12/5/15

H δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί την Παρασκευή

Πριν την λήξη της σημερινής συνεδρίασης κατατεθήκαν αιτήματα για άρση των περιοριστικών όρων που επέβαλαν σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής οι ανακρίτριες και ο «Παναθηναικάκιας».
Ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε δια του συνηγόρου του να αρθεί ο κατ' οίκων περιορισμός του στην Καλαμάτα, προκειμένου να εργαστεί ως οδοντίατρος διότι δεν είναι πλέον βουλευτής.
Ο κ. Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την άρση της απαγόρευσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής διότι έτσι εμποδίζεται να ασκήσει τα καθήκοντά του ως βουλευτής. Με την ίδια αιτιολογία ζήτησε την άρση του κατ' οίκον περιορισμού της η κ.Ελένη Ζαρούλια ενώ ο κ. Αντώνης Γρέγος, ζήτησε να αρθεί τόσο ο όρος της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα όσο και της μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις του κόμματος.
Ο συνήγορος του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε από το δικαστήριο να αρθεί ο κατ' οίκον περιορισμός επεβλήθη παρανόμως στον πελάτη του καθώς ήδη είχε εκτίσει το 18μηνο προφυλάκισης, πλην πέντε ημερών. Στα αιτήματα των κατηγορουμένων επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε άλλη συνεδρίαση η εισαγγελέας της έδρας.
Παράλληλα η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε, με 190 ψήφους, σε σύνολο 225 ψηφισάντων την άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, με βάση δικογραφία, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα με αίτημα να αποφασίσει η Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για παραβίαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα μετά από ομιλία του βουλευτή στον Ασπρόπυργο, κατά την οποία φέρεται να προτρέπει σε πράξεις μίσους.
Προηγουμένως, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.
Στην εν λόγω ομιλία στον Ασπρόπυργο δεν υπάρχει καμία προτροπή σε βία και είναι ακόμα μία χαρακτηριστική δίωξη για πολιτικούς λόγους, είπε ο κ. Κασιδιάρης και τόνισε, «σε αυτήν την χώρα, όπου έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, όποιος λέει την αλήθεια, διώκεται»!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,
Θεωρώ τη δίκη αυτή πολιτική, καθώς το νομικό υπόβαθρο της δίωξης είναι σαθρό, Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή θα αθωωθεί πανηγυρικά και τα ποσοστά της θα εκτοξευθούν στα ύψη.

Οφείλω όμως να πω ότι στις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής παρατηρώ ότι υπάρχουν 5 ελλείψεις πολύ σημαντικές:

1) Ύπάρχει αναφορά για εθνικοποίηση των τραπεζών, εννοώντας τις ιδιωτικές, δεν υπάρχει όμως καμμία αναφορά συγκεκριμένα για εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, που είναι κοινό μυστικό ότι ελέγχεται από τους Ρότσιλντ...

2) Δεν υπάρχει καμμία αναφορά για την φορολόγηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, που μέχρι σήμερα ως ΝΠΔΔ εξαιρείται και δεν φορολογείται!

3) Δεν υπάρχει καμμία αναφορά για επαναφορά του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες...

4) Δεν υπάρχει καμμιά αναφορά για το ασυμβίβαστο μεταξύ κρατικού λειτουργού και μασόνου. Είναι αξιοπερίεργο ένα κόμμα που ζητάει από τους υποψηφίους του να υπογράψουν δήλωση ότι δεν είναι μασόνοι, να μην περιλαμβάνει αυτό το σοβαρό ζήτημα στις επίσημες θέσεις του για το κράτος και τη δημόσια διοίκηση...

5) Δεν υπάρχει καμμιά αναφορά στους αεροψεκασμούς με σωματίδια αλουμινίου και βαρίου που συνεχίζονται κανονικά, όποια κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία... Αυτό δεν είναι σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας;

Νομίζω ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να διευκρινήσει τις θέσεις της στα παραπάνω θέματα, γιατί όσοι έχουμε καεί στο χυλό (ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ), φυσάμε και τη γιαούρτη... Δεν πρόκειται να δώσουμε ξανά λευκή επιταγή σε κανέναν!

Ανωνυμος είπε...

Σπύρο, το προηγούμενο σχόλιο ειναι συμαντικο . αυτα ειναι σημεια ουσιας. Πρέπει να αναρτήθη στην ιστοσελίδα σου.

ΣΠ

Ανώνυμος είπε...

Κυριεs και κυριοι αλλο ΑΝΤΡΑΣ και αλλο μαραμενη γλαστρα η καυμενη η κατερινα εβγαλε κατι εξανθηματα απο τουs κινεζικουs ΔΟΝΗΤΕΣ....Εκτοs και εαν προκειτε απο το ξεκω..λιασμα που τηs κανανε ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑΙΔΗ...

Unknown είπε...

τι να πρωτοκανουν, τους εμπλεξαν σε αυτόν τον δικαστικο αγωνα με τεραστια οικονομικα εξοδα εχουν 100 ανθρώπους στη φυλακη που εχουν εκτισει 18μηνο κ τους επεβαλαν αλλους 12 μηνες, δηλαδη 30μηνο.που εχει ξαναγινει αυτό κ ποτε;
πιστευω προσωπικα ότι αυτος ηταν ο στοχος, να τους τραβαει στα δικαστηρια για 2 η 3 χρονια με σκοπο να μην μπορουν να μιλουν ελευθερα κ να ξεχαστουν ως κομμα.
κατηγγειλε σημερα ο κασιδιαρης οτι του εστειλαν το φρουραρχο στο γραφειο του και του ειπε ότι απαγορευεται να μιλαει γιατι δεν είναι η δουλεια του κ είναι υπόδικος. αυτό ακριβως θελουν.
Ειδωμεν.
Νικος πειραιας

Ανώνυμος είπε...

Οι πρόσφατες εκλογές στην Βρετανία είχαν και μια άλλη παράμετρο, η οποία πέρασε απαρατήρητη από το σύνολο σχεδόν του εγχώριου δημοσιογραφικού κόσμου.

Διαβάζουμε, χαρακτηριστικά, σε συστημική φυλλάδα: «Αν σας ρωτούσαν ποτέ, γίνεται ένα κόμμα με 12,6% των ψήφων να παίρνει έναν όλον κι όλον βουλευτή αλλά ένα κόμμα με το ένα τρίτο των ψήφων (4,8% για την ακρίβεια) να παίρνει… 56 (!!!) βουλευτές, είμαστε βέβαιοι ότι θα απαντούσατε πως κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατον.

Κάνετε λάθος. Ακριβώς αυτό έγινε στις βρετανικές εκλογές της Πέμπτης! Το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ πήρε 12,6% των ψήφων και εξέλεξε 1 βουλευτή. Το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας πήρε μόνο 4,8% αλλά εξέλεξε 56 βουλευτές, γιατί όλη η δύναμή του είναι συγκεντρωμένη στη Σκοτία όπου πήρε το 50% των ψήφων! Ήρθε πρώτο και στις 56 εκλογικές περιφέρειες της Σκοτίας και δεν επέτρεψε σε κανένα άλλο κόμμα, ούτε στους Συντηρητικούς ούτε στους Εργατικούς, να εκλέξουν έστω και 1 βουλευτή! Οι Σκοτσέζοι εθνικιστές είχαν 6 έδρες στις προηγούμενες εκλογές και σε αυτές τις έκαναν… 56!».

Το ληστρικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υπάρχει στην Βρετανία, αλλοιώνει σε αφάνταστο βαθμό την λαϊκή ετυμηγορία, δίνοντας μια εντελώς πλασματική εικόνα για την πραγματική δυναμική των κομμάτων. Ανεξαρτήτως της γνώμης που μπορεί να έχει ο καθένας για το UKIP, είναι σίγουρο ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη διαστρέβλωση της λαϊκής θέλησης. Το τρίτο κόμμα (σας θυμίζει κάτι αυτό;) της χώρας αυτής έχει μόλις έναν (!) βουλευτή, λόγω ενός απαράδεκτου εκλογικού νόμου που εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας και άμεσης αναλογικής εκπροσώπησης. Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Την δεκαετία του 1980 και του 1990 τα ίδια περίπου συνέβαιναν και στην Γαλλία, όταν προκειμένου να φιμωθεί η φωνή και η εκπροσώπηση του Εθνικού Μετώπου και του Ζαν Μαρί Λεπέν έβγαιναν παρόμοιοι εκλογικοί νόμοι για να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κοινοβουλευτική παρουσία του.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τέτοια καλπονοθευτικά συστήματα, αλλά έχουν εφεύρει πιο άμεσες και αποτελεσματικές μεθόδους διαστρέβλωσης της λαϊκής βούλησης. Την άμεση, δηλαδή, ποινικοποίηση της Έντιμης και Νόμιμης Πολιτικής Δράσης ενός συγκεκριμένου κόμματος, επειδή η δική του εκλογική ενδυνάμωση εγκυμονεί κινδύνους για τα διεφθαρμένα κόμματα του «συνταγματικού τόξου».

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sumperasmata-apo-to-kalponotheutiko-eklogiko-susthma-ths-bretanias#ixzz3Zz0uOKwb

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΜΠΤΗ 07/05/2015 ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΕ 70.000 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΕΞΕΙΧΘΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ΄΄ΠΙΠΑΣ΄΄ Η ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΠΑ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ΄΄ANGOREA΄΄ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ Η ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ Η ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ Η ΤΣΑΜΠΙΕΡΗ Η ΓΙΟΥΤΣΟΥ Η ΚΑΛΟΥΔΗ Η ΦΛΩΡΑΤΟΥ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΩΝ!!!!!

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...