27/11/14

O Βλαδίμηρος Βλαδιμήροβις και το παλιό «δόγμα Αντρέα»

Δεν διεκδικούμε  αλλά δεν παραχωρούμε τίποτα
Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα και είναι αποφασισμένη να απέχει από κάθε λογής γεωπολιτικές συνομωσίες , τόνισε σήμερα από το Σότσι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που αφορούσε στην ανάπτυξη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Δεν απειλούμε κανέναν και δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε γεωπολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες, πόσο μάλλον σε συγκρούσεις, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν έντονα να μας παρασύρουν» είπε ο Πούτιν, τονίζοντας όμως: « Ταυτόχρονα θα κάνουμε οτι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ρωσίας και την ασφάλεια των συμμάχων μας».

Θέλουμε Ειρήνη αλλά όχι σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ρωσίας και των συμμάχων της, είναι το μήνυμα Πούτιν.

  Νωρίτερα , ο πρόεδρος Πούτιν είχε συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Βάλερι Γερασίμοφ, με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης στην Κριμαία καθώς και την νέα στρατηγική διοίκηση στον Αρκτικό κύκλο στα πλαίσια του Βόρειου Στόλου.
Ο Ρωσικός Βόρειος Στόλος θα αποσπαστεί από τη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή έως την 1η Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει την κύρια δύναμη κρούσης της νεοσύστατης Ενωμένης Στρατηγικής Διοίκησης (Unified Strategic Command - USC) του Βορρά (Sever).
Η δημιουργία της Στρατιωτικής Διοίκησης της Αρκτικής αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου .
Μέχρι το τέλος του έτους θα αναπτυχτεί στον εναέριο χώρο της Αρκτικής σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και ηδη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προχωρά στην κατασκευή των ψηφιακών κέντρων ελέγχου και στην τοποθέτηση 10 νέων ραντάρ, ενώ επανενεργοποιείται η στρατιωτική βάση στα νησιά Νοβοσιμπίρσκ, στη Θάλασσα Λάπτεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...