5/10/15

Μάθετε την αλήθεια

Η αλήθεια είναι και επαναστατική και λυτρωτική. Η αλήθεια απελευθερώνει!

Ο Θανάσης που ήθελε να τον λένε Άρη, ήταν ότι ήταν. Δεν ζει πια. Το ίδιο και ο Ζαχαριάδης και ο Μπελογιάννης και ο Σιάντος και ο Ιωαννίδης. Οι πεθαμένοι δεν έχουν σημασία για το παρόν. Σημασία έχουν οι «σκηνοθέτες» του τότε, που σκηνοθετούν τη ζωή μας και σήμερα με άλλους πρωταγωνιστές.
Σήμερα στο κάστ, είναι ο Alexis Texas, η Τασία, οι Συριζοδίαιτοι, ο Πάνος Walker klp. Σημασία όμως έχει , να μην αντλούν αυτοί οι Θατσεροαριστεροί , οι σκηνοθέτες τους και οι «παραγωγοί», δύναμη από τους μύθους του παρελθόντος . Να μην κουβαλάνε τους βρυκόλακες στις πλατείες , παραμυθιάζοντας το μέλλον, δηλητηριάζοντας τα παιδιά, που θα πρέπει να διαβάσουν έγκαιρα τα μηνύματα των προτελευταίων ναυαγών διορθώνοντας τα λάθη, σβήνοντας τα ψέματα, και ονοματίζοντας σωστά, χωρίς ρομαντισμούς.
Το παρελθόν είναι διδακτικό, χωρίς τις αγιοποιήσεις.
Για αυτό επιμένω.
Όντως, δεν έχει σημασία για την καθημερινή μας ζωή, αν ο Θανάσης που ήθελε να τον λένε Άρη ήταν γκέι.
Έχει σημασία να καταλάβουμε ποιοι ηταν εκείνοι οι άνθρωποι, τους οποίους χρηματοδότησαν οι Άγγλοι με τα λεφτά μας που τά έκλεψε ο εστεμμένος φελλός. Για αυτό επιμένω και επανέρχομαι. Για να φανεί η σκηνοθεσία.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,

Συμφωνώ ότι η νέα γενιά πρέπει να έχει σωστά πρότυπα. Δεν συμφωνούμε όμως προφανέστατα στα πρότυπα αυτά και εσείς με ψέγετε σαν θαυμαστή του Άρη Βελουχιώτη.

Για πείτε μου λοιπόν εσείς κ. Χατζάρα, ποιόν έπρεπε να έχει πρότυπο η νεολαία και να θαυμάζει;

1) Την τότε Μεταξική κυβέρνηση και τον Βασιληά που πήραν το χρυσό της χώρας και την κοπάνησαν στην Αίγυπτο;

2) Τις Κατοχικές κυβερνήσεις των δοσιλόγων, τα Τάγματα Ασφαλείας που πολεμούσαν στο πλευρό των Γερμανών ή μήπως τους Χίτες που κατέδιδαν τους ΕΠΟΝίτες στους Γερμανούς;

3) Την κυβέρνηση του Καίρου, που ήταν δέσμια των Άγγλων και εκτελούσε τις εντολές του Τσώρτσιλ ή μήπως τον "στρατηγό" Ναπολέοντα Ζέρβα που τον περισσότερο χρόνο λιαζότανε περιμένοντας τα αγγλικά αεροπλάνα να του ρίξουν εφόδια;

4) Ή μήπως την προδοτική ηγεσία του ΚΚΕ, που ήταν δέσμια των Σοβιετικών και εκτελούσε τις εντολές του Στάλιν;

Η αλήθεια που πρέπει να μάθει η νεολαία, είναι ότι στην Κατοχή την Εθνική Αντίσταση την πήρε στους ώμους του ο ελληνικός λαός. Όπως πολύ γλαφυρά λέει ο Βελουχιώτης στη Λαμία:

"Έτσι, όλο το βάρος έπεσε πάνω σε μια χούφτα ανθρώπων, απ’ αυτούς που τρώγανε καρπαζιές μέσα στα αστυνομικά μπουντρούμια και τις ασφάλειες, μα που φλέγονταν από ηρωισμό και ανδρεία και μέσα τους υπήρχε μια ζεστή ελληνική καρδιά κι έτρεχε στις φλέβες τους πραγματικό ελληνικό αίμα."

Αυτόν τον άνθρωπο που ήταν η ψυχή της Εθνικής Αντίστασης, εσείς προσπαθείτε να τον σπιλώσετε, για να μην βρεθούν μιμητές του στη σημερινή εποχή, που θα ξεκινήσουν ένα νέο αντάρτικο κατά της σημερινής βάρβαρης Κατοχής της χώρας μας.

https://erodotos.wordpress.com/2011/06/14/aris-beloyxiotis-lamia/

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον άνθρωπο που ήταν η ψυχή της Εθνικής Αντίστασης και ήθελε τα σύνορα της Ελλάδας στον Όλυμπο, εσείς προσπαθείτε να τον σπιλώσετε, για να μην βρεθούν μιμητές του στη σημερινή εποχή, που θα ξεκινήσουν ένα νέο αντάρτικο να φέρουν τα σύνορα στη Λαμία και κατά της σημερινής βάρβαρης Κατοχής της χώρας μας εις βάρος των βορείων γειτόνων μας αλβανών, "μακεδόνων" και βουλγάρων.

χαχαχαχαχαχαχα έχεις πλάκα όταν λες μισές αλήθειες, ωρέ αμερικανοτσολιά της αριστεράς του Σώρος και των βόθρων του περισσού!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)

-Πρόδωσε την Μικρασιατική εκστρατεία!
-Πρόδωσε το έπος του 1940!
-Πρόδωσε τη Μακεδονία!
-Αιματοκύλισε 5 χρόνια (1944-1949) την Ελλάδα!

και συνεχίζει απτόητο τους ανθελληνικούς αγώνες...

Ανώνυμος είπε...

Πρόδωσε και τον Άρη Βελουχιώτη, θα προσθέσω εγώ. Για τους άλλους προδότες όμως που μας κυβερνούν αδιάλειπτα από το 1944 και μετά (Συναγερμός, Κόμμα Φιλελευθέρων, ΕΡΕ, Ένωση Κέντρου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) θα μας πείτε τίποτα ρε παληκάρια;

Γιατί αυτοί κυβερνούσαν ανέκαθεν τη χώρα, όχι το ΚΚΕ... Και κυβερνούσαν με τις δικές σας ρουσφετολογικές ψήφους... Είσαστε μαλάκες λοιπόν ή δεν είσαστε;

Μια ζωή φοβόσασταν ότι θά 'ρθουν οι κομμουνιστές να σας πάρουν τις περιουσίες σας και τελικά τις παίρνει τις περιουσίες σας η Ευρωπαική Ένωση, που μας έβαλε ο μεγάλος σας "Εθνάρχης" ο Καραμανλής!

Ανώνυμος είπε...

Πρόδωσε και τον Άρη Βελουχιώτη, που ήταν η ψυχή της Εθνικής Αντίστασης των Σοβιέτ και ήθελε τα σύνορα της Ελλάδας στον Όλυμπο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ό Καραμαλέγκουρας
και το Kαπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)
είχαν και έχουν το ίδιο αφεντικό...πέραν του Ατλαντικού...

Οπότε, μη βρίζεις ως Μαλάκες τους ψευτο-δεξιούς της Ν.Δ.ούλας
γιατί και εσύ τού Kαπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ)
ίδιος Μαλάκας είσαι!

Τόσο ο Καραμαλέγκουρας όσο και το Kαπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ),
τον ίδιο Εθνοκτόνο ρόλο έπαιξαν...

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...