3/12/14

Mαρίν Λεπέν στο Euronews: Θαυμάζω την αυτοκυριαρχία του Πούτιν

.......
ΕΡ. Είστε ιδεολογικά κοντά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν;

Λεπέν. Συμμερίζομαι ένα μέρος τουλάχιστον του οικονομικού του οράματος του Αυτό είναι σίγουρο, αλλά δεν ξεκίνησε χθες. Το Εθνικό Μέτωπο Εθνικής ποτέ δεν έχει αλλάξει τη θέση της για το θέμα αυτό. Εμείς χαιρετίσαμε την ανάληψη της εξουσίας από μια κυβέρνηση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «απαράτσνικ» και η οποία αναπτύσσει μια πατριωτική οικονομία.

ΕΡ. Σαν άτομο πως τον βλέπετε;
Λεπέν. Θαυμάζω την ψυχραιμία του. Διεξάγεται εναντίον του από την ΕΕ κατ΄ εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα ένας ψυχρός πόλεμος. Θαυμάζω το ότι έχει καταφέρει να αποκαταστήσει την υπερηφάνεια και τον αυτοσεβασμό σε ένα μεγάλο έθνος που είχε ταπεινωθεί και διώκεται για 70 χρόνια. Τόσο απλά. Νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να τα βλέπουμε θετικά μάτι, ή τουλάχιστον αμερόληπτα.
ΕΡ. Εγκρίνετε την προσάρτηση της Κριμαίας;
Λεπέν. Όταν διοργανώθηκε το δημοψήφισμα δεν υπήρχε νόμιμη εξουσία στην Ουκρανία. Είχε γίνει πραξικόπημα που απέφερε μια παράνομη εξουσία.
........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...