10/3/15

Τα ορφανά του Κεδίκογλου διεκδικούν το ΑΠΕ (KEΔ)

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Έχουν βγει μαχαίρια για την νέα διοίκηση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων( ΑΜΠΕ) καθώς για την θέση του Προέδρου- Γενικού Διευθυντή προβάλλεται τις τελευταίες ημέρες ο Μιχ. Ψύλλος στενός συνεργάτης του σημερινού προέδρου Α. Σκυλλάκου, που θέλει να τον οδηγήσει σε παραίτηση λόγω της επιλογής του από την κυβέρνηση Σαμαρά και παρά τη στενή συνεργασία τους την τελευταία διετία. Εντύπωση προκαλεί ότι η αυτή η αλλαγή φρουράς προεξοφλείται χωρίς την προκήρυξη της θέσης που προβλέπει ο νόμος.
Την ίδια στιγμή όμως δεν αποσαφηνίζεται αν το ΑΜΠΕ θα παραμείνει ως έχει ή θα ενταχτεί στο ενιαίο σχήμα με την ΓΓ Ενημέρωσης.
Κανείς επίσης δεν γνωρίζει ποια ακριβώς θα είναι η επόμενη μέρα, με τις καθυστερήσεις στην μισθοδοσία του προσωπικού να παραμένουν.
Παράλληλα αύριο πραγματοποιείται η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ, προκειμένου να καλυφθεί το κενό από την παραίτηση Ψύλλου ο οποίος είχε εκλεγεί παλαιότερα με τη δημόσια στήριξη και ανοιχτή ψηφοθηρία του τότε Προέδρου του ΑΠΕ (διορισμένου από το 2004 από την κυβέρνηση της ΝΔ) Γ. Ταμπακόπουλου.
Την περίοδο 2010-12, διατηρώντας την θέση, συνεργάσθηκε ιδιαίτερα με τον
Σ. Κεδίκογλου και σε ανοιχτή γραμμή μαζί του, όπως έλεγε, διαβεβαίωνε τις συνελεύσεις των εργαζομένων ότι δήθεν υπάρχουν εγγυήσεις για να μην κοπούν οι μισθοί που στη συνέχεια μειώθηκαν με την διαβόητη ΚΥΑ πάνω από 25% και το ΑΜΠΕ έγινε ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον άμεσο διορισμό Ψύλλου ,και μάλιστα χωρίς προκήρυξη και διαγωνισμό, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του δημοσιογράφος στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ,που είχε προσωπική συνεννόηση για αυτό με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά.
Στελέχη του Αθηναϊκού Πρακτορείου όμως, όπως και μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης των δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαιναν από την πλευρά τους ότι το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων δεν θα πρέπει να εμπλακεί σε εσωκομματικές αντιθέσεις , ούτε βέβαια να προωθηθούν στη διοίκηση του τα ορφανά του Κεδίκογλου.
Εντύπωση προκαλεί η αδράνεια της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τις εξελίξεις στα δημόσια ΜΜΕ ( ΑΜΠΕ, ΕΡΤ δημοτικοί ραδιοσταθμοί, ΓΓ Ενημέρωσης κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: