6/12/14

Τσάι και συμπάθεια στο Βνούκοβο

Ο ημι-αυτόνομος Φρανσέσκος ο μπαταχτσής, ( της διευρυμένης γαλλικής αυτοδιοίκησης Παρισίων και περιχώρων), κατά την επιστροφή του από την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, ζήτησε μια εκτός προγράμματος συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο. Η συνάντηση έγινε έξω από Μόσχα, κοντά στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, όπου προσγειώθηκε το γαλλικό προεδρικό αεροσκάφος.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αμέσως μετά τις συνομιλίες δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία αντιμετωπίζει «με κατανόηση» την στάση της Γαλλίας όσον αφορά στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και εξέφρασε την ελπίδα ότι, εάν η Γαλλία εάν δεν μπορεί να είναι συνεπής, «θα επιστρέψει τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί». Επομένως ο Βλαδίμηρος υποσχέθηκε στον «Μπατίρη» ότι μπορεί να τα δώσει σε δόσεις. Αυτό θα πει «κατανόηση».

Η άρνηση της Γαλλίας να παραδώσει τα Mistral θα κοστίσει στη γαλλική κυβέρνηση περίπου 3 δισ. ευρώ, ποσό που αφορά στην επιστροφή των 1,2 δισ. της αρχικής σύμβασης και αποζημίωση της τάξης των 800 εκατ. ευρώ για κάθε ένα από τα πλοία. Βέβαια μπορεί ο Βλαδίμηρος να κάνει και εκεί κάποιο σκόντο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κρίση στην Ουκρανία. «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι τραγική» είπε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως είναι αισιόδοξος πως τελικά το Κίεβο θα απομονώσει τα στοιχεία εκείνα που υποδαυλίζουν τις εντάσεις, εμποδίζοντας την διαδικασία ειρήνευσης και τον διάλογο. «Στην αντίθετη περίπτωση, είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, και όπως ξέρετε, η Ρωσία στηρίζει την εδαφική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας αυτής τόνισε».

O Φρατζέσκος, ο Βασσάλος του Μπαράκ , που δεν είναι πλήρως ανεξάρτητος αλλά υπόκειται στην εξουσία άλλου ισχυρότερου ηγεμόνα, έχοντας την υποχρέωση καταβολής υπηρεσιών, για επικοινωνιακούς λόγους μόλις είδε τον Πούτιν είπε: «Κύριε Πρόεδρε, αποφάσισα ότι πρέπει να συζητήσουμε τα προβλήματα σχετικά με την ουκρανική κρίση». Δηλαδή πήγε να του κουνήσει το γαλλικό του δαχτυλο, και στη συνέχεια άρχισε τις ευρω-πουστιές , πως «η Δύση και Ρωσία πρέπει να αποφύγουν το ενδεχόμενο να χωριστούν από νέα τείχη» και είπε ότι «πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να βρεθούν λύσεις».

Το Κίεβο πρότεινε σήμερα την σύγκλιση της ομάδας επαφής στο Μινσκ στις 9 Δεκεμβρίου, μετά τις καταρχήν συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός και απόσυρσης των βαρέων όπλων στις οποίες κατέληξαν οι συνοιμιλίες με της ΛΔ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

ΥΓ. Η λύση του αφεντικού ρε Φρατζέσκο, ειναι μια: Να φύγει ο Πούτιν ή να γίνει σαν και εσένα και τον Μπορίσοφ. Πιόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: