14/4/15

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.

Ορκίζομαι να είπω την Αλήθεια και μόνον την Αλήθεια! Κατ’ αρχάς θα σας ...ψάλλω την εμπειρίαν ετών των Ελλήνων του Εξωτερικού, τυχοδιωκτών και μή.
Πέντε - έξι Έλληνες εκ της Αλλοδαπής, διηγείται ο τραγουδοποιός, επέστρεψαν το 1974, με τα χέρια στις άδειες τσέπες. Το 1976 έφτασαν όμως κάποιοι άλλοι με πλούσια δώρα. Έφεραν δέ, και τέχνας πολλάς.
Ως ταχυδακτυλλουργοί, εδίδαξαν λοπόν την Ανάπτυξις. Δηλαδή την τέχνην της χρηματοπεττείας ή τέχνη των χρηματιστηριακών παραγώγων. Η τέχνη αυτή εγονιμοποίησεν κόρην αλοίθωρην την οποίαν ωνόμασαν «Σάρα» ή «Αλλαγή».
Πεσσεύοντες όμως, δηλαδή παίζοντες στην πράσινη τσόχα, από το 1981, όλοι εντος και εκτός Ελλάδος επί 34 ολόκληρα έτη, διεπιστώσαμεν εν έτει 2014 ότι έχομεν χάσει όλας τας πεττείας επί χρήμασι. Δι΄ όσους αγνούν ενημερώνω ότι πεττεία είναι το παιχνίδι των πεσσών και πεσσεύω σημαίνει παίζω πεσσούς.
Διά του παιχνιδιού των πεσσών μάλιστα ο πανάρχαιος Παλαμήδης εφηύρεν τα 4 γραμμάτια της Αλφαβήτου. Αυτό σημαίνει, εν συνεχεία, ότι το 2015 βαδίζωμεν εις την πεπατημένην των amateur gamblers, των ερασιτεχνών χαρτοπαικτών, όχι από το Las Vegas, αλλά από την Στροφυλιά! Δηλαδή δηλαδή εκείνων οι οποίοι έχουν εγκλωβισθεί εις την λογικήν των δανείων, των συντάξεων κλπ κλπ
Άρα εφ΄όσον συνεχίζομεν να παίζωμεν στην ίδια πράσινη τσόχα κινδυνεύωμεν να μείνωμεν με την σκελέα! Ενώ οι πλέον ριψοκίνδυνοι κινδυνεύουν να χάσουν στην πόκα την γυναίκα ή τον οίκον του πατρός. Τι μέλλεται λοιπόν γενέσθαι μετά την Ανάστασιν;
Μήπως μας περιμένει Πιστωτικόν γεγονός ή θα αναγκασθώμεν να κάνωμεν οκλαδόν αλά ισλαμία;
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.
 Αρκεί μόνο να στραφώμεν όλοι εις την ιδίαν εργασίαν.
Όλοι εμείς οι τρακόσιοι, οι χίλιοι, ή οι δέκα επτάμισυ εκατομμύρια Έλληνες ανά την Υφήλιον. Ο δημοσιογράφος ας ασχοληθεί με το κηρύκειο και την έρευνά του.
Ο δικαστικός με το ιερόν του καθήκον.
Ο στρατιωτικός με την διαφύλλαξιν των συνόρων της Ελλάδος και ο κηπουρός με τα …κηπουρικά!
Ο δέ, φίλος μου Άδωνις ας στρογγυλέψει τον τόνον και το ποιόν της φωνής του διότι όλοι εμείς όσοι θέλομεν να πωλήσωμεν κάποιο Ελληνικόν σύγγραμμα «χάνουμε τον ένα πελάτη μετά τον άλλο».
Τέλος προ ετών συνέβη ένα αεροπορικό δυστύχημα εις το Κατύν. Τι συνέτρεξε και 100 κορυφαίοι Πολωνοί κατέπεσαν; Ορκίζομαι λοιπόν να είπω την Αλήθεια και μόνον την Αλήθεια!

Γεώργιος Δ. Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...