24/12/14

Ρομαντισμός και Αφέλεια

 
Η Ανακωχή των Χριστουγέννων. 24 Δεκεμβρίου 1914. Οι Προτεστάντες και Καθολικοί φαντάροι στα χαρακώματα στο Δυτικό Μέτωπο κήρυξαν ανεπίσημες εκεχειρίες για τα Χριστούγεννα του 1914 .Γερμανοί και Βρετανοί (κυρίως) βγήκαν από τα χαρακώματά τραγούδησαν μαζί τα κάλαντα και αντάλλαξαν σαν καλοί χριστιανοί δώρα. Στη Φλάνδρα έπαιξαν και το ιστορικό και μοναδικό ποδοσφαιρικό ματς. Παράλληλα έγιναν κοινές κηδείες. Την επομένη των Χριστουγέννων ξανάρχισε ο πόλεμος. Την επόμενη χρονιά, το 1915 μερικές μονάδες οργάνωσαν ξανά εκεχειρία, αλλά αυτό δεν ήταν τόσο εκτεταμένο όσο το 1914 γιατί υπήρχαν αυστηρές εντολές από τα… «Κεντρικά». Το 1916 και μετά… δεν υπήρξαν Χριστούγεννα στο μέτωπο. Μόνο Χα-Σεμ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Είμαστε υπέρ της οργανωμένης τρομοκρατίας - αυτό θα πρέπει με ειλικρίνεια να το παραδεχθούμε. Ο τρόμος είναι μια απόλυτη αναγκαιότητα κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Στόχος μας είναι να πολεμήσουμε εναντίον των εχθρών της Σοβιετικής κυβέρνησης και της νέας τάξης πραγμάτων της ζωής. Εμείς κρίνουμε γρήγορα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο μια μέρα περνάει ανάμεσα στη σύλληψη του εγκληματία και την ποινή του. Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εγκληματίες σχεδόν σε κάθε περίπτωση ομολογούν, και τι επιχείρημα μπορεί να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την εξομολόγηση ενός εγκληματία; "
- Felix Dzerzhinsky

(* Το πραγματικό όνομα του Felix Dzerzinski ήταν Rufin, ένας εγκληματίας από την Ιταλία που αγόρασε τον πλούτο και το όνομα των ευγενών Πολωνών Dzerzhinsky.)

http://ermionh.blogspot.gr/2014/12/blog-post_24.html

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΟΓΕΝΝΩΝ !

https://www.youtube.com/watch?v=JV7a1EwNIMg

http://i.imgur.com/BFEltPS.jpg

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...