4/12/14

Μήνυμα Πούτιν προς τους Ρώσους και όλο τον κόσμο

Η Ρωσία για να υπάρχει πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητο και πραγματικά κυρίαρχο κράτος. Οι ευρωπαίοι έχουν ξεχάσει την εθνική τους περηφάνια. Η προσπάθεια να ελέγξουν τη Ρωσίας γίνεται για αιώνες. Κάποιοι επιθυμούν να δουν τη Ρωσία να διαλύεται όπως η Γιουγκοσλαβία. Τι είπε για την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και τις κυρώσεις

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε σήμερα για την κατάσταση του έθνους στην κοινή Σύνοδο της Δούμας και της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, των δύο σωμάτων του Ρωσικού κοινοβουλίου, ποπυ έγινε στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου του Κρεμλίνου.

Ο Βλαδίμηρος τόνισε ότι οι κυρώσεις δεν ήταν μια «νευρική αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της» με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία και την επανένωση με την Κριμαία. «Η πολιτική του περιορισμού της Ρωσίας δεν εφευρέθηκε χθες. Έχει εφαρμοστεί εναντίον της χώρας μας για δεκαετίες, αν όχι εδώ και αιώνες. Κάθε φορά που κάποιοι πίστευαν ότι η Ρωσία έχει γίνει πάρα πολύ ισχυρή και ανεξάρτητη, τα εργαλεία αυτά έμπαιναν αμέσως σε χρήση», είπε ο Πούτιν, και υπογράμμισε ότι ,«οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντοτε επηρέαζαν τις σχέσεις της Ρωσίας με τα γειτονικά κράτη, είτε άμεσα είτε από τα παρασκήνια», ενώ τόνισε πως , «για την ύπαρξη της Ρωσίας είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση και η πραγματική κρατική κυριαρχία», παρ΄ ολο που, «ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεχάσει την εθνική τους υπερηφάνεια εδώ και πολύ καιρό και θεωρούν την κυριαρχία ως μια μεγάλη πολυτέλεια».


 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην εφ' όλης της ύλης ομιλία του είπε πως ,«η Δύση πάντοτε ήταν αντίθετη στο να γίνει δυνατή η Ρωσία» και τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους «θέλουν να χτίσουν ένα πολιτικό και στρατιωτικό τείχος γύρω από τη Ρωσία», για να την απομονώσουν από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στα φλέγοντα προβλήματα της ρωσικής οικονομίας, λόγω των κυρώσεων και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και είπε ότι χρειάζονται να σταθεροποιηθεί το ρούβλι και την ενισχυθεί το ρωσικό τραπεζικό σύστημα, και ανακοίνωσε το πάγωμα της αύξησης των φόρων σε ορίζοντα τετραετίας, την «αμνηστία» για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, και την επίσπευση των αποφάσεων για φοροελαφρύνσεις και για την χαλάρωση της φορολογικής πολιτικής.

Σχετικά με την επίθεση στο Γκρόζνι της Τσετσενίας σήμερα το πρωί είπε ότι οι αποσχιστικές τάσεις «καλλιεργούνται από το εξωτερικό» και τόνισε ότι «κάποιοι επιθυμούν να δουν τη Ρωσία να διαλύεται όπως η Γιουγκοσλαβία».

O Πούτιν ανακοίνωσε ακόμα ότι το Βλαδιβοστόκ και η Σεβαστούπολη και άλλα λιμάνια της Κριμαίας θα αποκτήσουν  καθεστώς ελεύθερου λιμανιού με ελαφρύτερο τελωνειακό καθεστώς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...