28/5/15

Δηλώσεις ζητάει ο Τσακνής

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Καιρός είναι να αρχίσουν τώρα να αξιολογούν τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αφού η καινούργια διοίκηση δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα και έκανε την πρώτη γκέλα σε βάρος των εργαζομένων.
Ήδη παραβιάζοντας προκλητικά το νόμο 4324/29.4.2015 απαιτεί από τους εργαζόμενους να υποβάλουν δηλώσεις, παρόλο που γνωρίζουν ότι αυτό δεν το προβλέπει ο νόμος. Σε σχετική ανακοίνωση που έχει ανεβεί στο site της ΝΕΡΙΤ αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Συνεδρίασε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. και αμέσως μετά ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι από αύριο τρέχει η 20μερη προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ΕΡΤ. Ακόμη αύριο θα τοποθετηθούν οι προσωρινοί γενικοί διευθυντές προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες της επιχείρησης…»
Σε VIDEO που συνοδεύει την ανακοίνωση ακούγεται ο πρόεδρος ης ΕΡΤ Δ. Τσακνής να…διευκολύνει τους εργαζόμενους να στείλουν την δήλωση τους μέσω διαδικτύου ή με συστημένη επιστολή , λες και με αυτό αλλάζει η βάναυση προσβολή που υφίστανται οι συνάδελφοι.
Εντύπωση προκαλεί και η στάση των εκπροσώπων των εργαζομένων, που με ανακοίνωση τους παροτρύνουν τους συναδέλφους να μπουν μέσα, χωρίς όμως να λένε κουβέντα για τις δηλώσεις.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων –Ανοιχτή ΕΡΤ με επιστολή που υπογράφουν η Μαρία Γκίκα και ο Δημ. Τσαλαπάτης ζητούν την άμεση παρέμβαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ .
Στην επιστολή επισημαίνεται ειδικότερα ότι:
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της ΕΡΤ και ειδικότερα η αυθαίρετη απόφαση του ΔΣ της εταιρίας να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να κάνουν δήλωση, εκτός του ότι θυμίζει άλλες εποχές , αποτελεί προκλητική παραβίαση του νόμου για την επαναλειτουργία του φορέα.
1.Με το άρθρο 16α του Ν 4324/29-4-2015 αναβιώνουν οι συμβάσεις όσων εργάζονταν στις 11- 6-2013, χωρίς να προβλέπεται απολύτως καμία διαδικασία η υποβολή δήλωσης.
2.Εξαιρούνται μόνο «Όσοι γνωστοποιήσουν με έγγραφη δήλωση στο ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, ο τι δεν επιθυμούν την αναβίωση της εργασίας τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών από τη συγκρότηση του πρώτου ΔΣ της εταιρίας ή όσοι δεν εμφανισθούν προς ανάληψη των καθηκόντων τους μέσα στη προθεσμία αυτή».
  Παρόλα αυτά με προφορική δήλωση του νέου Προέδρου του ΔΣ Κ. Δ. Τσακνή καλούνται οι συνάδελφοι να προσέλθουν να κάνουν δήλωση ότι δέχονται να εργασθούν, γεγονός πρωτάκουστο , μειωτικό που προσβάλλει την προσωπικότητα των εργαζομένων με ότι άλλο ενδεχομένως να συνεπάγεται για την εργασιακή τους σχέση και τα δικαιώματα τους, αφού η πλήρης ικανοποίηση τους εκκρεμεί.
Προκειμένου να τηρηθεί το γράμμα και το πνεύμα του νόμου και να συζητηθούν και όλα τα εκκρεμή ανοιχτά θέματα για την ΕΡΤ θεωρούμε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με τη συμμετοχή και των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων, όπως και των δύο μελών του απερχόμενου ΔΣ, που δεν είναι υποψήφιοι επειδή αναλαμβάνουν καθήκοντα στην εταιρία.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων-Ανοιχτή ΕΡΤ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο Τσακνής??? Ενας ατάλαντος περιθωριακός τραγουδιστής της μεταπολίτευσης!

Υπάρχει μέλλον??

Ανώνυμος είπε...

Συνεδριάζουν οι κομματικές επιτροπες του Σύριζα για το ποια στελέχη θα αναλάβουν διοικητές στις ΔΕ.ΚΟ!!!

Ε, αυτό που ήρθε δεν λέγεται ελπίδα, αλλά κόλαση.

Η ανεργία καλπάζει, η αγορά στέρεψε από ρευστότητα και οι Συριζαίοι κάνουν όνειρα...όνειρα τρελά...Οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας....για καθεστώς κεντρικής Αμερικης Γουατεμάλα και έτσι

Καλή δυναμη σε όλους μας! Θεωρώ οτι λίγοι θα αντέξουν, οι ώρες που θα περασουμε θα ειναι και οι πιο σκληρές.

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...