1/7/15

Γιατί έχω χεσμένες τις καταθέσεις

Αφήστε τις Τράπεζες να χρεοκοπήσουν ελεύθερα

Η «αριστερή» κυβέρνηση επέβαλε νομοθετικά την τραπεζική αργία για να προστατεύσει τις καταθέσεις των πολιτών , αλλά στην πραγματικότητα για να προστατευτούν οι Τράπεζες από τα πολιτικά μέτρα της μαφίας των Τραπεζιτών, που θα τις οδηγούσαν σε χρεοκοπία.
Σας θυμίζω τη δήλωση του «Σακάτη» ότι «θα συμβούλευε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην αυξήσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες». Λοιπόν , οι Τράπεζες, αφού δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους πρέπει να κλείσουν. Οι «καταθέσεις» είναι πλέον λιγότερες από 120 δις ευρώ, ενώ οι «ελληνικές τράπεζες» είναι ο μοχλός τους χρέους, αφού έχουν τα τρίμηνα και εξάμηνα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου τον Εla και τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ. (190 δις). Αν μπει λουκέτο στις τράπεζες μπαίνουν σε εκκαθάριση τα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τα κόκκινα δάνεια (450 δις).
Επομένως μιλάμε μόνο για τα 120 των καταθέσεων και όχι για τα 650 που θα γλυτώσουμε όλοι.
Και τα 120 είναι εγγυημένα από το ελληνικό κράτος. Και δεν θα χαθούν τελικά. Γ

Για να σώσουν «τις καταθέσεις του λαουτζίκου», αλλά και τα δάνεια των 650 δις, προτείνουν ξανα «επανα-ανακεφαλαιοποίηση» των Τραπεζών με 20 δισ. ευρώ , το οποίο πάλι θα το πληρώσουν οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες, και ο έλεγχος της κίνησης των καταθέσεων , θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας!

Για αυτό, αφήστε τις Τράπεζες να χρεοκοπήσουν ελεύθερα. Μόνο πριν τις ανοίξετε , πρέπει να μεταβιβαστούν οι θυγατρικές των εγχώριων τραπεζών στο εξωτερικό. (Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια, Ρουμανία, Τουρκία, Κύπρο). Θυμίζω ότι οι κυπριακές τράπεζες, για λόγους συστημικής ευστάθειας, απώλεσαν μέσα σε μια νύχτα το σύνολο των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, αλλά εγώ που έχω ένα δάνειο στεγαστικό δεν θα έρθει η ΕΚΤ να μου το κάνει απαιτητό ? μιας και αυτα έχουν δοθεί ως εγγυήσεις ?

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω στην ιδια κατασταση με εσενα ειμαι φιλε μου, με στεγαστικο δανειο.Οταν μας το ζητησουν θα το Πληρωσουμε σε φακες, λαδι και αλευρι, αν θελουμε βεβαια...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...