14/5/15

Η σερβική δικαιοσύνη αποκατέστησε μετά από 70 χρόνια τον Ντράζα Μιχαήλοβιτς

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας ακύρωσε σήμερα την απόφαση του στρατοδικείου των κομμουνιστών που καταδίκασε σε θάνατο το 1946 τον ηγέτη των Σέρβων Τσέτνικς, Ντράγκολγιουμπ «Ντράζα» Μιχαΐλοβιτς.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η δίκη δεν ήταν δίκαιη και ότι η απόφαση που ήταν πολλαπλά εσφαλ΄μένη από νιμκής πλευράς υπαγορεύτηκε στους στρατοδίκες για «πολιτικούς και ιδεολογικούς» λόγους.
Η απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου επισημαίνει ακόμα ότι ο Ντράζα Μιχαΐλοβιτς δεν είχε ελεύθερη επικοινωνία με τους δικηγόρους υπεράσπισης , δεν είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, και πολλά από τα στοιχεία που παρουσίασε ο δημόσιος επίτροπος ήταν ψευδή και πλαστά.

3 σχόλια:

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Μονο αυτος ? Ποσοι φαγανε χωμα χωρις ουτε καν να μνημονευτουν οι αγωνες και ο ρολος τους. Αντιθετα να κατηγορηθουν κι απο πανω για να φαινονται ως μονοι μαγκες στην πιατσα οι κουμουνιστες ... Κι ολα αυτα με τις πλατες της Ιντελιτζενς σερβις... Με μια 1η αναγνωση Μπερδεμενο ε ?

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ


ΑΘΕΙΑ ΠΟΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


και επειτα το...μεταπτυχιακο και η κονομα

(ο σημιτης απο τα τελη 90 εφερε 2 εκατομμυρια ξενους και δουλεψε στη νεολαια ωστε να αλλαξει την νεα ελληνικη κοινωνια στις νεες αξιες της δυσης)


Θρησκευόμενοι και Εκκλησία σε υποχώρηση




Σε υποχώρηση είναι το δέσιμο του ελληνικού λαού με την Εκκλησία και τη θρησκεία σε σύγκριση με 10 χρόνια πριν, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα». Θα μπορούσε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει κανείς τα ευρήματα ανησυχητικά για την πορεία της πατρίδας μας, καθώς από το 1821 και μετά Ελληνισμός και Ορθοδοξία ήταν για τη χώρα μας ταυτόσημες, αλληλένδετες έννοιες. Και αυτό καταγράφεται και στο Σύνταγμά μας.

Διακρίνεται, επίσης, μια ηθική υποχώρηση με την αποδοχή -σε ποσοστό που εκπλήσσει- της ομοφυλοφιλίας ως τρόπου ζωής που πρέπει να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν ταμπού για την ελληνική οικογένεια. Το 65,6% λέει «ναι» στην ερώτηση «Η ομοφυλοφιλία είναι ένας τρόπος ζωής που πρέπει να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία;» έναντι του 28,2% που υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αποθαρρύνεται.

Μόλις οι μισοί πιστεύουν στη θρησκεία!
Την τάση απομάκρυνσης από τη θρησκεία επιβεβαιώνει η απάντηση στο ερώτημα «Πόσο σημαντική είναι η θρησκεία στη ζωή σας;», όπου οι απαντήσεις των ερωτηθέντων είναι μισές μισές. Το 49,5% λέει «πολύ ή αρκετά» και το 49,9% «λίγο ή καθόλου»! Και η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι η κατάληξη μιας πορείας ανατροπής που άρχισε να καταγράφεται από το 2001, όταν στο ερώτημα

«Είστε θρησκευόμενος;» το 85,6% (!) δήλωνε «ναι» και τώρα, 14 χρόνια μετά, το ποσοστό των θρησκευόμενων πέφτει στο 51,9%! Έχει, πάντως, μεγάλη σημασία το ότι οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 81,4%, δηλώνουν ότι είναι «χριστιανοί ορθόδοξοι» στο ερώτημα «Ανεξάρτητα από το αν είστε θρησκευόμενος, σε ποια θρησκεία ή θρησκευτικό δόγμα ανήκετε;».


http://paron.gr/v3/new.php?id=91296&colid=37&catid=33&dt=2015-05-10

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=mjm9O89ZP9U
Αυτο ειναι επικινδυνο