6/3/15

Βλαδίμηρος…. for ever

Η Ρωσία είναι η μόνη ελπίδα σταθερότητας στην δεκαετία Χάους που θέλει να εξαπολύσει η διεθνής χρηματοπιστωτική Χούντα
Η εμπιστοσύνη των Ρώσων στον Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με έρευνα της «Public Opinion Foundation» , μετρήθηκε στο 85%, από το 75% πέρσι την ίδια εποχή.
Σύμφωνα τη δημοσκόπηση της ρωσικής εταιρίας «Levada Center», που έγινε σε 134 ρωσικούς δήμους από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε για τον Πούτιν αν γινόντουσαν εκλογές την επόμενη Κυριακή. Για τις προεδρικές εκλογές του 2018, το 57% δήλωσε ότι θα ήθελε ο Πούτιν να είναι υποψήφιος για μια ακόμη θητεία , ενώ μόνο το 25 % θα προτιμούσε ένα άλλο πρόσωπο και το 19% εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστο.

Παρόλο που ο Βλαδίμηρος είναι δημοφιλής, πανίσχυρος, και αμετακίνητος η Aon Risk Solutions σε συνεργασία με την Roubini Global Economics αξιολογούν στον ετήσιο χάρτη πολιτικών κινδύνων (Political Risk Map), που απευθύνεται στους πελάτες των βρετανικών ασφαλιστικών εταιρειών ως πρώτο και βασικό επενδυτικό κίνδυνο τη Ρωσία. «Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και οι διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας της διένεξης με την Ουκρανία έχουν συνέπειες για την ρωσική οικονομία, ενώ η δολοφονία του αντιπολιτευόμενου ηγέτη, Boris Nemtsov, έχουν εντείνει τις εσωτερικές πολιτικές αντιθέσεις».
Η έκθεση υπολογίζει εννέα κατηγορίες κινδύνου, όπως τις τιμές συναλλάγματος και τις κινήσεις κεφαλαίων, τη νομοθεσία, τα ρυθμιστικά πλαίσια, την πολιτική παρέμβαση και τη βία.
Ο δεύτερος κίνδυνος είναι το πετρέλαιο που καθιστά ευάλωτες τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν αλλά και μικρότερες χώρες, όπως το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν.Μεγάλος κίνδυνος είναι τα επιτόκια. Ακόμη και μια μικρή αύξηση των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα θα ενίσχυε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για κεφάλαια και θα καθιστούσε δυσχερέστερη την εξυπηρέτηση του διεθνούς εξωτερικού χρέους.

Το Strattfor παράλληλα στη μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη του ,δεν θεωρεί πιθανή μια άμεση εξέγερση στο εσωτερικό της Ρωσίας λόγω της δυσαρέσκειας που προκαλούν οι κυρώσεις, ο πληθωρισμός και τα χαμηλά έσοδα του πετρελαίου, αλλά προβλέπει την επανάληψη της διάλυσης της USSR μεσα στην επόμενη δεκαετία, διότι οι κυρώσεις, η πτώση στις τιμές πετρελαίου, η υποτίμηση του ρουβλιού και οι αυξανόμενες εξοπλιστικές δαπάνες θα αποδυναμώσουν την ισχύ της Ομοσπονδιακής ρωσικής κυβέρνησης σε τέτοιο βαθμό που θα προκύψουν ημιαυτόνομες περιοχές στην Ρωσική Ομοσπονδία. «Είναι μάλλον απίθανο να καταφέρει να επιβιώσει η Ρωσία με τη σημερινή της μορφή», αναφέρει η ανάλυση και σημειώνει ότι, «οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι έτοιμες να επέμβουν για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων στη Ρωσία για να μην πέσουν σε διάφορα «επικίνδυνα χέρια» .
Το Strattfor περιμένει μια δεκαετία «Χάους» και την «αταξίας», διότι , «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν αποτελούν μεν τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως αλλά θα κρατήσουν πολύ χαμηλότερο προφίλ».
Οι κυρώσεις δεν πρόκειται ποτέ να κάνει τους Ρώσους να αλλάξουν την συνεχιζόμενη εξωτερική τους πολιτική. Οι κυρώσεις προκαλούν ορισμένη δυσφορία στη Ρωσία, αλλά πονάνε και τους επιχειρηματίες και τις οικονομίες των χωρών που παίζουν αυτά τα παιχνίδια κυρώσεων», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου. Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς είπε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα «μόλις εμφανιστούν σημάδια ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής ουκρανικής κρίσης, η Ουάσιγκτον, που είχε βάλει το χέρι της στο πραξικόπημα του περασμένου έτους στο Κίεβο αρχίζει να επιδεινώσει την κατάσταση».
Δηλαδή, «Χάος» και «αταξία»,

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 15% ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ;; (ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΔΙΑΡΟΗ)

Ανώνυμος είπε...

Η Βίβλος δεν είναι θεόπνευστη, για ένα απλουστατο λόγο: πουθενά δεν αναφέρει την σφαιρικότητα της γης! Του Μ. Καλόπουλου

Διαβάζοντας τα παρακάτω βιβλικά αυτά εδάφια,
έχεις απόλυτα την αίσθηση της επίπεδης γης.


«Εγώ είμαι ο Κύριος ο εκτείνας τους ουρανούς, ο στερεώσας την γην». Ησαϊας 44.24.
«Οι στύλοι του ουρανού τρέμουσι». Ιωβ 26.11.
«Εγώ στερέωσα τους στύλους αυτής». Ο΄Ψαλμοί 74.4.
«Επέβαλλε τον νόμον αυτού εις την θάλασσαν… διέταξε τα θεμέλια της γης». Παροιμίες 8.29.
«Τον στερεώσαντα την γην επί των υδάτων». Ψαλμοί 136.6.
«Του Κυρίου η γη και αυτός εθεμελίωσεν αυτήν επί των θαλασσών, και εστερέωσεν αυτήν επί των ποταμών». Ψαλμοί 24.1-2.
«Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης και οι κάτοικοι αυτής είναι ως ακρίδες, ο εκτείνων τους ουρανούς ως παραπέτασμα και εξαπλόνων αυτούς ως σκηνήν προς κατοίκησιν». Ησαϊας 40.22.

Η λέξη «σφαίρα» απουσιάζει εντελώς από την Παλαιά Διαθήκη. Κάποιοι μπορεί να επικαλεσθούν το εδάφιο: «Θέλει βεβαίως σε στροφογυρίσει και τινάξει βιαίως ως σφαίραν εις τόπον ευρύχωρον• εκεί θέλεις αποθάνει». Ησαϊας 22.18. Το εδάφιο αυτό όμως απουσιάζει τελείως από την μετάφραση των Εβδομήκοντα. Απ την άλλη, ακόμα κι αν δεχτούμε το παραπάνω εδάφιο, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για του βιβλικούς συγγραφείς, διότι ενώ γνώριζαν την λέξη «σφαίρα» ποτέ δεν την χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν την Γη!

Ο Ερατοσθένης, όχι μόνο όρισε το σφαιρικό σχήμα της γης, αλλά και τις αποστάσεις Γης και Ηλίου!
Μ. Καλόπουλος

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΡΙΔΑ. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗΗΣ.

   ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΈΤΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΟΙ ΜΗΤΣΟ...