29/6/15

Μια φωνή συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό από το Μαυροβούνιο

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Μετώπου του Μαυροβουνίου και ηγετικό στέλεχος του Κόμματος των Εργαζομένων Γιάνκο Βούτσινιτς, (Janko Vučinić) που μετέχει στο Μέτωπο, με δήλωση του, χαιρέτησε εκ μέρους του Μετώπου, την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού Κοινοβουλίου να καλέσει τους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους σε δημοψήφισμα για τις προτάσεις των δανειστών για το ελληνικό δημόσιο χρέος. «Το δημοψήφισμα είναι η μόνη δυνατή απάντηση, προκειμένου να διασωθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού Έθνους και της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας», αναφέρει η δήλωση του κ. Βούτσινιτς, στην οποία τονίζεται:
«Με ενθουσιασμό και μια αίσθηση υπερηφάνειας, συμπαραστεκόμαστε στον πατριωτικό αγώνα του ελληνικού λαού, που με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα απέναντι στη διεθνή τραπεζική μαφία, που προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο των κυρίαρχων κρατών και εθνών και να τοποθετήσει δικές της κυβερνήσεις διεφθαρμένων μαριονέτων» .
Ο κ. Βούτσινιτς υπενθύμισε στην δήλωση του ότι πριν από πέντε χρόνια το ελληνικό χρέος ήταν 248 δισεκατομμύρια ευρώ , και ότι στη συνέχεια οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις με προδοτικές αποφάσεις φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού τα χρέη των μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών στην Ελλάδα.
« Λόγω αυτής της απόφασης και του λεγόμενου πακέτου βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την ΕΕ σήμερα οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν 500 δις ευρώ που τους φόρτωσαν οι διεφθαρμένοι προηγούμενοι κυβερνήτες και η διεθνής τραπεζική μαφίας», είπε οκ. Βούτσινιτς, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις από τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού.
Το Κόμμα των Εργατών και το Δημοκρατικό Μέτωπο (DF), τονίζεται όταν σχηματίσουν την πρώτη δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, δεν θα αναγνωρίσουν τα χρέη που δημιουργεί το διεφθαρμένο καθεστώς Τζουκάνοβιτς.
«Ας τους αφήσουμε να τα εισπράξουν από τους κλέφτες του καθεστώτος και τους μεγιστάνες και την τραπεζική μαφία», τόνισε ο κ. Βούτσινιτς που κάλεσε τους πολίτες να δυναμώσουν τον αγώνα που θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης και τη δημιουργία συνθηκών για την ειρηνική δημοκρατική απαλλαγή από το διεφθαρμένο σύστημα του Μαυροβούνιου», κατέληξε ο κ. Βούτσινιτς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"δεν θα αναγνωρίσουν τα χρέη που δημιουργεί το διεφθαρμένο καθεστώς Τζουκάνοβιτς".

Τζουκάνοβιτς;
Για να αναλυθει το ονομα "Τζου κάνοβιτς"


Πατρικιος