1/12/15

Το Γνώθι σαυτόν

Μου γράφει ένας αναγνώστης:
ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ......Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (700.000 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ.ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 2.000.000).... ....ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ Ο ΞΑΝΘΟΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΛΕΟΝ

Και απαντώ:

Κάνετε απολύτως λάθος. Ο αγνοών  την καταγωγή του είναι έρμαιο των καιρών και του συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράψατε.
Ο Ξάνθος, οι Μακρυγιάννηδες και οι Μιαούληδες είναι η βάση επί της οποίας χαλκεύτηκαν τα δεσμά του έθνους και οικοδομήθηκε η Ξενοκρατία, η εβραιοκρατία, η φαυλοκρατία, η πλουτοκρατία και ή κομματοκρατία. Δηλαδή οι αιτίες του Κακού.
Αν δεν διορθώσεις την βάση δεν αλλάζει το εποικοδόμημα. Προϋπόθεση της επαναστατικής αλλαγής ,της Ελευθερίας και της Ελπίδας, είναι το «Γνώθι σαυτόν».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ξέραμε όλη την αλήθεια για την καταγωγή μας και την μυστική ιστορία, χωρίς όμως τις πνευματικές προεκτάσεις, μόνο απελπισία θα είχαμε.

Πχ η επανάσταση του 1821 απέτυχε, αν δεν επέμβαιναν οι ξένοι δεν θα έμενε ούτε ένας Έλληνας στην Πελοπόννησο. Με ή χωρίς τον Καποδίστρια, το νέο κράτος δεν μπορούσε παρά να είναι αποικία.

Με ή χωρίς το γνώθι σαυτόν, οποιαδήποτε δεύτερη Ελληνική επανάσταση θα πνιγεί στο αίμα.

Ανώνυμος είπε...

Δλδ πιό αθώοι οι μαυροκορδάτος, ζαίμης,κωλλετης;;;;

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Τι λετε καλε κυριε σοβαρα ;
Δεν ειναι υψιστης σημασιας η γνωση της ιστορικης αληθειας επειδη εσεις θεωρειτε πως ουτως η αλλως η Ελλαδα ειναι αποικια ; Αρα δεν εχει κανενα νοημα να ασχολουμαστε ... Μηπως να αλλαξουμε και υπηκοοτητα ; Η μαλλον ιθαγενεια που ειναι και της μοδας.
Εσεις ντρεπεστε για την καταγωγη σας ; Την εχετε ψαξει, εχετε κανει ιστορικη ερευνα και ειδατε πραγματα ''απελπιστικα'';

Πολυ καλα κανει ο Χατζαρας που ασχολειται και επισημαινει αληθειες. Πραγμα που δεν ανηκει στον θεωρητικο χωρο της φιλοσοφιας αλλα της ιστορικης αντιληψης και διαμορφωσης. Διοτι οταν βγουμε απο την πλανη των εθναρχων, των ψευτικων φιλων συμμαχων, και των αλλοιωμενων γεγονοτων τοτε μονο θα μπορεσουμε να βρουμε τον μπουσουλα μας και την περπατησια μας.
Παγκοσμιως γνωστο το ποσο και που ωφελει η ιστορια.
Αν καποιοι εχουν ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ας ειναι περηφανοι για την ομαδα τους το κομμα τους και εντελως ελευθερα ας πανε να γαμηθουνε για τι εχουμε και δουλειες και δεν μπορουμε να σχολουμαστε με την μαλακια του καθενος.

John Ionas είπε...

Διαβάζοντας τά απομνημονεύματα τού στρ.Σπυρομήλιου ( εκ Χιμάρας),τά οποία αναφέρονται
διεξοδικώτατα στό θέμα τής 2ης πολιορκίας τού Μεσολογγίου καί μάλιστα αναλυτικώτατα,
ώρα μέ ώρα,αντιλαμβανόμεθα ευχερώς ότι ο τάφος τού Ιμπραήμ θά εγένετο ακριβώς μπροστά
στό Μεσολόγγι.Δέν συνέβη αυτό διότι αφ'ενός οι πολιτικοί Κουντουριώτης καί σία
έστειλαν αλλού τόν Καραισκάκη γιά νά μήν κάνη αντιπερισπασμό καί τραβήξει τούς Τούρκους μακριά μέ συνέπειες ολέθριες γιά τόν αιγυπτιακό στόλο,αφ'ετέρου δέ οι
Μποτσαραίοι ( κυρ Νότης) δέν ηθελαν νά πολεμήσουν γιατί δέν είχαν πληρωθεί ακόμη
(μισθοφόροι ήσαν οι άνθρωποι όχι ιδεοληπτικοί !!!).Η Ελλάδα άν δέν είχε τούς πολιτικούς αλήτες πού είχε πάντα,θά μπορούσε κάλλιστα νά ελευθερωθή καί μόνη της.Δυστυχώς διαβάζοντας απομνημονεύματα όπως τού Φωτάκου ή τού Κασομούλη,βλέπουμε
ότι γινόταν κυριολεκτικά τής τάνας.Νενέκοι καί πολιτικοί δυστυχώς πάντα διαφέντευαν
αυτόν τόν τόπο.Εχει απόλυτο δίκιο ο Σπύρος ο Χατζαρας.

Ανώνυμος είπε...

η γαλλικη και η μπολσεβικικη δικατατορια είναι υπεύθυνες για την παραπληροφορηση την πλουτοκρατια και τον καπιταλισμο κρατικο η τραπεζιτικο.
Αυτές οι ιδεολογιες κατεστρεψαν τα Χριστιανικα βασιλεια των Χριστιανών Ορθοδοξων και μη.
Αυτά που ζουμε είναι τα αποτελέσματα , από εκει ξεκινηστε το νημα και θα βρειτε την ακρη και για τους φιλους και τους εχθρούς μας.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...