9/11/14

Συνθήματα!

Ψωμί και Λευτεριά

Ο γαλλικός Μάης του 68 πέρασε στη Γιουγκοσλαβία στις 2-3 Ιούνιου 1968, με την πολύ καλά προετοιμασμένη, «αυθόρμητη» εξέγερση των φοιτητών στις Φοιτητικές Εστίες του Βελιγραδίου. Πίσω από την εξέγερση δεν βρισκόταν η «σταλινική αντιπολίτευση» που φοβόταν ο Τίτο, αλλά η αριστερή αντιπολίτευση στον Στάλιν. Οι τροτσκιστές.
Το σύνθημα «hleb i sloboda» , «Ψωμί και Λευτεριά» είναι δικό τους.
Όπως και τα συνθήματα, «Κάτω η κόκκινη μπουρζουαζία», «Κάτω οι βαρόνοι του σοσιαλισμού», «Φεουδάρχες με βίλες στο Ντέντινιε και Μερσεντές», «Είμαστε τα παιδιά των εργατών», «Φτάνει πια με τη Διαφθορά», «Ισες ευκαιρίες για όλους».

Στον κακέκτυπο «ελληνικό Μάη», του Νοεμβρίου του 73, προστέθηκε η «Παιδεία», και έγινε το Ψωμί –Παιδεία-Ελευθερία, που μεταφράστηκε κατά την μεταπολίτευση στην νέο-«βουλγαρική» της ΚΚΕ ΕΠΕ σε, Λε-Λε-Λευτεριά, Μόρφωση-Ψωμί-Δουλειά!

Μαζί πήγαινε και το Εργάτες-Αγρότες και Φοιτητές, που έβαζε τη νεολαία των πανεπιστημίων στην «επαναστατική» πρωτοπορία, παρόλο που αυτό δεν ήταν σύμφωνο με την κλασική επαναστατική θεωρία περί πρωτοπορίας της εργατικής Τάξης.
Έτσι βρέθηκαν διάφορες ανοησίες περί εργατικής νεολαίας, ενώ η ηγεσία της «Νομικής» και του «Πολυτεχνείου», ήσαν παιδιά μεγαλοαστών, (Αλέκος Αλαβάνος-Γιωργος Χαραλαμπόπουλος), αστών και μικροαστών, (σύμφωνα με την ταξική ανάλυση του Νεγρεπόντη ).
Ήγουν , Κολλήγα γιος του παππού μου ο παππούς, κολλήγα γιος του παππού μου ο πατέρας, κι ο παππούς μου κολλήγας κι αυτός. Και μονάχα εγώ, του πατέρα μου γιος, είμαι πια ένας αστός, είμαι πια καθεστώς.

 ΥΓ. Εάν η σύγχρονη επικοινωνιακή εκστρατεία για τη «Διαφθορά» και για τις «Ίσες ευκαιρίες για όλους», σας δημιουργεί σκέψεις βρίσκεστε κοντά στην κοινή μήτρα των κομμουνιστών της Νέας Υόρκης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλα αυτά τα συνθήματα είναι μια συμπυκνωμένη μπουρδολογία για τον ανίκανο όχλο

το ψωμί-ελευθερία υποννοεί, θέλω μάσα και να κάνω ότι γουστάρω και να κοπροσκυλιάζω.

ποτέ κανένας όχλος δεν φιλοσόφισε και δεν είχε απαίτηση κάτι παραπάνω από μια γεμάτη μπάκα και δικαίωμα στην κρεπάλη

όταν τελικά αυτή η ελευθερία φέρει την τυρανία όπως περιγράφει ο ΠΛΑΤΩΝ στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ τότε χάνεται και η μάσα και ο λαουτζίκος "εξεγείρεται" και θέλει έναν "νέο ΤΣΕ" χωρίς καν να γνωρίζει τί έλεγε ο ΤΣΕ για αράπηδες και πούστηδες και ότι ήταν εθνικιστής.

Ο ΤΣΕ ΕΙΧΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣΕ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ

Ο ΟΧΛΟ-ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Patria 'o muerte (δλδ πατριδα ή θανατος) ελεγε ο Γκεβαρα. Απο την αλλη κοιτα πως μας προετοιμαζει η εγχωρια πρωκτοχαλαρη μπουρζουαζια για την τροτσκιστικη ευρωπα'ι'κη ολοκληρωση:
http://www.kathimerini.gr/791362/interactive/epikairothta/ereynes/oi-afganoi-toy-ellhnikoy-stratoy

ΥΓ:Οι νεοελληνοπαιδες αποφευγουν την στρατευση και η λειψανδρεια ειναι πλεον εμφανης, μαντεψτε με ποιους θελουν να την αντιμετωπισουν...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Νεφελώδης εἰς τοὺς 0°C ἐν Οὐψάλα.   ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΚΤ...