10/4/15

Διαπραγματεύσεις

Οι Times αποκάλυψαν , «σχέδια για να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ» καθως οι χώρες της Ευρωζώνης, και η ΕΚΤ προετοιμάζονται για τη χρεοκοπία της Ελλάδας επόμενο μήνα». Σε αυτό το πλαίσιο , ο Σαράφμπασί Ντράγκι έδωσε οδηγίες προς τις ελληνικές τράπεζες να αποφεύγουν την περαιτέρω έκθεση στο δανεισμό του Ελληνικού Δημοσίου , είτε μέσω εντόκων γραμματίων είτε μέσω χορήγησης δανείων, όχι μόνο σε επίπεδο μητρικών αλλά και σε επίπεδο ομίλου. Ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός (SSM),είχε ήδη επιστήσει την προσοχή των διοικήσεων των Τραπεζών να διατηρήσουν την έκθεσή τους στο Δημόσιο χρέος στα επίπεδα της 18ης Φεβρουαρίου του 2015.Η σύσταση αφορά και τις θυγατρικές των τραπεζών.
Ο Γιάν Μπαρουχάκης από το Παρίσι , σχολίασε πως, «έχουμε μία τραπεζική ένωση στην οποία η αρμόδια αρχή απαγορεύει στις τράπεζες να αγοράζουν κρατικά ομόλογα γιατί θεωρούνται ριψοκίνδυνα. Όμως, δεν ισχύει, το ίδιο όταν τα κράτη καλούνται να διασώσουν τις τράπεζες».
Tο ΔΝΤ επιμένει δε δραστικές περικοπές των συντάξεων και επιμένουν στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε ό,τι αφορά στις επικουρικές. Η απαίτηση του ΔΝΤ είναι οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν ποσό ανάλογα με τον εργασιακό τους βίο και τις κρατήσεις, εφόσον βέβαια το Ταμείο τους δεν είναι ελλειμματικό.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν θέλει, τουλάχιστον τώρα, να ανοίξει θέμα ασφαλιστικού, ενώ ο von Αντωνάκης θέλει , «να κλείσει τώρα η συμφωνία», και ο εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης, σχολίασε: «Ο Σαμαράς μας ζητάει να υπογράψουμε μείωση συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: