2/11/14

Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα στη «Jadogora»

Χωρίς επεισόδια  η δεύτερη παρέλαση της Πουστιάς στην Ποντγκόριτσα
        Οι ….επίσημοι και το διπλωματικό σώμα (της Πουστιάς).


Περπάτησαν 1400 μέτρα υπό τη φρούρηση 2000 αστυνομικών. Το Gay Pride Parade , που συγκέντρωσε περίπου 150 συμμετέχοντες, μαζί με τους ακτιβιστές από το εξωτερικό και τους ευρωπαίους διπλωμάτες , ξεκίνησε στις 11 το πρωί, με πλακάτ που έγραφαν, «Σιωπή = Θάνατος», «περήφανη μητέρα», «Μόλις αρχίσαμε».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, (Queer Μαυροβούνιο), το Gay Pride Parade , είναι ένα τέστ για τα δέσμευση του μαυροβουνίου στη Δημοκρατία και ζήτησαν μια ανοιχτή υποστήριξη από την κυβέρνηση , μέσω της συμμετοχής στην πορεία υπουργών τους και στελεχών της κυβέρνησης. Στην παρέλαση ήταν παρών, καθώς διετάχθη,  ο υπουργός Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων Suad Numanović, ο δήμαρχος της Ποντγκόριτσα Σλαβολιούμπ Στιέποβιτς , ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ποντγκόριτσα, και ο Ιταλός πρέσβης στην Ποντγκόριτσα. Επίσης, εκπρόσωποι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, και από τα μικρότερα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού.
Συμμετείχαν επίσης ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές από τη Σερβία με επικεφαλής τον «αρχιπούστη» Μπόμπαν Στογιάνοβιτς, ενω ο πρώτος πούστης του Μαυροβουνίου , Zdravko Cimbaljević που ζει στον Καναδά, έστειλε «αγωνιστικό μήνυμα».
  Μετά την παρέλαση, έγινε μίνι συναυλία από την τραγουδίστρια Μαρίνα Πέραζιτς που υποστηρίζει τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ στην πρώην Γιουγκοσλαβία. «Ελπίζω ότι του χρόνου δεν θα υπάρξει ανάγκη για να μας προστατεύουν τόσοι πολλοί αστυνομικοί» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΛΟΑΤ Μαυροβουνίου (ιουδαίος) Ντάνιελ Κάλεζιτς. 

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος είπε ότι είναι ντροπή για το Μαυροβούνιο η προσβολή της εορτής των πολιούχων του Τσέτινιε Αγίων Πέτρου και Παύλου και ειρωνευόμενος τον Τζουκάνοβιτς είπε ότι αφού έκανε «οικολογικό» Κράτος το Μαυροβούνιο τώρα θα το μετονομάσει σε «Σόδομα», και τόνισε ότι η παρέλαση αποτελεί ένδειξη της πλήρους συμμόρφωσής της κυβέρνησης με τις προϋποθέσεις για την ένταξη και στην αντιχριστιανική Ευρώπη. Ο μητροπολίτης είπε ότι από την παραδοσιακή υπερηφάνεια των Μαυροβουνίων δεν θα μείνει τίποτα και η χώρα από Cernagora θα πρέπει να λέγεται Jadogora. ( Το βουνό των δυστυχισμένων).

  ΥΓ. Παντού ρε παιδί μου. Από την αρχαιολογία, το Κολέγιο, μέχρι και την Πουστιά πάντα πρώτοι, τα παιδιά του ενός και μοναδικού Χα-σέμ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονος οτι οι λουμπινες στη στρατηγικη τους εχουν παρασυρει την δημοκρατια και την εχουν ταυτισει μαζι τους,

ειναι οιωνος καταπτωσης της δημοκρατιας στη δυση στα ματια μεριδας πολιτων.

αν δεν καταλαβαινουν οι δημοκρατες οτι με το να σερνονται πισω απο τα τζιβιτζιλικια και να κανουν την εννοια της δημοκρατιας να ξεπεφτει στο επιπεδο της ιδεολογιας της επιβολης της πουστιας

ειναι αξιοι της μοιρας τους και κανουν κακο στη δημοκρατια με τετοιες παρεες...