11/1/15

Οι δεξαμενές των ψηφοφόρων και το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου


του Σπύρου Χατζάρα

Οι δεξιοί ψηφοφόροι , διαφόρων τάσεων , τον Ιούνιο του 2012 ήσαν 2.925.000 σε σύνολο 6.216.000, (47%) και στις ευρωεκλογές του 2014 ήσαν 2.312.000 σε 5.932.000 (39%).
Οι αριστεροί ήσαν 2318000 από τους 6.216.000 , 37,3% και 1.932.000 στις ευρωεκλογές , (32,5%),με 5.932.000 ψηφίσαντες. Το Κεντροαριστερά-κεντροδεξιά σχήματα είχαν 775.000 (12,5%) τον Ιούνιο του 2012 , και 990.000 ( 18.5%) στις ευρωεκλογές.
Βλέπουμε δηλαδή ότι με την εμφάνιση του Ποταμιού όπως θα γίνει και τώρα με το κόμμα Παπανδρέου, κάποιοι κεντρογενείς επανήλθαν στο «Κέντρο» φεύγοντας από τα αριστερά και τη δεξιά.
Όμως η δεξαμενή του Κέντρου αυτή τη φορά λόγω πόλωσης θα μειωθεί σε σχέση με τις χαλαρές ευρω-εκλογές. Οι κεντροδεξιοί θα πάνε προς τη ΝΔ και οι Κεντροαριστεροί προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα κεντρώα Κόμματα (ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ), θα μοιραστούν περίπου 850.000 ψήφους. (15%)
  Η ΝΔ, ελπίζει στην απορρόφηση κάποιων ψήφων από τους ΑΝΕΛ, και τον ΛΑΟΣ, αλλά κυρίως από την Χρυσή Αυγή. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα των πληρωμένων δημοσκοπήσεων. «Ψήφισε ΝΔ για να μην έρθει ο Αλέξης». Αλλά εάν είχε πάρει τους μισούς ψήφους ψηφοφόρους της ΧΑ, (250.000), όπως λένε οι «δημοσκόποι», τότε δεν θα βρισκόταν πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν κάνουμε κάποιες υποθέσεις για τη συμπεριφορά των αναποφάσιστων με βάση την δυσμενή για την τέως κυβερνητική κοινοπραξία πραγματικότητα και την αποχή, οι δεξιά δεξαμενή θα συρρικνωθεί σε σχέση με το 47% 2012 ,αλλά θα μείνει πάνω από το 39% των ευρωεκλογών. Θα ψηφιστεί από 2.500.000. Σε ποσοστά , γύρω στο 41-42,5%.
Η «αριστερά», θα έχει άνοδο λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα περάσει την "Δεξιά", και θα μείνει συνολικά κοντά στο 40% , ενώ το «Κέντρο» θα είναι κοντά στο 15-16%.
Το υπόλοιπο θα πάει στα «λοιπά».
Στην αριστερά υπολογίζω και τα εξωκοινοβουλευτικά σχήματα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ.
Ως «Δεξιά» προσμετρώ, τη ΝΔ, τη ΧΑ, τους ΑΝΕΛ, και τον ΛΑΟΣ.
Με βάση αυτές τις υποθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφιστεί περίπου από το 32-33% και θα βγάλει περί τους 140+ βουλευτές και η ΝΔ θα βρεθεί στο 26-27% με περίπου 80 βουλευτές.
Τα άλλα, θα εξαρτηθούν από το ποια κεντρώα κόμματα θα μπουν στην Βουλή.
Η ΧΑ θα βγάλει από 20-28 βουλευτές. .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως όλες οι προηγούμενες πράξεις αιμοσταγούς βαρβαρότητας, έτσι και στην Γαλλία θα βρει τον δρόμο της προς την λήθη.

Ήταν ένα ακόμα άβολο γεγονός για τους θιασώτες των ανοιχτών συνόρων και της πολυπολιτισμικότητας.

Ήταν μια είδηση και εικόνα που θα πρέπει να ξεχάσουμε στον δρόμο προς την πολυπολιτισμική ουτοπία που μας ετοιμάζουν.

Αν θες να δεις πραγματικά τι σημαίνει ωμή πολιτική δύναμη δεν έχεις παρά να δεις τα στοιχεία που παραθέτει η Pew Research, μια από τις πιο έγκυρες παγκοσμίως εταιρία δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, στην Ελλάδα το 86% των πολιτών θέλουν λιγότερη λαθρομετανάστευση, και αυτή είναι μια υπερκομματική στάση αφού σε αυτή συμφωνούν το 91% των δεξιών, το 87% των κεντρώων και το 81% των αριστερών.

Και όμως στα ΜΜΕ και σε όλους τους μηχανισμούς του κράτους που επηρεάζουν το συγκεκριμένο θέμα, η μειοψηφική άποψη στην κοινωνία είναι η κυρίαρχη και η μόνη επιτρεπτή.

Είναι ένα κλασσικό παράδειγμα για το πως ένα πολιτικο-μιντιακό κατεστημένο μπορεί και επιβάλλει αυτά που θέλει ανεξάρτητα από ότι θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Τον Δεκέμβριο η «Καθημερινή» καλύπτοντας τις διαδηλώσεις στην Γερμανία ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης, θα έχει τον υπότιτλο για τους διαδηλωτές: «Είναι παραπλανημένοι πολίτες, θύματα του φόβου τους ή συνειδητοί ρατσιστές;»


Αυτή είναι η εξήγηση του κατεστημένου όχι μόνο για τις συγκεκριμένες διαδηλώσεις, αλλά και για τις πιο μετριοπαθείς εκφράσεις σκεπτικισμού στο φαινόμενο της αθρόας λαθρομετανάστευσης. Οι όποιες επιφυλάξεις για αυτό το θέμα είναι εξ αρχής άκυρες.

Το πολιτικο-μιντιακό κατεστημένο έχει αποφασίσει την ορθή πολιτική και αν διαφωνείς τότε αυτό συμβαίνει γιατί απλά είσαι παραπλανημένος, φοβικός ή ρατσιστής. Αυτά είναι τα όρια της δημοκρατίας... μας.

Η πολιτική τάξη της Ευρώπης, όπως κάνει σε όλα τα θέματα, έχει μια πολιτική την οποία εφαρμόζει ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τις συνέπειες.

Έτσι η απάντηση στα προβλήματα που δημιουργούν τα ανοιχτά σύνορα και η πολυπολιτισμικότητα είναι η λήθη και οι νόμοι λογοκρισίας, ώστε οι κρατούντες να μπορούν να συνεχίσουν να προσποιούνται ότι όλα πάνε καλά.

Το βράδυ της Τετάρτης στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Τσίμας θα εξηγήσει την τρομοκρατική επίθεση ως κάτι που ανήκει σε ένα φαύλο κύκλο βίας. Όπως είπε ο κ. Τσίμας, υπήρξαν οι δηλώσεις για παράδειγμα του Βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον, που είπε ότι θέλει να περιορίσει την αθρόα μετανάστευση, και αυτές οι δηλώσεις είναι βία που προστίθενται στις τρομοκρατικές επιθέσεις και έτσι όλα μαζί συνιστούν τον φαύλο κύκλο βίας !

Δηλώσεις και σφαίρες ένα και το αυτό δηλαδή. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ισλαμιστής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, που δήλωσε ότι οι «μουσουλμάνοι επίσης επλήγησαν», αναφερόμενος στις γελοιογραφίες για τον Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό!

Ο κ. Τσίμας ο παλαιότερα «δημοσιογράφος» του «Ριζοσπάστη» θα πρέπει να γνωρίζει τον όρο χρήσιμοι ηλίθιοι.

Κάποτε , τη δεκαετια 80 από τον «Ριζοσπάστη» προπαγάνδιζε για την κομμουνιστική ουτοπία που κόστισε την ζωή σε περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τώρα από τα αστικά ΜΜΕ μας πουλά την ουτοπία της πολυπολιτισμικότητας.

Ας ελπίσουμε ο αριθμός των θυμάτων την ουτοπίας du jour να είναι πολύ μικρότερος.

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο σου έχω δωράκι.

Λήμμα από το φιλοσοφικό λεξικό τού Cambridge,

Λαθρεπιβάτης [free rider].

Το άτομο που επωφελείται από μια κοινωνική ρύθμιση χωρίς να επωμίιζεται το μερίδιο τής επιβάρυνσης που του αντιστοιχεί για να στηριχθεί αυτή η ρύθμιση, λόγου χάριν, επωφελείται από τις κρατικές υπηρεσίες χωρίς να πληρώνει φόρους που τις στηρίζουν οικονομικά. Οι ρυθμίσεις από τις οποίες μπορεί να επωφελείται ένας λαθρεπιβάτης μπορεί να είναι τυπικές ή άτυπες. Οι ρυθμίσεις συνεργασίας που επιτρέπουν την ύπαρξη λαθρεπιβατών είναι συνήθως επισφαλείς, όσοι συμμετέχουν σε αυτές είναι απίθανο να συνεχίσουν να επωμίζονται το μερίδιο τής επιβάρυνσης για την διατήρησή τους, εφόσον υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να επωφελούνται από αυτές χωρίς να συνεισφέρουν το δικό τους μερίδιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις συνεργασίας να περιλαμβάνουν συνήθως μηχανισμούς που αποθαρρύνουν τους λαθρεπιβάτες, όπως, λόγου χάριν, την τιμωρία τους από το νόμο, ή την απλή αποδοκιμασία τους, σε περιτπώσεις άτυπων συμβάσεων. Υπάρχει ωστόσο διαφωνία αν και κατά πόσο είναι ηθικά εσφαλμένο να επωφελείται κανείς από μια ρύθμιση χωρίς να συνεισφέρει στην διατήρησή της.

Κατά το λεξικό δηλαδή υφίσταται κανονικότατα ο όρος "λαθρο" και φιλοσοφικό επίπεδο και σε οποιαδήποτε περίπτωση ο Έλληνας δεν πρέπει να πληρώνει φόρους, δηλαδή είτε ως αντίδραση επειδή δεν πληρώνουν οι λάθρο είτε επειδή κατά κάποιους δεν είναι ηθικά εσφαλμένο να μην πληρώνεις φόρους και να επωφελείσαι από τις δομές.

Ανώνυμος είπε...

όπως ξαναείπα η δημοκρατία είναι η εσχατιά τής παρακμής, μετά έρχεται κάποια αναγέννηση με κάποιον ηγέτη

π.χ.

αρχαία δημοκρατία -> μέγας Αλέξανδρος

ρωμαϊκή δημοκρατία -> Ιούλιος Καίσαρας

είναι αναγκαστικό πριν την αναγέννηση, η παρακμή να φτάσει στην έσχατη ξεφτύλα, νωρίτερα δεν γίνεται

οπότε ο εμετός μιας συγκυβέρνησης νδ-πασοκ-συριζα-ποτάμι και ίσως μαζί με κακαε και ανταρσύα θα ήταν σημάδι εσχατιάς

ακόμα και οι αριστεροί που είναι δημοκράτες λένε ότι χρειάζεται ένας Τσε, άρα δεν πιστέυουν ότι δημοκρατικά μπορεί να γίνει κάτι

το ίδιο το πόπολο ψάχνει ποιμένα στα δύσκολα και δεν έχει καμμία εμπιστοσύνη σε συνελεύσεις και εκλογές.

δυστυχώς η Χρυσή Αυγή είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που ούτε τανκς θα βγάλει στο δρόμο και ούτε θα γυρίσει την Ελλάδα στον παραδοσιακό Ολύμπιο πολιτισμός τών Αρείων και τού Αρκτικού Φωτός.

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....