26/11/14

Η Μόσχα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει το διάλογο για τον South Stream

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ δεν συζήτησε στην Αθήνα τον αγωγό «Νότιο Ρεύμα» επειδή η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε αυτό το έργο.
Ο κ. Μεσκόφ , μετά τις διαβουλεύσεις στην Αθήνα είπε στους ρώσους δημοσιογράφους ότι « ο διάλογος με την ΕΕ για τον South Stream, έχει διακοπεί λόγω της αλλαγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να τον επαναλάβει.
«Παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται οι χώρες που συμμετέχουν στο έργο, η Μόσχα είναι έτοιμη να αναζητήσει λύσεις για την προώθηση του. Η πλειοψηφία των εταίρων μας καταλαβαίνει ότι ο South Stream ,είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, γιατί είναι η εγγύηση για την προμήθεια φυσικού αερίου στις χώρες τους σε οποιαδήποτε κατάσταση. Κατά συνέπεια, ελπίζω ότι θα μπορούμε να βρούμε λύσεις που θα επιτρέψουν να προχωρήσει το έργο» ,υπογράμμισε ο Μεσκόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...