8/11/14

Ελεύθερος ο Σέσελι

Τρέμουν στην κυβέρνηση των εντολοδόχων του ΔΝΤ και των ΗΠΑ ότι ο άρρωστος και μελλοθάνατος Σέσελι έρχεται στη Σερβία για να γκρεμίσει τον Βούτσιτς. Το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα τον περιμένει το πρωί της Δευτέρας, και ετοιμάζει συλλαλητήριο υποδοχής στις 15 Νοεμβρίου στο Βελιγράδι.  

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, (ICTY), ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την προσωρινή αποφυλάκιση του σέρβου εθνικιστή ηγέτη Βόισλαβ Σέσελι, για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω της σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του.
Οι γιατροί διέγνωσαν πέρσι ότι ο επικεφαλής του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος πάσχει από καρκίνο. Η δίκη του Σέσελι για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την Κροατία συνεχίζεται για 11 χρόνια και δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Το δικαστήριο ανέφερε ότι η Σερβία είχε παράσχει εγγυήσεις ότι ο Σέσελι «δεν θα έχει καμία επαφή με τους μάρτυρες ή τα θύματα και ότι θα επιστρέψει στο δικαστήριο, όταν τον διατάξουν να το κάνει. Ο Σέσελι δεν αποδέχτηκε ποτέ τους όρους που του έθετε το δικαστήριο, και θα είναι σε θέση να κινηθεί χωρίς περιορισμούς και να επικοινωνεί με το κοινό.
Ο Σέρβος υπουργός για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, Αλεξάνταρ Βουλίν, είπε στο Pink TV ότι (κάποιες) δυνάμεις θέλουν να χρησιμοποιήσουν την άφιξη του Σέσελι για να προκαλέσουν αναταραχή, εναντίον του [Πρωθυπουργού Αλεξάνταρ] Βούτσιτς και ότι «κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιήσει τη Σερβία».
Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Δικαστήριο της Χάγης κράτησε τον Βόισλαβ Σέσελι σχεδόν 12 χρόνια χωρίς καταδίκη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σημασία δεν έχει το όνομα του κρατούμενου αλλά το ότι «το ICTY παραβιάζει μαζικά και συστηματικά τη Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε αυτή και σε άλλες περιπτώσεις, και κρατάει τους ανθρώπους υπό κράτηση πολύ περισσότερο από ό, τι είναι δυνατό και επιτρεπτό σε οποιοδήποτε νομικό σύστημα»".
Ο Βόισλαβ Σέσελι δεν θα πρέπει να αναμένεται στο Βελιγράδι πριν από την Τρίτη, (11 Νοεμβρίου) δήλωσε στην Ραδιοτηλεόραση της Σερβίας, ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για Συνεργασία με το ICTY Ρασίμ Λιάιτς. Η αναχώρηση του από τη Χάγη καθυστερεί επειδή πρέπει να μεταφραστούν στα σερβικά (!!!!) τα ιατρικά εγγραφα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.onalert.gr/stories/to-skandalo-diaf8oras-ths-eulex-tarazei-to-kosovo/38159

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113380041

http://www.rtvbn.com/322659/O-EULEX-u-se-cuti-EP-nezadovoljan

Το σκάνδαλο διαφθοράς της EULEX ταράζει το Κόσοβο!

Οι υποθέσεις διαφθοράς στην κορυφή της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο (Eulex) ερευνώνται εδώ και 14 μήνες από ειδική ομάδα εντός της αποστολής της ΕΕ και μεταξύ των υποθέσεων για τις οποίες εγείρονται ερωτηματικά είναι η υπόθεση πώλησης σερβικής περιουσίας στο Κόσοβο και η υπόθεση της “ομάδας της Ντρένιτσκα” του πρώην “Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου”, που κατηγορείται για εγκλήματα σε βάρος αμάχων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Μπλιτς” του Βελιγραδίου.