19/6/15

Προεκλογικός ο αγών στην Αλβανία, αλλά όχι και ο ανθελληνισμός

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ. Έντι Ράμα χρησιμοποίησε τις σχέσεις με την Ελλάδα ως θέμα στην προεκλογική εκστρατεία του στη Βόρεια Ηπείρο, όπου άλλωστε υποστηρίζει τους υποψηφίους των Τσάμηδων κατά της Ελληνικής μειονότητας.
Στις 15 Ιουνίου, μίλησε στο Αργυρόκαστρο, όπου χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» τη συμφωνία οριοθέτησης που υπέγραψε με την ελληνική κυβέρνηση ,το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Μπερίσα. Η ουσία βρισκόταν στο ότι οι «αντίπαλοι» του δεν υπερασπίστηκαν τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα όπως κάνει τώρα αυτός.
Ο κ. Ράμα αφού δήλωσε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία είναι τεταμένες όσο ποτέ τα προηγούμενα 15 χρόνια και τόνισε , πως δεν περιμένει οι διμερής σχέσεις να γίνουν ποτέ εξαίρετες αλλά παρόλα αυτά ότι εκείνος θέλει , «εξαιρετικές σχέσεις με την Ελλάδα», μίλησε για, «ένα πρόβλημα», το οποίο ούτε μπορεί να το κρύψει ούτε να το αποφύγει , και είναι το θέμα των θαλάσσιων συνόρων. «Για εμάς», είπε, «διακυβεύονται ύψιστα εθνικά συμφέροντα», και πρόσθεσε:
«Έχουμε θέσει αυτό το πρόβλημα και θα συνεχίσουμε να το θέτουμε. Δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να απειλήσουμε την κυριαρχία ή τα συμφέροντα των νοτίων γειτόνων μας, αλλά επίσης δεν επιτρέπουμε να απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα συμφέροντά μας».
Ο κ. Ράμα, αντέγραψε προφανώς στα αλβανικά δεδομένα τη ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου, προς την Τουρκία, ότι, «δεν διεκδικούμε …αλλά δεν και παραχωρούμε», και είπε στους ακροατές του ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, αλλιώς θα πρέπει να υποβληθεί σε διεθνή διαιτησία, υιοθετώντας το μότο της κυρίας Μέρκελ , «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος». «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, και να βρούμε μια λύση», είπε υπογραμμίζοντας ότι , «υπάρχουν μια σειρά από σενάρια, βάσει των οποίων μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα» , και τόνισε :«Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε υπομονή στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και θα το κάνουμε, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνονται οι γείτονές μας γι 'αυτό».
Την επομένη ο κ. Ράμα μίλησε στη Χειμμάρα, προς υποστήριξη του Γκιέργιι Γκόρο (Gjergji Goro), ο οποίος αντιμετωπίζει τον υποψήφιο της ελληνικής μειονότητας Διονύση Μπελέρη.
Οι τοποθετήσεις του κ. Ράμα στην Χειμμάρα, όπου υφίσταται έντονος ανθελληνισμός λόγω του αναμενόμενου οριακού αποτελέσματος, ήσαν πολύ πιο «ακραίες».
Μιλώντας στο τοπικό Κανάλι είπε ότι, «αν η Ελλάδα αρχίσει πρόγραμμα έρευνας υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, αυτό θα αποτελούσε κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας», και εάν η ελληνική πλευρά το τολμήσει τότε, « η Αλβανία θα υποβάλει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο». Ο κ. Ράμα, παρά τις προκλητικές προεκλογικές «κορώνες» άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να κινηθεί προς την επίλυση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, με τα μέσα που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο», αλλά ζήτησε τη μεσολάβηση «ενός τρίτου παράγοντα». «Από την αρχή ήμασταν πρόθυμοι να δεχτούμε τη διαμεσολάβηση ενός ανιδιοτελούς τρίτου παράγοντα », τόνισε. Στην ομιλία του στην πλατεία της Χειμμάρας, ζήτσε την κατάργηση του «Εμπολέμου» που το χαρακτήρισε ως «πλήρη ανοησία» και κάλεσε τους οπαδούς του «να πέσουν μαχόμενοι» για τη «Νίκη» του Κόμματος και του Γκόρο. (Βέβαια ο κ.Γκόρο που κάποτε είχε αλλάξει το όνομα του σε Γιώργος και ως τέτοιος, ήταν Διευθυντής της ALPHA BANK στο υποκατάστημα της Χειμάρρας, εξελέγη οριακά το 2013 λόγω της μεγάλης αποχής ,καθώς το ποσοστό τηε συμμετοχής τότε είχε αγγίξει μόλις το 32%).
Ο Αλβανός πρωθυπουργός από την πλατεία της Χειμάρρας, ειρωνευόμενος την ελληνική μειονότητα και την «ευρωπαϊκή Ελλάδα», είπε, στους αλαλάζοντες οπαδούς του: «Περιμένουμε από την κυβέρνηση της Αθήνας να λύσει τα ζωτικής σημασίας πρόβληματα που έχει με τους πιστωτές της και στη συνέχεια θα δούμε πώς μπορέσουμε να βρούμε λύσεις».
Ωστόσο οι αναφορές του κ.Ράμα στην Ελλάδα από το Αργυρόκαστρο και τη Χειμμάρα ήταν πολύ «συγκρατημένες» σχέση με την ομιλία του στην Κονίσπολη, που γειτνιάζει με τη Θεσπρωτία, όπου ο κ. Ράμα πήγε για να υποστηρίξει τον Τσάμη υποψήφιο κατά του Αναστάση Γκούντα, από την Ομόνοια.
Από την Κονίσπολη , για μια ακόμη φορά ανέβασε τους τόνους σε βάρος της Ελλάδος και όξυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα.
Οι δηλώσεις του λειτούργησαν ως «νεύμα» προς «ακραία στοιχεία» της Χειμμάρας, που εισέβαλαν στο εκλογικό κέντρο του Μπελέρη (που το ίδιο βράδυ μιλούσε σε ετεροδημότες στην Αθήνα).
Την επίθεση καταδίκασε το ΚΕΑΔ, αλλά δεν υπήρξε άλλη αντίδραση.
Από Κονίσπολη ο κ. Ράμα πήγε στο Λούκοβο, όπου έφθασε στο σημείο να … καταραστεί τους πολιτικούς του αντιπάλους. Καλώντας τους πολίτες του Νότου , «να ψηφίσουν μαζικά για την αριστερά», άρχισε να ρίχνει από μικροφώνου «κατάρες» εναντίον εκείνων που κυβέρνησαν οκτώ χρόνια. Είπε μάλιστα και την Αλβανική (ή σερβική Κατάρα), «είθε ο σπόρος τους να μη φυτρώνει ποτέ (στην Αλβανία)». ( Η αυθεντική πηγή είναι η κατάρα του Δεσπότη Λάζαρ στο Κόσσοβο κατά όσων δεν πήγαν να πολεμήσουν «Όποιος είναι Σέρβος και από σέρβικη γενιά /Και εχει σέρβικο αίμα και κληρονομιά/ Και δεν έρθει μαζί μας στη μάχη Κόσσοβο /Να μην αποκτήσει ποτέ του παιδιά /Ούτε αρσενικά ούτε θηλυκά/ Ότι πιάνει να γίνεται στάχτη/Τα αμπέλια του να ξεραθούν και η γη να μη του δίνει στάρι./Να σαπίσει ζωντανός/ και να είναι καταραμένος στους αιώνες των αιώνων»).
Ο αρχηγός των Δημοκρατικών, απάντησε στον Ράμα από την Κορυτσά, λέγοντας: «Εύχομαι σε όσους χλαπακιάζουν το ψωμί της διαφθοράς να τους κάτσει στο λαιμό και να σκάσουν».
Σε ότι αφορά τους έλληνες υποψηφίους στην Χειμμάρα και την Κονίσπολη η τύχη τους θα κριθεί από τη συμμετοχή της μειονότητας στις κάλπες. Μεγαλύτερη δείχνει να είναι η κινητικότητα για το Δήμο Χειμμάρας.
Στους άλλους δυο μειονοτικούς Δήμους Φοινίκης, και Δερόπολης-Πωγωνίου, η εκλογή είναι μεταξύ ελλήνων υποψηφίων. Η σημασία των τοπικών εκλογών είναι μεγάλη, διότι έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής τους.
Σε αυτό το κλίμα παρενέβη η πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία, Ρομάνα Βλαχούτιν (από την Κροατία) η οποία δέχθηκε μαθητές στη Σκόδρα για να κάνει «έκκληση» στους Αλβανούς να ψηφίσουν ελεύθερα την Κυριακή και να μην πουλάνε την ψήφο τους. «Οι άνθρωποι δεν είναι αγαθά και η θέλησή τους δεν μπορεί να αγοραστεί για μερικές χιλιάδες Λεκ» είπε η μετεκπαιδευμένη στη RAND CORPORATION δημοσιογράφος που έγινε διπλωμάτης. Η κ. Ρομάνα μίλησε επίσης στα παιδιά και κατά και της «Οικογενειακής ψήφου» , «γιατί είμαστε όλοι άτομα με τα δικά μας δικαιώματα».

ΥΓ.Σήμερα 19 Ιουνίου, ξεκινάει η μετάβαση των ψηφοφόρων στα χωριά τους για τις τοπικές εκλογές στην Χειμμάρα. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19/6 στις 8μμ και το Σάββατο 20/6 στις 6μμ από το Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασιλέως Κων/νου). Τα δρομολόγια της επιστροφής έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 21/6 στις 5μμ και Δευτέρα 22/6 στις 8πμ. Για κρατήσεις και πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2103305222 (Αθήνα) / 6976689577 (Cosmote What's Up) / 0035539322264 (Χειμμάρα)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες μετά την επιβεβαίωση πληροφορίας που θέλει μέλη του αποκαλούμενού στρατού Τσαμουριάς (UCC/Ushtria Clirimtare e Camerise) να έχουν δραστηριοποιηθεί στην χώρα μας.

Πρόκειται για τέσσερις ομάδες 150 ατόμων η καθεμία, που στρατολογεί νέα μέλη μεταξύ των αλβανών λαθρομεταναστών, πλησιάζοντάς τους στα καφενεία που διατηρούν συμπατριώτες τους κυρίως στην περιοχή της Αχαρνών ή μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Στελέχη του UCC έχουν εντοπιστεί και στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές αρχές, έχουν δημιουργήσει κρύπτες οπλισμού.

Τρεις φορές στο παρελθόν έχουν ανακαλυφθεί τέτοιες κρύπτες, με σημαντικό υλικό, το οποίο ήταν συσκευασμένο και κρυμμένο στα Ιωάννινα, την Καστοριά και το πιο ανησυχητικό, στον Κολωνό.

Ειδικότερα, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε μονοκατοικία, βρέθηκαν 15 τυφέκια τύπου ΑΚ-74, καλάσνικοφ, κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 30.845 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και πέντε συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Από έρευνα που έγινε σε άλλο σπίτι στην πλατεία Αττικής, εντοπίσθηκαν τυφέκια τύπου Μάνλιχ και πολλά υπο-πολυβόλα που εκτιμάται ότι προέρχονται από την Βοσνία.

Στην έκθεση που συνέταξαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αναγράφονται τουλάχιστον 500 πρόσωπα αλβανικής υπηκοότητας, τα οποία παρακολουθούνται καθώς φαίνεται ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα μέλη του δικτύου λαμβάνουν τακτικά εμβάσματα από αλβανούς που ζουν στην Ελβετία, ενώ διαθέτουν πλήθος καρτοκινητών.

Μάλιστα, αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε σχετικά ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, που θεώρησε την έκθεση «τραβηγμένη και κινδυνολογική», παρά το πλήθος των στοιχείων που του παρουσίασαν οι συντάκτες της.

Οι τελευταίοι δεν απέκλεισαν κατά την επαφή που είχαν με τον Δένδια και την πιθανότητα προβοκάτσιας από ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης, με απώτερο στόχο να προ-κληθεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την «διωκόμενη από τους Έλληνες αλβανική μειονότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαία η προκλητική δήλωση του προέδρου του κόμματος των Τσάμηδων PDIU Σπε-τίμ Ιντρίζ ότι «σύντομα θα έχουμε και Τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδας».

Ήδη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αντιπροσωπεία αλβανικών οργανώσεων έχει επισκεφτεί την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλοπούλου και έχει θέσει θέμα επαναχορήγησης της Ελληνικής υπηκοότητας στους Τσάμηδες, που την απώλεσαν φεύγοντας από την χώρα μας, κυνηγημένοι από τις δυνάμεις του Ζέρβα, για τις σφαγές που έκαναν σε βάρος των Ελλήνων της Ηπείρου.

Οι Τσάμηδες υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί η υπηκοότητα και στους απογόνους τους.

Συνολικά, αν γίνει δεκτό το αίτημά τους, 300.000 ανθέλληνες θα ελληνοποιηθούν και θα γίνει πραγματικότητα η δήλωση – πρόβλεψη του Ιντρίζ.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokleistiko-ths-efhmeridas-empros-sthn-athhna-o-ucc#ixzz3dTp8z83r

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΕΣ



Ελαφρύνσεις-επιβραβευση για όσους απατεωνες εργοδοτες απασχολούν λαθρομετανάστες...

Μέσα στα πλαίσια του νομοσχεδίου της κυρα Τασίας για την παραλλαγή του κώδικα ελληνικής ιθαγενείας, υπάρχουν και διατάξεις πολύ ενδιαφέρουσες, οι οποίες δείχνουν και τις προθέσεις της κυβερνήσεως.


Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα για όποιον απασχολούσε παράνομα λαθρομετανάστη το πρόστιμο ήταν από 1.500 έως 3.000 ευρώ.


Σύμφωνα με άρθρο του νομοσχεδίου αυτό μειώνεται στα 150 ευρώ.

Παράλληλα, το τέλος που καταβάλει ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ εργοδότης για κάθε εποχικό εργαζόμενο, οι οποίοι ειναι επίσης παρανομοι αλλοδαποί, από 150 ευρώ μειώνεται στα 50!


521news

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...