29/11/14

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ

Για τα 20 χρόνια από την εκδημία του Μακαριστού Σεβαστιανού η Συντονιστική Επιτροπή Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών και η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικοού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) οργανώνουν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , αύριο 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στίς 6 μ.μ., εκδήλωση Τιμής και Μνήμης , στην αίθουσα τελετών του Α. Π. Θ. (πάνω στην Εγνατία, απέναντι από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ).
Ομιλητές θα είναι : Ο Σεβασμιώματος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Βορείου Ηπείρου, Σεβαστιανός (κατά κόσμον Σωτήριος Οικονομίδης) γεννήθηκε την 20η Ιουνίου 1922 στα Καλογρηανά Καρδίτσης και εξεδήμησε προς Κύριον στις 12 Δεκεμβρίου 1994. Εξελέγη Μητροπολίτης τον Ιούνιο του 1967, και στον ενθρονιστήριο λόγο του (29-6-1967) ανέφερε επί λέξει: «...Κατά την στιγμήν αυτή καθ' ην το πρώτον ανέρχομαι τον θρόνο τούτον, η σκέψις μου στρέφεται... προς τους αλύτρωτους αδελφούς μας της Βορείου Ηπείρου, τους στενάζοντας υπό τον ζυγόν της πικράς δουλείας, διά να τους διαβεβαιώσωμεν ότι όχι μόνο αι προσευχές μας θα τους συνοδεύουν καθημερινώς, αλλά και παν το δυνατόν θα πράξωμεν, όπως λυτρωθούν των δεσμών της δουλείας...».
Την υπόσχεση αυτή υπηρέτησε με κάθε μέσο, παρά τις δυσκολίες, τις ύβρεις, την εντονότατη πολεμική που δέχτηκε. Το όνομα συνδέθηκε άμεσα με το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και κατέστη το Σύμβολο του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2014/11/blog-post_792.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ

Μια περίεργη «βιομηχανία» γάμων φαίνεται να ανθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Πρόκειται για εκατοντάδες γάμους ανάμεσα σε Πακιστανούς και Ελληνίδες!
Όσο κι αν μοιάζει περίεργο, περισσότερες από 700 Ελληνίδες «αποφάσισαν» μέσα στο 2011 να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου με πολίτες του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές και άλλων ασιατικών χωρών, οι οποίοι δεν βρέθηκαν στην Ελλάδα και με τους πλέον νόμιμους τρόπους, προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, εύλογα ερωτήματα.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το dexios.gr κάνοντας σαφές ότι η εποχή που οι Έλληνες παντρεύονταν ανατολικοευρωπαίες υποκύπτοντας στην γοητεία τους και παραχωρώντας τους μια ισόβια σύνταξη χωρίς καθόλου κόπο – γι' αυτές – έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

«Πόσες από τις καλομαθημένες Ελληνίδες, που δεν παντρεύονται πια και εύκολα και είναι αναγκασμένες να εργάζονται, θα παντρευόντουσαν έναν εξαθλιωμένο μουσουλμάνο, ο οποίος δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ζει στην εξαθλίωση και αντιλαμβάνεται την γυναίκα ως αντικείμενο;, αναρωτιέται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημιουργώντας έτσι υποψίες για ταπεινά ελατήρια των αλλοδαπών – λαθρομεταναστών οι οποίοι χορεύουν τον ...πολιτικό χορό του Ησαΐα σε δημαρχεία της δυτικής Αθήνας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι γάμοι αυτοί πραγματοποιούνται στο Ίλιο, το Ζεφύρι, τους Αγίους Αναργύρους, την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω και το Περιστέρι.
Παράλληλα αφήνονται σαφή υπονοούμενα για ύπαρξη κυκλώματος που έναντι αδράς αμοιβής βρήκε αυτό τον τρόπο για να προσφέρει πράσινη κάρτα σε λαθρομετανάστες οι οποίοι υπό διαφορετικές συνθήκες δεν πρόκειται ποτέ να την αποκτήσουν!

Ανώνυμος είπε...

Ο σκοπός των Rockefellers και των συμμάχων τους είναι να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση συνδυάζοντας τον υπερκαπιταλισμό και τον κομμουνισμό κάτω μια στέγη. Εννοώ συνομωσία; Ναι το εννοώ.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο παγκόσμιο σε προοπτική, γενεές παλαιό στο σχεδιασμό του και απίστευτα σατανικό στη σύλληψή του».

Γερουσιαστής Larry P. McDonald (Απρίλιος 1935 – Σεπτέμβριος 1983)

(θα σκοτωνόταν όταν ένα σοβιετικό Su-15 θα έστελνε στο βυθό της θάλασσας το Boeing 747 της πτήσης KAL 007 των νοτιοκορεατικών Αερογραμμών κοντά στη νήσο Σαχαλίνη...)

https://www.youtube.com/watch?v=_BPhYEFGaGM