8/12/14

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ (ΚΕΔ)

Με 700 χιλιάρικα ρέστα από όσα όφειλε η ΕΡΤ, έκλεισε- και μάλιστα αναδρομικά από τις 4 Νοεμβρίου- το deal του υπουργείου Οικονομικών με την EBU, ώστε η κυβερνητική παράγκα να παίζει ως δήθεν δημόσια τηλεόραση, για να δείχνει eurovision, μαζί με το παζάρι για την προεδρική εκλογή και με χορηγία-τοποθέτηση προϊόντος «άρωμα κουμπαρά».

Η σφραγίδα της ΕΒU στη ΝΕΡΙΤ, μοιάζει με πρόβα τζενεράλε που στρώνει χαλί για τις 180 ψήφους βουλευτών, που αναζητούνται όπως-όπως στο ράλι για την προεδρική εκλογή. Επιχειρείται έτσι να δοθεί λόγος ύπαρξης σε ένα μαγαζί-τσόντα στο μονοπώλιο της DIEGEA, ώστε στην υπόλοιπη Ελλάδα, που δεν βλέπει ψηφιακή εκπομπή, το ραδιοτηλεοπτικό σήμα να φτάνει στους δέκτες της, γραμμή από την κυβέρνηση.

Βγάζουν έτσι γλώσσα στις εισαγγελικές αρχές, που επιμένουν και πραγματοποιούν δικαστική έρευνα για το πλιάτσικό με τις συχνότητες της ΕΡΤ, τις κονσέρβες για πρόγραμμα στα νεριτο-ραδιόφωνα, τις διαδικασίες- κουρέλια σε στημένους διαγωνισμούς για προσλήψεις και αναθέσεις σε ημέτερους.

  Πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ χωρίς τις αποζημιώσεις, που τους χρωστάνε και δεν λένε κουβέντα για τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν το 2013 και αυτά που παράνομα τους έκοψαν από το 2010.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έχει προτείνει και έχει υποδείξει τρόπους για την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους συναδέλφους της ΕΡΤ. Όπως και για όλα όσα οφείλουν τα αφεντικά σε εφημερίδες, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά καθώς και η διοίκηση του ΑΠΕ και οι δημοτικοί σταθμοί. Αρνούνται όμως να το φέρουν έστω για συζήτηση στο ΔΣ.

Μαζί με κυβέρνηση και την διαπλοκή κάνει το κορόιδο για όλα και η ετερόκλιτη παρέα στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Είναι καιρός όμως κάποιοι που συνδιοικούν στην Ακαδημίας 20, να αποδείξουν πως ακριβώς και πόσο είναι απέναντι στους ιδιοκτήτες, και τις κυβερνητικές επιλογές. Δεν πάει άλλο κάποιοι το πρωί να είναι με τον Μουρούτη και το απόγευμα συνιστώσα.
Η απόφαση των προεδρικών της Ένωσης να ανάψει κερί με επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ, δεν αλλάζει την εικόνα της ντροπής, ούτε βέβαια τα λεφτά που πετάει για να τρίψει τα μάρμαρα του κτιρίου επειδή θα πατήσει το πόδι του, μια και έχει προσκληθεί και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κλάδος ερμηνεύει την φιέστα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, λόγω και της προεδρικής επίσκεψης, ως προσκύνημα στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι θύματα μιας μνημονιακής ληστείας και κατάργησης δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η ίδια πλειοψηφία πάει να βγάλει λάδι τον Κεδίκογλου, επειδή τώρα σφάζουν ακόμη και τους μισθούς της ΝΕΡΙΤ 50% πιο κάτω από εκεί που μείωσε τους μισθούς των δημοσιογράφων ο ίδιος.
Ο κόσμος δεν μασάει. Είναι τέτοια η κυβερνητική αποσύνθεση και η συνδικαλιστική παρακμή της πλειοψηφίας στο ΔΣ της Ένωσης που την ακολουθεί, που δεν βλέπει ότι στο βάλτο της ΝΕΡΙΤ φουντάρει και ο απερίγραπτος Κεδίκογλου τέως μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Τον έχει όμως διαγράψει και το οικογενειακό του περιβάλλον.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο εξάδελφος του ο Συμεών, κυβερνητικός βουλευτής κι αυτός στην ίδια περιφέρεια, καταγγέλλει με ερώτηση του στη Βουλή, ότι η Εύβοια δεν πιάνει ψηφιακό σήμα της DIGEA. Το μακελειό για μια κυβερνητική έδρα στη Χαλκίδα μόλις άρχίζει.
Στην ουσία ο ένας ξάδελφος καταγγέλλει τον άλλον, που υπέγραψε το «Μαύρο στην ΕΡΤ» για να ανοίξει ο δρόμος και να πάρει τις συχνότητες η DIGEA που δεν δίνει όμως εικόνα ούτε στην Εύβοια. Παρόλο που και οι δυο βράζουν στο ίδιο καζάνι.
Μαζί τους και οι τρεις της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ (Αντωνιάδου- Καρούντζος-Κουμπιάς), με την παράγκα ρουσφέτι στη διαπλοκή. Τον λογαριασμό όμως τον φορτωνόμαστε όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, απλήρωτοι, δημοσιογράφοι και κοινή γνώμη.
Άλλωστε και από τον προϋπολογισμό για το ανταποδοτικό τέλος ήδη, υπάρχουν καταγγελίες, ότι κάποια εκατομμύρια «χάθηκαν».

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...