19/5/15

Ώδινεν όρος…..

Η «πολιτική» στην δήθεν ευρω-δημοκρατία ακολουθεί τους λογιστές.

Η Δωροθέα, η σιδηρά Καγκελάριος, θέλει «επιτάχυνση» των συνομιλιών, προκειμένου να «απελευθερωθεί» περαιτέρω ρευστότητα για την Ελλάδα, αλλά όλα εξαρτώνται όχι από την βούληση των «ηγετών» αλλά από την «αρμόδια ομάδα» , το Brussels Group. «Όλοι έχουμε την ίδια θέση, ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη». είπε και ο Φρανσουάς. Αλλά κανείς δεν τους ακούει.
Το «Brussels Group παίρνει γραμμή και οδηγίες από αλλού. Και ο πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζαν-Κλοντ θεωρεί ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλούς τομείς και ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία», όπως είπε ο εκπρόσωπος του. «Κάποια» πρόοδο διαπιστώνει και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε ωστόσο ότι το ΔΝΤ «πρέπει να λάβει επίσης υπ’ όψιν του τις απόψεις της «ευρύτερης διεθνούς κοινότητας».
Οπότε το ερώτημα παραμένει ποιος είναι η «ευρύτερη διεθνής κοινότητα», την οποία παρακαλάνε ο Αλέξης, η Δωροθέα, ο Φρανσουάς, ο Ζαν-Κλοντ και η Κριστίν και ο οποίος δίνει γραμμή στην μόνη «αρμόδια ομάδα» , το Brussels Group.
Σε ποιά συνθήκη επομένως είναι γραμμένη η ευρύτερη διεθνής κοινότητα».
Κατά τα λοιπά, η αριστερά δεν απάντησε στα ερωτήματα, «πως χρωστάμε», «γιατί πληρώσαμε τα χαμένα των τραπεζιτών», «που πήγαν τα αποθεματικά των τραπεζών», «γιατί δανειστήκαμε με υψηλά επιτόκια από την ευρύτερη διεθνή κοινότητα», και σε ποιά συνθήκη της ΕΕ αναφέρεται η εκμετάλλευση του φτωχότερου.
Η αριστερά, όχι για πρώτη φορά, συμφώνησε τη νύφη να την πληρώσουν οι πολλοί και οι φτωχότεροι. Αυτή είναι η μόνη ουσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...