28/5/15

Βαλκανικές ειδήσεις

Ο Ζάεφ βλέπει νέες εκλογές στα Σκόπια με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μιλώντας στους «ολίγους κατασκηνωτές» της «Αλλαγής» τους υποσχέθηκε ότι η κρίση με τη βοήθεια της διεθνούς μεσολάβησης. θα τελειώσει σύντομα γιατί υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ «δεν θα επιτρέψουν παράταση της κρίσης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. «Είναι πάρα πολύ νωρίς να πούμε εάν θα υπάρξουν νέες εκλογές , αλλά αν πάμε σε νέες εκλογές κάποιος θα πρέπει να μας εγγυηθεί ότι οι νεες εκλογές θα είναι δίκαιες και δημοκρατικές, και ότι αυτός ο κάποιος δεν είναι ο Γκρουέφσκι. Χρειαζόμαστε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση για αυτό». Επομένως το ζήτημα της διαπραγμάτευσης είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, ο χρόνος των νέων εκλογών το φθινόπωρο, η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και η διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης που δεν μπορεί να είναι ενός χρόνου, όπως ζητούσε ο Ζάεφ.

-Η Πολίτικα στο Βελιγράδι έγραψε ότι η απόφαση του Εφετείου της Χάγης ελήφθη Κατά πλειοψηφία με ψήφους 3 έναντι 2 και ότι η γνώμη της μειοψηφίας είναι ότι η επιστροφή τώρα του Σέσελι στη Χάγη θα βλάψει τα δικαιώματα του.

-Ο Τζουκάνοβιτς είπε σήμερα ότι οι αντίπαλοι της ανεξαρτησίας στο δμοψήφισμα του 2006 ως προβοκάτσια σχεδίαζαν τη δολοφονία του μητροπολίτη Αμφιλόχιου.

-Η δημοσίευση των προκαταρτικών αποτελεσμάτων της απογραφής που έγινε με ευθύνη της ΕΕ το 2013 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που επρόκειτο να γίνει στις 15 Ιουνίου , αναβλήθηκε γιατί προέκυψαν ζητήματα με την ακολουθούμενη μεθοδολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...