10/4/15

Ιστορία: 10 Απριλίου

Την 10η Απριλίου του 1821 ανήμερα του Πάσχα, ο Nικολής Aποστόλης και
ο Δημήτριος Mαμούνης κηρύσσουν την Επανάσταση στα Ψαρρά.
Ο Aποστόλης αμέσως μετά την ύψωση της επαναστατικής σημαίας εκλέχθηκε από τούς προκρίτους καί τό λαό ναύαρχος τής νήσου Ψαρών και είκοσι πλοία μπήκαν στον αγώνα και χτυπήσαν τον εχθρό στα μικρασιατικά παράλια.
Την ίδια ημέρα, μετά τη λειτουργία της Ανάστασης, και αφού έψαλε το Χριστός Ανέστη ο Γρηγόριος συνελήφθη, και το απόγευμα της ίδιας μέρας απαγχονίστηκε στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, και το Ιερό Σκήνωμα του Πατριάρχη παρέμεινε κρεμασμένο για τρεις ημέρες, λοιδορούμενο και υβριζόμενο από τον όχλο, που αποτελούν μουσουλμάνοι και Ιουδαίοι, τους οποίους καθοδηγούσαν ο μέγας σφραγιδοφύλαξ Μεχμετ Σαίντ Χαλέτ Εφέντι και ο Ιουδαίος τραπεζίτης (sarrafbaşı) του Σουλτάνου και Jewish communal leader, (and philanthropist ), Χασκέλ. (Ezekiel ben Joseph Nissim Menahem Gabbay). Γνωστός και ως Μπαγκντατλί.

1866. Ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το «Αναγνωστήριο» της βουλγαρικής κοινότητας.
1915.Ο πράκτορας του Πάρβους και του Ρακόφσκι Γιάνε Σαντάνσκι της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας, δολοφονήθηκε από «βουλγαρόφρονες» της VMRO κοντά στη Μονή Ροζινού, ενώ πήγαινε από το Μελένικο στο Νευροκόπι . ( Με το νέο ηταν 22 Απριλίου).
1919.Σκοτώνεται ο ηγέτης της Μεξικανικής Επανάστασης Εμιλιάνο Ζαπάτα σε ενέδρα των κυβερνητικών δυνάμεων.
1925. Το Τσαρίτσιν μετονομάστηκε σε Στάλινγκραντ (νυν Βόλγκογκραντ).
1938. Άνσλους. Γίνεται το δημοψήφισμα για την Ένωση της Αυστρίας με τη μητέρα Γερμανία το 99,7% του πληθυσμού ψήφισε υπέρ.

1941 .Δημιουργείται το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας υπό τον Άντε Πάβελιτς.
1944. Συγκροτείται η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης ή αλλιώς «Κυβέρνηση του Βουνού», με πρόεδρο τον Σβώλο ενω απελευθερώθηκε η Οδησσός από τη γερμανική κατοχή.
1992. Στο χωριό Μαράγκα του Ορεινού Καραμπάχ οι Αζέροι σκοτώνουν 100 Αρμενίους αμάχους.
1994. Ο Μλάντιτς διατάσει επίθεση στην Γκόραζντε, την οποία ο ΟΗΕ ανακήρυξε σε «ζώνη ασφαλείας»,που διακόπηκε εξαιτίας της επέμβασης των αεροπλάνων του ΝΑΤΟ που βομβάρδισαν θέσεις του Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας (RS) γύρω από την Γκοράζντε.
2010. Ο Πολωνός πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα όταν το προεδρικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σμολένσκ της Ρωσίας. Ο Κατσίνσκι και άλλοι Πολωνοί πολιτικοί και στρατιωτικοί. πήγαιναν στο Σμολένσκ για να αποτίσουν φόρο τιμής στους χιλιάδες Πολωνούς αξιωματικούς που είχαν σφαγιαστεί από τους Σοβιετικούς στο Κατύν το 1940.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι τρεις μυστικές αδελφότητες που ίδρυσαν οι Χάζαροι ήταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το Τάγμα των Ναϊτών και οι Σιωνιστές. Αυτές επηρεάζονταν από εξωτερικούς παράγοντες τους οποίους καθόριζαν αφανείς δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές λειτουργούσαν κάτω από αυστηρότατο ιεραρχικό έλεγχο. Ο σκοπός ήταν να μην ξεπεράσει καμία αδελφότητα σε ισχύ τις άλλες δύο. Γι” αυτό συνάπτονταν συνεχώς συνθήκες που κρατούσαν τις ισορροπίες ανάμεσα στις αδελφότητες. 

http://alfeiospotamos.gr/?p=712

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ:
Κι ο Ματθαίος γράφει (ι΄34-3Cool: «Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της».
Με εκπλήσουσα σαφήνεια ο Ιησούς προτρέπει σε μίσος όλους τους ανθρώπους: «Εάν κάποιος έρχεται προς τα μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και την μητέρα του και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές, ακόμα και την ψυχή του (φαντασθείτε: να μισήσετε και την ίδια σας την ψυχή!), δεν γίνεται να είναι μαθητής μου» («κατά Λουκά» ιδ΄26).
Και ο Ιωάννης, άξιο τέκνο του δασκάλου του δίνει την τερατώδη εντολή: «Μην αγαπάτε τον κόσμο και ότι ανήκει στον κόσμο. Όποιος αγαπάει τον κόσμο δεν αγαπά τον Θεό». («Α΄επιστολή Ιωάννη» β΄15-16).

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ όσο ο Γεννάδιος Σχολάριος.


Ας δούμε τα όσα είπε ο Πατριάρχης της Ορθοδοξιας μετά την άλωση της Πόλης ο Γεννάδιος Σχολάριος !

«Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους.
Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας.
Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην.

Αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι , απαντώ Χριστιανός είμαι !!!»

Ανώνυμος είπε...


ΣYNAΓEΡMOΣ!

ΤΑ «ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ» ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΛΤΕΖΑΣ ΠΑΡΕΛΕΙΨΑΝ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΟΥΝ ΕΔΩ.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΠΥΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ!

OXI TIΠOTA AΛΛO AΛΛA ΓIA NA KANEIΣ TON ANHΞEΡO!

Ανώνυμος είπε...

Μια ανθρώπινη μπριζόλα στο Παγανιστικό, Ειδωλολατρικό, Σατανιστικό κτλ. ΤΡΟΛΛ μήπως και πάψει να βρίζει τον Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς.