9/3/15

Μέτωπο σωτηρίας για να κρατήσουμε όρθιο τον ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι,
Στις 11 και 12 Μαρτίου, ψηφίζουμε στην ΕΣΗΕΑ, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ . Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη, για να κόψουμε το δρόμο στους εφιάλτες και να κλείσουμε τους διαδρόμους που οδηγούν σε ασφαλιστικές εταιρίες. Οφείλουμε να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας.
Να πούμε όχι και σε αυτές τις περικοπές σε περίθαλψη, συντάξεις και εφάπαξ που έσπευσαν να ανακοινώσουν κάποιοι στην τελευταία γενική συνέλευση δήθεν για να μας σώσουν… Χρωστάμε στη νέα γενιά . Οφείλουμε όμως και στους συνταξιούχους. Ο ΕΔΟΕΑΠ ανήκει σε όλους. Και είναι για όλους.
Μας χρωστάνε εργοδότες, διαφημιστές και ΔΕΚΟ εργοδοτικές εισφορές και αγγελιόσημο.. Και σφυρίζουν αδιάφοροι. Είναι εκατομμύρια που λείπουν από τα ταμεία μας και μαζί με την κακοδιαχείριση συμπληρώνουν το έλλειμμα. Έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή, ας προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός ισχυρού «μετώπου σωτηρίας», χωρίς τα «βαρίδια» του πρόσφατου παρελθόντος, με μοναδικούς στόχους:
- Την ενίσχυση και διαφύλαξη των πόρων του ΕΔΟΕΑΠ,
- Τον σεβασμό απέναντι στα μέλη-μετόχους του και
- Το νοικοκύρεμα του Ταμείου με χρηστή-διάφανη διαχείριση και λογοδοσία.
O καθένας μας ξεχωριστά καλείται να επιλέξει με την ψήφο του, τους συναδέλφους εκείνους, που την επομένη των εκλογών, θα εργαστούν σαν μια γροθιά:
* Για την επέκταση του Αγγελιοσήμου σε όλα τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που μόνο πέρυσι απορρόφησαν 80 εκατ. ευρώ διαφημιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα ο ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ να χάσουν τουλάχιστον 16 εκατ. Ευρώ. Είναι η ώρα μαζί με το Αγγελιόσημο να έρθουν στα Σωματεία και τα Ταμεία μας και οι εργαζόμενοι στο ενημερωτικό διαδίκτυο.
* Για την επαναφορά του μέτρου της δημοσίευσης των Ισολογισμών στις Οικονομικές Εφημερίδες και της απόδοσης του Αγγελιοσήμου που αντιστοιχεί σε αυτούς (6-8 εκατ. ευρώ ετησίως) στον ΕΔΟΕΑΠ. Υπάρχει η νομική βάση γι΄ αυτό. Απομένει η διεκδίκηση με γνώση, ταχύτητα και αποτέλεσμα.
* Για την επιστροφή όλων των κλεμμένων (π.χ από το PSI κ.λ.π) αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ στα ταμεία του Οργανισμού, αλλά με κινήσεις ουσίας ...και όχι αγωγές δημοσίων σχέσεων.
* Για την άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση όλων των χρημάτων που μας οφείλουν εργοδότες, διαφημιστές «μεγάλοι» διαφημιζόμενοι και ΔΕΚΟ.
* Για τη διατήρηση της επικούρησης και της περίθαλψης για όλους, χωρίς αστερίσκους και πελατειακούς μηχανισμούς.
* Για την προστασία όλων των μελών-μετόχων μας, που πλήττονται από την ανεργία και την κρίση.
Την ίδια στιγμή, με ψήφο ευθύνης οφείλουμε να απομονώσουμε τώρα και τους συνοδοιπόρους Εκείνης που υιοθέτησαν και επιδιώκουν να συνεχίσουν το έργο της. Φαινόμενα σήψης, αλαζονείας και «προσωπικών επιλογών», δεν έχουν θέση στην ζωή μας. Και ο ΕΔΟΕΑΠ είναι η ζωή μας.

Κώστας Ντελέζος, υποψήφιος για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...