1/5/15

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (ΚΕΔ)

Έδωσαν συγχωροχάρτι οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ σε αυτόν που έκλεισε την ΕΡΤ


Mελανό σημείο για την δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αποτελεί η επιστροφή Κεδίκογλου στην ΕΣΗΕΑ, από το παράθυρο, που του άνοιξε, η ανίερη συμμαχία στην πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης. Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, μερικές ώρες πριν την ψήφιση του νόμου που επαναφέρει σε λειτουργία την ΕΡΤ μετά από 23 μήνες, κοινοποιήθηκε δικαστική απόφαση που ακυρώνει τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων για την οριστική διαγραφή του.
Η προσφυγή Κεδίκογλου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάσθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, χωρίς όμως να ορισθεί προηγουμένως από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μάρτυρας, για να υπερασπιστεί τις θέσεις της Ένωσης και των εργαζομένων της ΕΡΤ, απέναντι στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΜΑΥΡΟΥ, που πέρασε χειροπέδες στην ενημέρωση.
Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές δεν εξέτασαν μάρτυρες στο ακροατήριο, γεγονός που σημαίνει ότι η πλευρά Κεδίκογλου προσήλθε στο δικαστήριο χωρίς να χρειάζεται μάρτυρα, αφού δεν υπήρχε και από την ΕΣΗΕΑ.
Σημειώνεται ότι με συμφωνία Τρίμη - Αντωνιάδου – Κατσίμη, ανάλογος χειρισμός έγινε και στην περίπτωση εγγραφής στην Ένωση και του πρώην προέδρου της ΕΡΤ Παν Παν.
Η ΚΕΔ επικροτεί την πρωτοβουλία και την ψήφιση του νόμου στη Βουλή αλλά επιμένει να απαιτεί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:
# Η έξοδος της ΕΡΤ από τις ΔΕΚΟ επειδή εναγκαλισμός, όπως φαίνεται διατηρείται. Αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για λειτουργία φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που οφείλει να είναι ανεξάρτητος, πλουραλιστικός ακηδεμόνευτος.
# Η αποκατάσταση με τον τρόπο αυτό και των ΣΣΕ των εργαζομένων. # Η αναδρομική αποκατάσταση, εργασιακά αλλά και ασφαλιστικά , από τις 11 Ιουνίου 2013, όλων των απολυμένων.
# Η πλήρης επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις, το διαδίκτυο, τις εκδόσεις , όλους τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς-την επαναλειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών (ΕΤ 1, ΝΕΤ, ΕΤ 3 και ERT WORLD) προκειμένου: Α. Να λειτουργήσουν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (εθνικοί και περιφερειακοί) όπως λειτουργούσαν την 11η Ιουνίου 2013 και διατηρηθήκαν στο δίκτυο της ΕΡΤ-OPEN από εργαζόμενους και αλληλέγγυους. Β. Να διατηρηθεί και να αναδειχθεί σε ιδιαίτερο πόλο ενημέρωσης και προβολής η ΕΤ3, που μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στις 7-11-2013, αποτέλεσε νησίδα ελευθερίας για τους Εργαζόμενους της ΕΡΤ και του αγώνα τους. Nα διασφαλισθεί και η αυτοτέλεια, επειδή η διοικούσα επιτροπή για ένα χρόνο, ως προσωρινή λύση, δεν αρκεί. Γ. Να υπάρξει άμεσα επανέκδοση του ιστορικού περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».
# Η πλήρης δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων, που για 22 μήνες κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ στην κοινωνία, μέσα από το δίκτυο της ert-open, με την αξιοποίηση της εμπειρίας της αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων με δείκτες ποιότητας, που κάνει πράξη την διαφορά απέναντι σε συστημικά σκουπίδια.
# Την συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, ώστε να διασφαλισθεί ο ζωτικός ρόλος της ΕΡΤ ως ουσιαστικού παράγοντα για την πλουραλιστική επικοινωνία και ενημέρωση, προσβάσιμη από τον καθένα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, μέσω της παροχής συνεκτικών προγραμμάτων, τα οποία απαρτίζονται από πληροφόρηση, εκπαίδευση, πολιτισμό και αναψυχή.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων - Ανοιχτή ΕΡΤ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΕ ΡΟΜΠΑ ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΩ


https://www.youtube.com/watch?v=o_UFDCqsrsk

Ανώνυμος είπε...


ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΧΤΊΣΕΙΣ ΒΊΛΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

Καλλιτέχνες, Παπαγάλοι, Πανελίστες, πρώην αθλητές, και γόνοι .ΟΛΟΙ στα ψηφοδέλτια

  «Επώνυμοι» και «διάσημοι» επιλέγονται από τα κόμματα και διεκδικούν την χρυσοφόρο είσοδό τους στην Ευρωβουλή την ώρα που η Ε.Ε έχει να αντ...