21/11/14

Χαράς ευαγγέλια αλλά με Τηλε-Σασπένς

Πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ, ρυθμό ανάπτυξης στο 2,9% και ανεργία στο 22,6% προβλέπει ο προϋπολογισμός του Γκίκα.
Η «αδιάλλακτη τρόικα που δεν τον πιστεύει, ζητάει νέα δημοσιονομικά μέτρα για το δημοσιονομικό κενό, μειώσεις στις κύριες συντάξεις και τους μισθούς των δημοσιών υπαλλήλων, και αρνείται να επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά έχουμε καιρό μέχρι το Ουρογκρούπ της 8ης Δεκεμβρίου, και παίζει η παράταση για 12 μήνες του τρέχοντος προγράμματος. της Ελλάδος.
Δεν βλέπουν σημάδια σύγκλισης μεταξύ της «ηρωικής κυβέρνησης» και τρόικας οι εντεταλμένοι ρεπόρτερ.
  - «Εκεί ψηλά, ψηλά στα σύνορα, μας τρέχει ποτάμι το αίμα του Εχθρού»
Αντε πάλι με τη «δόση». Στην περίπτωση που δεν τα βρουν με την τρόικα και δεν παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα», μένει στον αέρα η «τελευταία δόση» των 1,8 δισ. ευρώ, αλλά και τα 8 δισ. που έχουν περισσέψει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και είναι διαθέσιμα στο ΤΧΣ οπότε «θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα», για την Κοινοπραξία «που δεν μπορεί να αντέξει σε νέα μέτρα» αλλά και τους δανειστές, διότι όπως λέει το Bloomberg , «αν συνεχίσουν την πίεση, υπάρχει κίνδυνος να διαλύσουν την Ευρωζώνη, κάτι που θα ήταν καταστροφή για τους ίδιους».
(Οι δανειστες), «χρειάζεται να σταματήσουν να επιμένουν για το αδύνατο », διότι «ένας ακόμη γύρος λιτότητας θέτει κινδύνους», και να «Δώσουν στον φον Αντωνάκη μια ευκαιρία»,συμβουλεύει το Bloomberg. Όπως έχει πει και ο σαράφ μπασί Ντράγκι ,«δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση στην Ελλάδα αν δεν είναι σε πρόγραμμα».
-Στην Ιαπωνία πάντως προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές για τις 14 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  9/3/23 Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία Η 19η Μαρτίου είναι η 78η ημέρα του  Γρηγοριανού ημερολογίου. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτο...