29/5/15

Υπογραφές μόνο με επιφύλαξη

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (ΚΕΔ)

Συνδικαλιστές διευθυντές της νέας ΕΡΤ και κομματικά στελέχη της αριστερής διακυβέρνησης, τσουβάλιαζαν από το πρωί όπως- όπως εργαζόμενους στο ραδιομέγαρο και τους βάζουν να υπογράφουν δηλώσεις μετανοίας.
Στην ουσία με το κείμενο που τους μοίρασαν, τους υποχρεώνουν, να προσκυνήσουν το νόμο με τον οποίο στήθηκε η παράγκα του Καψή και να υποκύψουν εκ των προτέρων, σε όσα θα περιλαμβάνουν στο εξής οι αποφάσεις του ΔΣ της εταιρίας.
Με άλλα λόγια πάνε να κόψουν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα που οφείλονται στους δημοσιογράφους, οι όροι προηγούμενων ΣΣΕ ( ωράριο εργασίας για εσωτερικούς συντάκτες, εκτός έδρας, Σαββατοκύριακα κλπ) και δεν θεωρείται προϋπηρεσία με ασφάλιση οι 24 μήνες του Μαύρου, για όσους ήταν απέναντι.
Το δισέλιδο που έχει τον φαινομενικά αθώο τίτλο «ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ» αποτελεί στην ουσία σύμβαση προσχώρησης, που συνιστά καταχρηστική εργοδοτική ενέργεια. Τ
ην υπηρετούν από χθες με πάθος, όπως και τις περικοπές η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ από το γραφείο της, δυστυχώς και ο Α΄ Αντιπρόεδρος που ήταν επί της υποδοχής μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων .
Δικηγόρο καμικάζι με μηχανάκι έσπευσε να στείλει στις 2 το μεσημέρι στο ραδιομέγαρο η Αντωνιάδου για να μην γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ που είχε ζητήσει η ΚΕΔ, αφού ο συγκεκριμένος έπρεπε να μείνει στη συνεδρίαση.
Μια χαρά όμως έπαιξε το ρόλο του στο κλίμα πανικού που προκλήθηκε.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ κάτω από την πίεση των γεγονότων και την ζοχάδα του κόσμου που βράζει, με το χουνέρι που του στήσανε, υποσχέθηκε να βγει την άλλη εβδομάδα εγκύκλιος για τα οικονομικά.
Άλλωστε και όσοι υποχρεώθηκαν να υπογράψουν δεν το βάζουν κάτω.
Η σφαλιάρα στους εμπνευστές της «επιστροφής στην ΕΡΤ άνευ όρων» είναι ότι πάνω από τους μισούς συναδέλφους υπέγραψαν αλλά « με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος» τους.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων επαναφέρει την πρόταση της για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καθώς και της ΠΟΕΣΥ και θέτει ζήτημα κλονισμού εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο νομικό σύμβουλο, που τον πληρώνει ο κλάδος αλλά ταυτίζεται με την πλειοψηφία του ΔΣ.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων-Ανοιχτή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: