17/6/15

O γερμανός δεσμοφύλακας- βιβλιοπώλης τα έπαιξε

Δήλωσε εκνευρισμένος ,επειδή βάζουμε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη, και δεν ενεργεί σαν υπεύθυνος πολιτικός άνδρας ο Alexis, ο δεσμοφύλακας Σούλτς , και πάνω στο θυμό του έλεγε τις μαλακίες του Generalfeldmarschall Βάιντμαν ότι, «αποχώρηση από το ευρώ σημαίνει και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Τις ίδιες μαλακιές έγραφε στην έκθεση του και ο έτερος his master voice, o δοσίλογος υπάλληλος του Βάιντμαν, ο Στουρνάρας. Bέβαια είναι «νομικά ασαφές"» για το πώς μια χώρα θα μπορούσε να αποβληθεί από το ευρώ σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες . Είπαμε, λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα.

Πάντως ένας- ένας λένε πράγματα για τα οποία θα έπρεπε οι αριστεροί να τα ζητήσουν γραπτώς, με σφραγίδες και υπογραφές και με ποινικές ρήτρες. «Καμία περικοπή των ελάχιστων συντάξεων» και «καμία αύξηση του ΦΠΑ σε φαρμακευτικά προϊόντα».

Παρά τις κούφιες απειλές Βάιντμαν που τρώει τις σόλες του το δ.σ. της ΕΚΤ αύξησε το όριο του ΕLA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,1 δισ. ευρώ. Προηγουμένως μια ορντινάντσα του Βάιντμαν ο Αντρέας Ντόμπρετ που είναι μέλος της διοίκησης της Bundesbank και είναι υπεύθυνος για την «τραπεζική εποπτεία», είπε στην Bild, ότι «οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο παρά πέντε», ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει γρήγορα», ότι «η μπάλα είναι στο πεδίο της πολιτικής» και πως «ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ούτε η τραπεζική εποπτεία μπορεί να λύσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».
Η ορντινάντσα του χαζού (τελικά) Βάιντμαν διαβεβαίωσε τους χαζούς αναγνώστες της γερμανικής Πατσαβούρας ότι ο κίνδυνος είναι διαχειρίσιμος επειδή, «οι γερμανικές τράπεζες έχουν στα βιβλία τους απαιτήσεις μόνο 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, και επιχειρήσεις και το ελληνικό δημόσιο. Αυτή είναι η πολιτική του Βάιντμαν.
Πάντως όλοι οι άλλοι ανησυχούν, πλην των Πορτογάλων που είναι έτοιμοι.

Ο «αμερικανός φίλος» κατέθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι «Με την παγκοσμιοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών , τα εξωτερικά σοκ έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ». Ακούς Βάιντμαν. Τα’ ακούω να λες.
Ο σακάτης χερ Σόιμπλε είπε σε γερμανούς βουλευτές ,ότι η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδια αντιμετώπισης της διάχυσης της κρίσης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου».
Στο Λονδίνο, η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι η Βρετανία «επιταχύνει» τις προετοιμασίες της για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει «σοβαρός οικονομικός κίνδυνος» από μια ελληνική χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O Πούτιν άρχισε να καθαρίζει τον κόπρο του Αυγεία. Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τμιμούρ Ιβάνοφ για δωροδοκία. Στο μέτωπο ο στρατός πανηγυρίζει

  Η Εισαγγελία πιστεύει ότι ο Ιβάνοφ συνέπηξε εγκληματική συνωμοσία με τρίτους, για να διαπράξει εγκλήματα στο πλαίσιο συμβάσεων και υπε...