14/3/15

Η σκρόφα δεν κρατάει το λόγο της

Η παράγραφος 4 της συμφωνίας του Μινσκ, προέβλεπε ότι έως τις 14 Μαρτίου, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, θα υιοθετούσε το νόμο για το «ειδικό» πολιτικό και οικονομικό καθεστώς της ΛΔ. Ντόνετσκ και της ΛΔ. Λουγκάνσκ. Αυτό δεν τηρήθηκε , και την Παρασκευή οι ηγέτες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, Αλέξανδρος Ζαχαρτσένκο και Ιγκόρ Πλοτνίσκι , ζήτησαν από τη Μέρκελ και τον Ολάντ ,ως εγγυητές των συμφωνιών του Μινσκ, να ασκήσουν πίεση στην ηγεσία της Ουκρανίας ώστε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαριν Λε Πεν από την πλευρά της τόνισε ότι , «Οι πολυεθνικοί κολοσσοί από την ΕΕ, την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται «πίσω» από τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία, και για αυτό και δεν έχει επιτευχθεί έως τώρα τερματισμός των εχθροπραξιών».

Παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ ο Βλαδίμηρος παραμένει δημοφιλής στη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει την αποδοχή του 88% των ερωτηθέντων, τη μεγαλύτερη ψήφο εμπιστοσύνης που καταγράφηκε ποτέ για την προεδρία του τα τελευταία 15 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: