3/5/15

Αναμνήσεις από τους βομβαρδοσμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

Το λεωφορείο της "Ђаковица превоз"
Ότι απέμεινε από την τηλεόραση του Νόβι Σάντ
Στις 3 Μαΐου 1999, πρώτη είδηση στα διεθνή κωλοκάναλα δεν ήταν η συνεχιζόμενη σφαγή στη Σερβία, όπου ειχαν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς τουλάχιστον 1200 άμαχοι, αλλά σε έναν από τους ισχυρότερους σιφώνες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, που έπληξε την Οκλαχόμα σκοτώνοντας 36.
Το ΝΑΤΟ, την 41η μέρα του πολέμου απέδειξε ότι η επίθεση στο Λεωφορείο στη Λούζανα και στο τραίνο στην Κλεισούρα της Γκρντέλιτσα δεν ήταν τυχαίες. Στόχευαν στα θύματα για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό. «Από λάθος», στις 3 Μαΐου πέτυχαν άλλο λεωφορείο κοντά σε γέφυρα, στον ορεινό δρόμο από το Πέτς για το Ρόζαι του Μαυροβουνίου. 20 νεκροί επί τόπου και 43 βαρεία τραυματισμένοι. 
  Στις Βρυξέλες ανακοίνωσαν ότι από την έναρξη των ανθρωπιστικών βομβαρδισμών έγιναν 14000 έξοδοι των συμμαχικών αεροσκαφών.
Την 41η νύχτα του πολέμου μεταξύ της 3ης και 4ης Μαΐου 3 το ΝΑΤΟ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου, και βομβάρδισε δύο φορές την Τηλεόραση του Νόβι Σαντ. Μια για τον Τύπο και μία για την «ελευθερία». ( Η τηλεόραση του Νόβι Σάντ είχε χτυπηθεί και στις 4 Απριλίου).
Στο Βελιγράδι όπου οι εκτός κέντρου παραμέναμε χωρίς ηλεκτρικό και νερό βομβαρδίστηκαν η Ράκοβιτσα και η περιοχή γύρω από Μπαταΐνιτσα.
Ακόμα χτυπήθηκαν, μια γέφυρα στο Ούβατς κοντά στην Πριέπολιε και μια στο Κοκίν Μπροντ. Το ΝΑΤΟ Βομβάρδισε επίσης τα άδεια στρατόπεδα στο Νις και την Πρίστινα, και το Ραντανόβιτσι κοντά Κότορ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

από αυτούς τους βοβμβαρδισμούς καθίσταται σαφές ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε αλλά πολλοί πρέπει να φοβούνται την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ

ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

ΔΗΛΑΔΗ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ...