3/8/15

Συνεδρίαση σκάνδαλο σήμερα στη ΓΓ Ενημέρωσης

Εξόφληση γραμματίων στο υπουργείο Επικρατείας

Συνεδρίαση, που χαρακτηρίζεται σκάνδαλο, πραγματοποιείται σήμερα στη ΓΓ Ενημέρωσης, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Ελ. Κρέτσου, με στόχο 35 μετακινήσεις σε γραφεία τύπου του εξωτερικού σε αντικατάσταση 25 που ήδη υπηρετούν.
Και για ξεκάρφωμα βάζουν λουκέτο και σε μερικά γραφεία. Μόνο για την μεταφορά οικοσκευών όμως το κόστος υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού η κατά κεφαλή δαπάνη υπερβαίνει τις 10-15.000 ευρώ.
Πρόκειται για πρωτοφανή και αδικαιολόγητη σπατάλη τη στιγμή που ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει πάλι ΕΝΦΙΑ ,ΦΠΑ 23 % και έρχονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Άλλωστε η σπατάλη αυτή αναιρεί τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι μπαίνει λουκέτο και σε κάποια γραφεία για να περιορισθούν τα έξοδα.
Ούτε βέβαια πείθει κανένα η αιτιολογία για δήθεν η αλλαγή πολιτικής στην ανάγκη συστηματικής ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης για τις ελληνικές θέσεις και τα εθνικά θέματα.
Στην πλειοψηφία τους οι μετακινούμενοι είναι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι ή συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας και τους οποίους σπεύδουν, όπως φαίνεται, να εξασφαλίσουν πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Μάλλον, στις περισσότερες περιπτώσεις, εξοφλούνται γραμμάτια.
Να σημειωθεί, ότι από την 1η Αυγούστου μπήκε λουκέτο στο γραφείο Τύπου στο Ελσίνκι, ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2015 αναστέλλεται η λειτουργία των γραφείων Τύπου στο Σίδνεϊ, Οτάβα, Σαγκάη, Χάγη, Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη που δεν έχουν όμως ιδιαίτερα λειτουργικά έξοδα, επειδή λειτουργούν σε κτίρια πρεσβειών η καλύπτονται από αυτές.
Οι αποφάσεις αυτές της πολιτικής ηγεσίας- εκτός από δικαστικές προσφυγές και καταγγελίες- έχουν προκαλέσει την αντίδραση ακόμη και του προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΓΓ Ενημέρωσης , που δήλωσε ότι δεν θέλει να προεδρεύσει και για αυτό το λόγο έχουν κληθεί δύο άλλα μέλη από το υπηρεσιακό συμβούλιο άλλου υπουργείου.
Η πολιτική ηγεσία δεν κρύβει με τον τρόπο αυτό και το βεβιασμένο των ενεργειών ότι έχει δεσμεύσεις .
Μεταξύ των μετακινουμένων περιλαμβάνονται:
-o εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΜΣ της ΕΣΗΕΑ, Β. Πουλάκης, που είναι ταυτόχρονα και μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΓΓ ενημέρωσης.
Η τοποθέτηση του, στο γραφείο τύπου των Τιράνων είναι το υπ αριθμ. 1 θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ( ΑΠ 199/30-7-2015). Το περίεργο είναι αν μετά την τοποθέτηση του, θα συνεχίσει να ψηφίζει.
-η εισηγήτρια του υπηρεσιακού συμβουλίου και δ/ντρια του υπουργείου K. Πανέτη («εισηγήτρια για θέματα στελέχωσης γραφείων τύπου») και η τοποθέτηση της στο γραφείο τύπου στο Παρίσι είναι το θέμα υπ αριθμ. 13 στη συνεδρίαση.
Συνεργάτης του κ. Κρέτσου , που φέρεται και εκ των συντακτών του νομοσχέδιου το οποίο βάζει ταφόπλακα στην δημοσιογραφική ιδιότητα ( κατάργηση ΣΣΕ σε ΕΡΤ ΑΠΕ , γραφεία τύπου κλπ), εγκαταλείπει πλέον το γραφείο απέναντι από το γραφείο του γενικού και προτείνεται η τοποθέτηση του στην Βιέννη, ενώ ήδη έχει προηγηθεί η μετακίνηση του συστεγαζόμενου στο ίδιο γραφείο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε συγκεκριμένη μετακίνηση, γίνεται αναφορά στις διατάξεις του ν.3166/2003, όπως έχουν τροποποιηθεί , προκειμένου να αντιμετωπισθεί για κάποιους το ζήτημα των διπλωματικών διαβατηρίων και ειδικής μισθοδοσίας , που καταργούνται με τον καινούργιο νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα σε λίγες μέρες, ώστε να βολευτούν από τώρα εκπροσώπηση και μισθοδοσία.
Οι σπατάλες που φορτώνονται στην πλάτη των φορολογουμένων και όλα τα αξιοπερίεργα που συμβαίνουν γίνονται παρά την συγκατοίκηση , στο ίδιο κτίριο, των αρμοδίων με την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Οι βαρόνοι των ΜΜΕ σε κανάλια και εφημερίδες πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους καθιερώνοντας φασόν και εργολαβίες στην ενημέρωση και στα δημόσια ΜΜΕ η κυβέρνηση στήνει μαγαζιά στα μέτρα της.
Σσσς η ΕΣΗΕΑ κοιμάται… Είναι όμως και το deal με το γραφείο Κρέτσου και την προκαταβολή 30.000 ευρώ που ζήτησε το καθεστώς Αντωνιάδου για σεμινάρια.                                                                                                                    Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πέστε την αλήθεια ρε σείς..

Η σπατάλη σας μάρανε ή γκαρίζετε γιά να διατηρήσουν την θέση τους στο εξωτερικό οι γνωστοί και φίλοι σας;