16/1/15

Βλακοκρατία και Φαυλοκρατία

Μέσα σε 24 ώρες οι συστημικοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί απεδείχθητε ότι είναι. αγράμματοι , αστοιχείωτοι και ψεύτες

Η κ. Μακρή, μιλώντας σε κανάλι της Κοζάνης, είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα μπορούσε ενεργοποιηθεί η γραμμή ρευστότητας (ELA) μέχρι του ποσού των 100 δισ. ευρώ, και σε παρατήρηση του άσχετου συνομιλητή της ότι «αυτό είναι πρωτοφανές», του απάντησε ότι «προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης».
Ακολούθησε χαμός δηλώσεων των άσχετων και ιδίως των ΣΥΡΙΖΑ . Ο ευρωγνωστης Παπαδημούλης απηύθυνε θερμή παράκληση προς υποψήφιους που δεν γνωρίζουν ένα θέμα, να μην αυτοσχεδιάζουν, διότι οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα και σαφήνεια, ενώ ο υπεύθυνος ντενεκές Οικονομικής Πολιτικής Γιάννη Μηλιός ζήτησε να προστατευτούν οι κόποι και οι αγώνες των κομματόσκυλων, ενώ η ευρωγνώστης μανδάμ Σπυράκη άφηνε να εννοηθεί ότι ο μηχανισμός ELA δεν υπάρχει.

Αλλά πριν Αλέκτωρ φωνήσει, δυο «πρωταθλήτριες» των «στρες τεστ» η Alpha Bank και η Eurobank ζήτησαν χθες από την Τράπεζα της Ελλάδας, (προληπτικά) χρήματα μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Παροχής Ρευστότητας (ELA) , εξαιτίας της έλλειψης ρευστού. Η μεγάλη αφαίμαξη στη ρευστότητα, που επιτάχυνε την προσφυγή των τραπεζών στον μηχανισμό Ρευστότητας οφείλεται στις αλλεπάλληλες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου για αναχρηματοδότηση των προηγούμενων. Δηλαδή λόγω της "επιτυχημένης" πολιτικής της κοινοπραξίας Θαμαρά-Συνταγματολόγου χάθηκαν οι εγγυημένες καταθέσεις και οι τραπεζες ζητάνε να τυπωθεί χρήμα για να αναχρηματοδοτήσουν το ΚΡΑΤΟΣ, επειδή δεν έχουν «ενέχυρα» ομόλογα να δώσουν στην ΕΚΤ.
Δηλαδή ακριβως όσαν είπε η κ. Μακρή και οι συστημικοί αγράμματοι , αστοιχείωτοι και ψεύτες έλεγαν άλλα αντ’ άλλων.

Από τους ντενεκέδες της ΝΔ στους Ντενεκέδες του Μαρξισμού. Ιδού η Ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: