6/4/15

EΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ (KEΔ)

"Νίκο, πότε να σε προτείνω;"

Ουδένα πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυα της Αντωνιάδου για τον ΕΔΟΕΑΠ που χάνεται. Τα δύο μέλη του ΔΣ από την παράταξη της, Καρούτζος και Σταθάτου, δεν ψήφισαν πρόεδρο από την ΕΣΗΕΑ, δεν μπορούν να κρυφτούν με τίποτα και με τις ανακοινώσεις τους αλλά και τη στάση τους και έβγαλαν πρόεδρο το Τάτση του Γκανά. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα… 
  Η συμφωνία, που ακούγεται, προβλέπει για την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ την M.Δευτέρα, η Σταθάτου να προτείνει γραμματέα τον Καρούτζο, όπως της ξέφυγε προχθές λίγο πριν τελειώσει η συνεδρίαση της Πέμπτης που είπε: "Νίκο , πότε να σε προτείνω εγώ;"
Λες και μπορούν να κοροϊδέψουν κάποιον από τον κλάδο.
Μέχρι και οι δικοί τους, τους λένε, όπως του λένε.
H θέση του Ταμία στο ΔΣ περνάει στα χέρια του Παπαϊωάννου,παλιού συνεργάτη του Γκανά στην «Αυγή», από τις χρυσές μέρες των ισολογισμών και των γραφείων που τους διακινούσαν.
Στην επιτροπή του ΤΥΠ είναι έτοιμη η τρόικα από το ΔΣ, για να αναλάβει να κόψει παροχές και φάρμακα.
Και για να μην ακούγονται μεγάλες κουβέντες να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους:
1. «Μάνατζερ για να αναλάβει το Ταμείο», είχε προτείνει ο Γκανάς πριν τις εκλογές, στη τελευταία σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ εννοώντας, όπως αποδεικνύεται τον δικό του άνθρωπο. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτός είναι ο πρόεδρος που έβγαλαν προχθές οι 6 από τους 9 του ΔΣ. Ήταν στο τιμόνι των οικονομικών της «Ελευθεροτυπίας» μέχρι που πτώχευσε, με το σύστημα Τεγόπουλου, να λέει τα καλύτερα λόγια για αυτόν και κυρίως για την περίοδο του Χρηματιστηρίου με τα μετοχοδάνεια ης ιδιοκτησίας. Κατά σύμπτωση όμως από Χρηματιστήριο ξέρουν καλά και κάποιοι από το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ, που είχαν δική τους ΕΛ-ΔΕ και που οι αρχές της αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας, χωρίς όμως να κλείσει ακόμη -οριστικά- ο φάκελος με τις εκκρεμότητες.
2. Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Μαρτίου, μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον ΕΔΟΕΑΠ, ξαφνικά εμφανίσθηκε στον πρώτο όροφο της Ένωσης η Αντωνιάδου με το ντουέτο της. Τους κουβάλησε για να δώσουν τα συγχαρητήρια τους στην Πόπη Χριστοδουλίδου και να δηλώσουν ότι δήθεν θα την ψηφίσουν για Πρόεδρο. Ήταν όμως, όπως αποδείχθηκε μια κίνηση για ξεκάρφωμα επειδή απλώς εκκρεμούσε η επανακαταμέτρηση, για τις ψήφους του Μέρμηγκα. Δεν είχε προηγηθεί κάποια άλλη κουβέντα, ούτε είχε υπάρξει κάποια συμφωνία . Ο πρώτος σε ψήφους στην ΕΣΗΕΑ είναι όλα αυτά τα χρόνια, δικαιωματικά πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ. Αυτό ισχύει και εφαρμόζεται 47 χρόνια. Αλλά σιγά μην δεν την έκανε η Αντωνιάδου. 
  Μόλις ακούσθηκε ότι επανέρχεται η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών και άλλα που αφορούν λογοδοσία στο Ταμείο, οι συνεταίροι της κι αυτή, τα βάψανε μαύρα με τον βερεσέ αγγελιόσημο και τις εργοδοτικές εισφορές να υπάρχουν στα παλιά τεφτέρια.
Μιλάμε για ποσά τερατώδη χωρίς να υπολογίζονται και οι τόκοι. Πρόκειται για εκατομμύρια ευρώ που τώρα πρέπει να τα εξοφλήσουν τα αφεντικά αλλά και κάποια γραφεία διακίνησης ισολογισμών, που οι διαχειριστές τους νομίζουν πως καθάρισαν επειδή νομίζουν ότι μπορεί να τα φορτώσουν σε άλλους.
  Και όχι μόνο… .Πριν προλάβει να ακουστεί το όνομα του νέου προέδρου έσκασε μύτη και η πρώτη ανακοίνωση για ενοποιήσεις παροχών, αποθεματικών, Ταμείων και δημοσιογραφικών ενώσεων μεταξύ τους.
Κάποιοι, εκτός των άλλων θέλουν, να κρυφτούν παλιές και νέες αμαρτίες τους. Ξέρει ο Κουμπιάς, όπως ξέρουν και κάποιοι στον περιοδικό τύπο.
Αντωνιάδου Τρίμης και Γκανάς και Κατσίμη στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ της ΕΠΗΕΑ και με τα συνεταιράκια τους στον ΕΔΟΕΑΠ, πάνε να τα βγάλουν όλα στο σφυρί. Και λένε προκλητικά ότι δήθεν έχουν άκρες στο υπουργείο Εργασίας αναφέροντας τα ονόματα κάποιων σε κυβερνητικές θέσεις ευθύνης που τους αποκαλούν συντρόφους τους.
Πως λέμε πρώτη φορά «Αριστερά»;

Κίνηση Επαγγελματιών δημοσιογράφων –Ανοιχτή ΕΡΤ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο παραλογισμος


Η ελλας ειναι η μονη χωρα που εχει τοσα δομικα προβληματα στην οικονομια της και παραλληλα τοσους αλλοδαπους υποδεχεται στο εδαφος της

ειναι η μονη χωρα που ενω εχει υψηλη ανεργια και διωχνει το πληθυσμο της ως μεταναστες ,την ιδια στιγμη που διωχνει μεταναστες δικους της ...φερνει λαθρομεταναστες και διατηρει στην οικονομια της πληθος αλλοδαπων!

πραγμα λιαν παραλογο αφου καμμια χωρα υποδοχης μεταναστων δεν ειναι ταυτοχρονα χωρα υψηλης ανεργιας χαμηλης ανταγωνιστικοτητας και εξαγωγης..μεταναστων της!



ειναι εμφανες οτι προκειται για μια σταθερη επιλογη κεντρικη και θεμελιωδη των ελιτ της και του πολιτικου συστηματος της εδω και 20 και πλεον χρονια.


μετα την πτωση του κομμουνισμου και τα ανοιχτα συνορα η ελλας δια των ελιτ της εκανε μια θεμελιωδη επιλογη


επελεξε να ανοιξει τα συνορα της και να ενθαρρυνει οχι απλα την εισδοχη μαζικα μεταναστων αλλα μαλιστα λαθρομεταναστων που ετσι θα απεφευγε την καταβολη σε αυτους μη μισθολογικων επιβαρυνσεων και μισθολογικων κανονων

ο στοχος και το σκεπτικο ηταν οτι μονο με την εσωτερικη υποτιμηση του κοστους παραγωγης και μονο με χαμαληδες θα μπορουσε η ελλας να παραμεινει ανταγωνιστικη στα χρονια της παγκοσμιοποιησης

ετσι αντι η ελλας να επενδυσει σε μεταρρυθμισεις και να παρει αποφασεις και μετρα που θα ενοχλουσαν τις κομματικες πελατειες

επελεξε τον ευκολο δρομο της λαθρομεταναστευσης για να στηριχτει σε οικονομια χαμαληδων και ανειδικευτης εργασιας να στηριχτει στην μαυρη οικονομια και μεταγενεστερα στα εισαγομενα ενσημα για το κοινωνικοασφαλιστικο και το δημογραφικο αδιεξοδο

δεν εδωσε κινητρα στους πολιτες αλλα προτιμησε να φερει ετοιμογεννητους λαθραια.



ετσι εξηγειται,ως θεμελιωδης επιλογη και απαντηση στις προκλησεις της ανοιχτης αγορας και τον ανταγωνισμο που υπεστη η χωρα , η μαζικη λαθρομεταναστευση


ετσι εξηγειται εν μερει ,περα απο τις ιδεολογικες αλλα και τις σκοπιμοτητες προωθησεως της ευρωπαικης πολιτικης υπερκρατικης ενοποιησης μεσω της κατακερματισης της εθνικης δημογραφικης συνοχης, η επιμονη του ελληνικου κρατους να υποστηριζει την ενσωματωση και να υποθαλπει ηδη απο τα μεσα του 90 μεχρι και σημερα στο παρασκηνιο την λαθρομεταναστευση.

βλεπουμε οτι η πολιτικη αυτη η αδιεξοδη για την διατηρηση της ανταγωνιστικοτητας της οικονομιας παραμενει αμεταβλητη.

οι δομικες μεταρρυμισεις παραμενουν κολλημενες στα συντεχνιακα συμφεροντα που φροντισαν μαλιστα να ενσωματωνουν τους λαθρομεταναστες ως εργαλειο ποαλλαπλασιαστη των στρεβλωσεων τελικως!


το δε ελληνικο κρατος δαπανα στο εσωτερικο πακτωλο χρηματων ,εχοντας δημιουργησει μια μεγαλη επικερδη αγορα υποστηριξης της λαθρομεταναστευσης και της ενσωματωσης της που λειτουργει ως επαγγελματα διαπλοκης με αυτην, ακριβως με σκοπο να ηθικοποιηση την λαθρομεταναστευση και να την κανει αποδεκτη ως ιστορικο τετελεσμενο μη αναστρεψιμο.


αντι να επενδυσει στον εκσυγχρονισμο της οικονομιας και του εργατικου δυναμικου της χωρας,συνεχιζει να εππενδυει στην εσωτερικη υποτιμηση δια και των λαθρομεταναστων που σταδιακα τους μετατρεπει διαρκως σε απλους μεταναστες και επειτα σε ντοπιους με συνοπτικες διαδικασιες ,ενω διατηρει την λαθρομετναστευση ως μοχλο πιεσης της αγορας εργασιας αυτοτροφοδοτουμενο εσαει

Ανώνυμος είπε...

συνεχιζει να επενδυει σε ενα λαθος σχεδιασμο.

και για αυτο συνεχιζει να διευκολυνει,να κλεινει πονηρα και συνειδητα απο το 1996 το ματι και να να δινει κινητρα εισοδου και παραμονης λαθρομεταναστων

συνεχιζει να παρεχει κινητρα παραμονης στη χωρα ,να ζημιωνει τη χωρα υπερ μιας επιλογης αδιεξοδης και οικονομικα αστοχης που εν τελει δημιουργει κοστη και προβληματα στην χωρα μεγαλυτερα απο τα οφελη μιας στρεβλης προσαρμογης στον διεθνη ανταγωνισμο

ταυτοχρονα συνεχιζει να σπαταλα πολυτιμους πορους και κεφαλαια της χωρας για να καταστησει την λαθρομεταναστευση και τον τελικο εποικισμο αποδεκτο στον ντοπιο πληθυσμο

ιδιως για αυτο αναλισκει πορους και δυναμεις για την κατηχηση του πληθυσμου στα ναματα της λαθρομεταναστευτικης πολυφυλετικης κατακερματισης,μεσω μμε και του συστηματος παιδειας στις νεες γενεες.

ασχολειται δηλαδη με ανοησιες για να δικαιολογησει και σταθεροποιησει στο εσωτερικο μια δομικα εσφαλμενη επλογη του με σοβαρες μελλοντικες συνεπειες σε ολα τα πεδια αντι να ασχοληθει με αληθινες μεταρρυθμισεις που θε επρεπε να ειχαν γινει απο το 90

συνεχιζει δηλαδη να στηριζεται σε ενα δομικο λαθος ,τους εισαγομενους αμορφωτους λαθρομεταναστες που ειναι βλαπτικοι για την πραγματικη ανταγωνιστικοτητα της αλλα διευκολυνουν ενα μοντελο αδιεξοδο προσαρμογης στη παγκοσμιοποιηση.



και το αδιεξοδο συνεχιζεται εχοντας πλεον παραγει τετελεσμενα που θα τα βρει μπροστα της η ελλας,οικονομικα αλλα και κοινωνικα στο μελλον.