2/5/15

Εν τη παλάμη και ούτω ,«ψηφήσουμε μέτρα»

Το πήρανε χαμπάρι. «Συμφωνίες κυρίων» με τους ευρώ-παίους δεν γίνονται διότι αφενός δεν είναι «Κύριοι» και αφετέρου είναι λωποδύτες. Οπότε άφησαν τις πολλές ευγένειες οι «αριστεροί» και τους είπαν: Αφήστε τις ευρωπουστιές. Εν τη παλάμη και ούτω «ψηφήσουμε μέτρα».
Χαλάρωση της χρηματοδοτικής ασφυξίας από πλευράς του Βάιντμαν και προχωράμε. Και επειδή οι «έξωθεν», τα τσιράκια του Βάιντμαν στο «Brussels group» ομως, επιμένουν και απαιτούν,«μεταρρυθμίσεις» στα εργασιακά , το συνταξιοδοτικό, και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, το Μαξίμου «απέσυρε» από το τραπέζι το νομοσχέδιο - «σκούπα» με τα μέτρα γιατί ζητάει
« έγγραφη δέσμευση για τη χαλάρωση της χρηματοδοτικής ασφυξίας», και μετά θα φέρει προς ψήφιση το όποιο νομοσχέδιο συμφωνηθεί».
Λόγω της επιμονής του Βάιντμαν σε μία συνολική λύση-πακέτο, με τις «μεταρρυθμίσεις» στα εργασιακά , το συνταξιοδοτικό, και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, οι αναλυτές της UBS εκτιμούν στο 50-60% την πιθανότητα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, «αν και τα βήματα της στις ιδιωτικοποιήσεις είναι θετικά».
Οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι το Eurogroup δεν θα ''ξεκλειδώσει'' τη χρηματοδότηση υπό αυτές τις συνθήκες», οπότε αναφέρονται σε ενδεχόμενη χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά με την παράλληλη παραμονή της στην ευρωζώνη. Οι αναλυτές της UBS περιμένουν ταχεία απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και άρνηση του ευρωσυστήματος να τις χρηματοδοτήσει μέσω επέκτασης του ELA, όπως ήδη έχει απειλήσει ο Βάιντμαν.
Τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ της Τετάρτης 6 Μαΐου, όπου η Αθήνα αναμένει «χαλάρωση» και ο Βάιντμαν θα επιχειρήσει να σφίξει τη θηλιά.
Τα κυβερνητικά στελέχη να επιμένουν ότι οι «κόκκινες» γραμμές «είναι απαραβίαστες» και ότι το δημοψήφισμα δεν θα αφορά στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», αλλά το «ρήξη ή συμβιβασμός». Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσων, κ.Ρωμανιάς, είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων συντάξεων από το καλοκαίρι του 2012 και εξής και ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, ενώ ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου αναφορικά με σκανδαλώδεις συμβάσεις της εταιρίας Siemens στον τομέα υγείας, ανέφερε ότι η Συμφωνία εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens του Αύγουστου του 2012, θα επανεξεταστεί όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: