3/11/15

Οι προβλέψεις των μυστικών υπηρεσιών δεν πέφτουν έξω

Το Νοέμβριο του 2008 έγραψα ένα άρθρο με τίτλο ο Μπαράκ Σόρος-Ομπάμα φέρνει αστάθεια και πόλεμο, και ανέλυα την Έκθεση για «τα μελλούμενα» που παρέδωσε στη διακυβέρνηση του Ομπάμα το National Intelligence Council.

Έλεγα λοιπόν τότε πως «προέβλεπαν» ότι θα εξελιχτούν σε «μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις», το Ιράν, η Τουρκία, και ειδικά για την Τουρκία, έλεγαν ότι ,«θα αναλάβει μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πολιτικό και οικονομικό ρόλο διεθνώς», και ότι, «θα στραφεί περισσότερο στον εθνικισμό και τον Ισλαμισμό», και ότι, «αυτό το μοντέλο θα επηρεάσει της ταχέως εκσυγχρονιζόμενες χώρες της Μέσης Ανατολής. « Μια ισλαμική Τουρκία, που θα στραφεί περισσότερο προς την Μέση Ανατολή είναι υποψήφια για πιο σημαντικούς ρόλους», επισημαίνει η έκθεση, δίνοντας ένα νέο προσανατολισμό προς την Τουρκία, και αποδεχόμενη ότι η ευρωπαϊκή της πορεία δεν θα είναι εύκολη.
 « Τα ερωτήματα για την τελική ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα καθυστερήσουν την εφαρμογή των πολιτικών μεταρρυθμίσεων», υπογράμμιζε η έκθεση.

Και όπως είχε σχεδιαστεί, λίγες μέρες μετά ο Σούπερ- Ταγίπ, τα « έριξε» στον Σιμόν στο Νταβός , και πήρε τσάμπα εισιτηρίο, πρώτη θέση, για τις καρδιές των μουσουλμάνων. Η ενέργειά του ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο και χιλιάδες αραβικά sites αναφέροντανμε υπερθετικούς χαρακτηρισμούς στον τσαμπουκά, που "'εφτυσε" το Σιωνισμό.
Έτσι φυσιολογικά, κατά την «Αραβική Ανοιξη», ο ντονμέ Ερντογάν στήριξε τα κόμματα-«βιτρίνες» των αδελφών μουσουλμάνων στην Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και τη Συρία, ως «μεγάλη περιφερειακή δύναμη που θα συνδύαζε τον εθνικισμό και τον Ισλαμισμό και θα είχε μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πολιτικό και οικονομικό ρόλο που θα επηρέαζε τις εκσυγχρονιζόμενες χώρες της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας ένα βαχαμπιστικό «τόξο» με την Τουρκία και τους Σαούντ στο επίκεντρο.

Και φυσικά την ευρωπαϊκή πορεία την ξέχασαν και...ησύχασαν. Ολοι.

Η έκθεση του 2008 ,προειδοποιούσε την νέα Διακυβέρνηση, ότι «νέοι παίκτες», όπως η Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, και Κίνα θα αλλάξουν ριζικά τους «κανόνες του παιχνιδιού», ότι η οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών θα καμφθεί , και ότι η Κίνα, και η Ρωσία θα θέτουν όλο και περισσότερο υπό αμφισβήτηση την αμερικανική επιρροή.

Οι ΗΠΑ, έλεγαν το 2008, θα γίνουν «λιγότερο κυρίαρχες» στον κόσμο, και δεν θα είναι πια η μόνη υπερδύναμη, αλλά «η πρώτη μεταξύ ίσων». Έλεγαν ακόμη ότι η πιθανότητα ενός πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής θα αυξηθεί, και ήρθε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Για την Ευρώπη, η έκθεση προβλέπε ότι «θα μειώνεται η επιρροή της» και ότι το «δημοκρατικό χάσμα» ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τους ψηφοφόρους θα μετατρέψει τη Γηραιά Ήπειρο σε έναν «κουτσό γίγαντα», ανίκανο να μεταφράσει την οικονομική της δύναμη σε παγκόσμια επιρροή.

Α! το 2008 προέβλεπαν ότι το 63% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι καταδικασμένο να ζει στη φτώχεια, και οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι.
Και η Παγκόσμια Έκθεση Πλούτου της Credit Suisse για το 2015 διαπίστωσε ότι το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει μόλις το 1% του «παγκόσμιου ενεργητικού».

Δεν πέφτουν έξω!

Βλέπε και…. http://deltio11.blogspot.gr/2009/01/blog-post_3948.html  και  http://deltio11.blogspot.gr/2008/11/o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...