10/4/15

Το ρήμα «Πείτω» της μαλλιαρής

Παρακολούθησα ένα τηλε-παιχνίδι του ΑΛΦΑ και δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάνε τους παίκτες λέγοντας «πείτε» και όχι πέστε. Άντε να ρωτούν λέγοντας «είπατε». Στου Σκάαααιιιιι σε άλλο τηλε-παιχνίδι με τον Ζουγανέλη κοροιδεύουν τους παίκτες και το Κοινό. Έλεγαν ψευδώς ότι η Αγνοδίκη ήταν η πρώτη Μαία, ενώ Μαίες υπήρχαν σωρός από το 2500 π.Χ .
Η Αγνοδίκη ήταν η πρώτη ιατρός με την άδεια του δικαστηρίου στην αρχαία Αθήνα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΛΤΕΖΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ;

Το μαγαζάκι του ρασοφόρου γιου της Μαλτέζας που περήφανος δήλωσε πως δεν είναι Έλλην και αν το αμφισβητούμε είναι πρόθυμος να κάνει και τεστ Ντι Εν Ει.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ.

Η γυναίκα του μάλιστα το έριξε στο ψευδοχριστιανικό παιδομάζωμα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ:

Απέραντη ποικιλία αυθαίρετων βασανισμών και μαρτυρικών θανατώσεων. Ψήσιμο στη θράκα, εκδορά, θανάτωση σε κοχλαστό νερό, βραστό λάδι ή αναλειωτή πίσσα, ανασταύρωση, παλούκωμα, κατόρυξη, πυρωμένα σίδερα, φαρμάκωμα, ακόμα και ευνουχισμός. Ο τεράστιος αριθμός των ακρωτηριασμών στο Βυζάντιο φαίνεται και από τα παρωνύμια που δίνονταν σε όσους είχαν υποστεί ρινοτομία, αποκοπή αφτιών, χεριών κλπ, Κοψόρρινος, Αργυρομύτης, Ασημομύτης, Χαλκομύτης -επειδή τα θύματα αντικαθιστούσαν την κομμένη ή πλαγιασμένη μύτη με ομοίωμα, ένα είδος θήκης από μέταλλο- Κουτσομύτης, Κουτσοχέρας, Κουτζοδάκτυλος, Δερμοκαΐτης. Κι ακόμα το όνομα Γάλλος που σημαίνει τον «αποτετμημένον τα αιδοία», τον ευνούχο.

Ανώνυμος είπε...

Eνώ, οι ειδωλολάτρες, παγανιστές και σατανιστές απλά τούς έτρωγαν ζωντανούς...

Ή τους πρόσφαραν μόνον ανθρωποθυσία;

'Το γελοίον του πράγματος'...







Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...