων χώρων κατοικίας να παραχωρήσουν τα διαμερίσματά τους

Ήδη, τρία διαμερίσματα, περίπου 50 τ.μ. το καθένα, έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό και τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκατασταθούν οι πρώτοι άνθρωποι, με προτεραιότητα στις οικογένειες και γενικότερα, τις ευάλωτες ομάδες.

«Συναντήσαμε διάφορες δυσκολίες για τα συμβόλαια παραχώρησης χρήσης καθώς η εφορία φορολογεί τους ιδιοκτήτες με βάση το ελάχιστο μίσθωμα. Έτσι, καταλήξαμε στην δωρεά επικαρπίας όπου δεν επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης με εφορία και φυσικά, αναλαμβάνουμε όλα τα συμβολαιογραφικά έξοδα» εξήγησε ο υπεύθυνος της «Αρσις» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Γαβαλάς.

Τα 2 από τα διαμερίσματα που παραχωρήθηκαν για 3 χρόνια και το ένα για έναν χρόνο, εξοπλίστηκαν και σε λίγες μέρες θα μπουν και οι πρώτοι ένοικοι.

Η «Αρσις» αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα των διαμερισμάτων και την σίτιση και κοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων που θα επιλεγούν να μείνουν για όσο διάστημα επιθυμούν» διευκρίνισε ο κ. Γαβαλάς απευθύνοντας έκκληση σε ιδιοκτήτες, να διαθέσουν τα αναξιοποίητα διαμερίσματα και σπίτια τους στο δίκτυο προσφοράς στέγης και φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι η «Άρσις», στο πλαίσιο της δράσης που έχει αναπτύξει στην περιοχή της Ειδομένης τα τελευταίο διάστημα, έχει ήδη υποδεχτεί και φιλοξενήσει πάνω από είκοσι ασυνόδευτους ανήλικους και τριάντα ενήλικους πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας και ξενοδοχεία.