15/4/15

Σερβία: Ε-Ε-Έρχεται η «Ανάπτυξις» το 2016

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο World Economic Outlook , το 2015 θα συνεχιστεί η ύφεσης στη Σερβία, και το πραγματικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0.5% αλλά το 2016 θα έρθει η ανάπτυξη με 1,5% τοις εκατό αύξηση, θα πρέπει να έρθει Το ΔΝΤ ανησυχεί για το υψηλό δημόσιο χρέος και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και προτείνει «δημοσιονομική εξυγίανση», «περιορισμό δαπανών» και «αναδιάρθρωση των κρατικών επιχειρήσεων».
Η Ισοτιμία του δηναρίου βρίσκεται γύρω από το 120 ευρώ, 3,8% κάτω από τα περσινά επίπεδα. Η χαμηλότερη τιμή ήταν στις 29 Ιανουαρίου, όταν ένα ευρώ αγόραζε 123,57 RSD,
Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου σύμφωνα με το World Economic Outlook του ΔΝΤ αναμένεται να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες Ευρωπαϊκές αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις από την ασθενική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ, την ύφεση στη Ρωσία, και το αυξημένα εταιρικά χρέη.
Στην κατηγορία «αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες» ανήκουν η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία η Ρουμανία η Σερβία και Τουρκία. Η «Νοτιοανατολική Ευρώπη» έχει Βοσνία-Ερζεγοβίνη , Σκόπια, Σερβία,Αλβανία, Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...