16/8/15

Νοβορωσία : Ο πόλεμος συνεχίζεται

Και τώρα η Ελεύθερη Βεσσαραβία

Από την υπογραφή του δεύτερου πρωτοκόλλου του Μίνσκ ανάμεσα στο Κίεβο και τους αυτονομιστές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ 1.088 άνδρες και 199 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.100 έχουν τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Κιέβου σύμφωνα με το γραφείο της DPR.
Από την έναρξη της σύγκρουσης με ουκρανικές δυνάμεις, 5.061 άμαχοι έχουν σκοτωθεί.
Εν τω μεταξύ η Πολιτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί επανέφεραν τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-εδάφους Tochka-U που έχουν εμβέλεια 120 χιλιόμετρα στη γραμμ΄λη αντιπαράθεσης στο Αρτεμόφσκ.
Χθες 16 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς μετά από ουκρανικό βομβαρδισμό της στρατεύματα του Ντόνετσκ στο χωριό Alexandrovka της περιοχής Petrovskiy του Ντόνετσκ, ενώ συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Γκορλόβκα, οπου επλήγησαν οι γειτονιές Nikitovskiy και Kalininskiy όπου σκοτώθηκε ένας πολίτης. Σήμερα το πρωί το Ουκρανικό πυροβολικό έπληξε τις περιοχές Kievskiy, Kaliniskiy και Yasinovatskiy του Ντόνετσκ. 3 κατοικίες υπέστησαν ζημιές, 2 κάτοικοι τραυματίστηκαν. 
Στο Τελμάνοβο στην περιοχή της Μαριούπολης, το οποίο το βομβάρδισαν για μια ώρα οι Ουκρανοί στις 10 Αυγούστου πολιτοφύλακες του τάγματος «Viking» Κατέστρεψαν σε ενέδρα φάλαγγα των Ουκρανών που εκινείτο στον τομέα της Shirokino -Telmanovo. Σκοτώθηκαν 18 Ουκρανοί, και καταστράφηκαν ένα APC πέντε MLRS Grad και μερικά Humvees .

Πριν μερικές μέρες στην Οδησσό (29 Ιουλίου) συνεδρίασε το Κοινοβούλιο της Βεσσαραβίας που υιοθέτησε ψήφισμα για την Ελεύθερη Βεσσαραβίας , και ζήτησε από το Κίεβο να δοθεί εθνική και πολιτιστική αυτονομία στην περιοχή από τον Δνείστερο ως τον Προύθο, και εξέλεξε των τέως εισαγγελέα Aleksandr Yankov ως κυβερνήτη του Λαού. (Στα όρια της Βεσσαραβίας περιλαμβάνεται και η Υπερδνειστερία).
Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν για υποστήριξη κρατούσαν πανό, που έγραφαν «Κάτω ο Ποροσένκο», « Θέλουμε Ελεύθερη Βεσσαραβίας» , «Σαακασβίλι, GO HOME», «Σαακασβίλι, άσε τα ψέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...